کد خبر: ۸۴۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - 23 October 2016
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان از آماده‌سازی پرونده سیرجان به‌عنوان شهر جهانی گلیم و خروج مافیایی فیروزه شهربابک به مقصد خراسان خبر داد.
محمود وفایی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که صنایع دستی کرمان رتبه سوم را در کشور دارد، اظهار کرد: در بیشتر نمایشگاه‌ها صنایع دستی، استان کرمان رتبه سوم را به خود اختصاص می‌دهد. صنایع دستی این استان در سال گذشته، ۳۰ نشان مرغوبیت را کسب کرد. از طرفی پرونده سیرجان را به‌عنوان شهر جهانی گلیم آماده کرده‌ایم. پته نیز مهم‌ترین و اصلی‌ترین صنایع دستی است که ثبت ملی هم شده است.

او بیان کرد: یکی از بهترین سنگ‌های فیروزه ایران، به شهربابک در کرمان تعلق دارد که بخش قابل توجه‌ای از آن به‌صورت مافیایی از این استان خارج و به مشهد فرستاده و به‌عنوان فیروزه نیشابور عرضه می‌شود. خاستگاه مسی که در اصفهان عرضه می‌شود، نیز کرمان است.

وفایی با بیان این‌که هر کسی که به اتاق من وارد می‌شود، کنار صنایع دستی اتاق، یک عکس یادگاری می‌اندازد، ادامه داد: هفت هزار صنعتگر فعال در حوزه صنایع دستی داریم. در بوم‌گردی‌ها نیز فضایی را برای ارائه صنایع دستی روستایی الزام کرده‌ایم. در برخی استان‌ها نیز تشکل‌های زنان در حوزه صنایع دستی شکل گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان درباره این‌که آیا در کرمان خانه یا بازارچه صنایع دستی وجود دارد؟ پاسخ داد: خیر؛ صنایع دستی کرمان مانند بسیاری از شهرهای دیگر، تنوع زیادی دارد. ما در استان مشکل عرضه و تولید در بازار داخلی نداریم، بلکه مشکل ما صادرات و ارزآوری است.  

او گفت: داشتن خانه یا بازارچه دائمی صنایع دستی، یکی از ضروریات استان است. البته گاهی یک بازارچه‌ ایجاد شده و به مدت دو سال هم فعالیت کرده، اما رها شده است. ۱۰ سال پیش نیز با همکاری شهرداری بازارچه‌های موقتی ایجاد ‌شد.

وفایی با بیان این‌که در حال حاضر دو نقطه را در کرمان مشخص کرده‌ایم تا به بازارچه دائمی صنایع دستی اختصاص دهیم، افزود: یکی از این نقطه‌ها، کاروانسرای گنجعلی‌خان است که مشغول مرمت آن هستیم. این مجموعه کنار راسته بازار است. این مجموعه سه راسته بازار را دارد که دو طرف آن مربوط به تولید و عرضه صنایع دستی فلزی و اغلب مس است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان اظهار کرد: داخل میدان گنجعلی‌خان یک کاروانسر وجود دارد که آن را به چند بخش برای عرضه صنایع دستی دست‌بافته‌ها، تولیدات چوبی و سنگ‌های گران قیمت طراحی کردیم تا بخش زیادی از صنایع دستی استان را در آنجا داشته باشیم.

وفایی اضافه کرد: مجموعه گنجعلی‌خان در ۶۰ سال اخیر، مرکز داد و ستاد بوده که پایه آن هم معمولا مس بوده است. هنوز هم این تولیدات در این بخش بازار عرضه می‌شود. واگذاری اتاق‌های این کاروانسرا نیز شروع شده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: