بهنام فضاییفر، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا عنوان دستاورد تولید شده را «سیمولاتور آموزشی طرح نیام» ذکر کرد و گفت: این سامانه متشکل از مجموعهای برای آموزش نیروگاههای تولیدی و اجرایی شرکت مپنا طراحی و ساخته شده است.
وی با اشاره به اهمیت این پروژه خاطرنشان کرد: بیش از 170 توربین از سوی شرکت مپنا تولید شده است و در سطح کشور نصب و اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است و از سوی دیگر آموزشهای تخصصی توربینها با ابزارهایی چون سیمولاتور میسر است.
فضاییفر با تاکید بر اینکه سامانههای آموزشی توربینها به تعداد محدودی به کشورها فروخته میشود، اظهار کرد: علیرغم آنکه در ایران تعداد زیادی توربین نصب شده و به بهرهبرداری رسیده است؛ ولی به دلیل تحریمها سیمولاتور آموزشی از خارج به کشور وارد نشده بود و بر این اساس اقدام به طراحی سامانههای آموزشی در این زمینه کردیم.
وی با تاکید بر این که سیمولاتور طراحی شده برای توربینهای شرکت مپنا و همچنین شرکت ملی گاز بوده است، اضافه کرد: این سامانهها در چند سایت نصب شده و به بهرهبرداری رسیده است.
این محقق یادآور شد: با توجه به این که تعداد زیادی از توربینهای تحت لیسانس شرکتهای تولیدکننده خارجی، در کشور تولید و یا ساخت داخل شده است، از این رو سیمولاتور آموزشی آن به ایران فروخته نشده بود و این در حالی است که آموزشهای نیروی انسانی موجب خواهد شد استفاده از توربینها بهینه شود، خطاهای اپراتور کاهش یابد و هزینههای نگهداری نیروگاهی کاهش یابد.
فضاییفر با تاکید بر این که سیمولاتورهای آموزشی موجب کاهش هزینههای نگهداری نیروگاهها میشود، خاطرنشان کرد: از این رو ارزش این نوع سامانهها ارزشهایی است که برای صاحبان نیروگاهها و متولیان نیرو خواهد بود.
به گفته وی، سیمولاتور طرح نیام یکسری تولید شده است و دومین مجموعه آن در مرکز آموزشهای مپنا در حال اجرا است، علاوه بر آن سیمولاتور آموزشی برای توربینهای شرکت گاز تاکنون 2 مجموعه تولید شده و یک مجموعه دیگر برای این شرکت در دست اجرا است.