کد خبر: ۸۳۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - 01 October 2016
وزارت نیرو مجوز بازسازی و نوسازی ۱۳ نیروگاه بخار و یک نیروگاه گازی را از شورای اقتصاد گرفته تا مطابق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و از محل منابع مالی صرفه جویی در انرژی، این اقدام عملیاتی شود.
وزارت نیرو مجوز بازسازی و نوسازی ۱۳ نیروگاه بخار و یک نیروگاه گازی را از شورای اقتصاد گرفته تا مطابق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و از محل منابع مالی صرفه جویی در انرژی، این اقدام عملیاتی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به طور معمول نیروگاههای حرارتی با عمر بالای 25 سال نیازمند نوسازی و بازسازی محسوب می شوند. در ایران نیز در حال حاضر از مجموع 75 هزار و 875 مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق کشور، 12 هزار و 26 مگاوات ظرفیت واحدهای حرارتی است که بیش از 25 سال از عمر آنها می گذرد.

ضرورت بازتوانی نیروگاههای حرارتی با عمر بیش از 25 سال اخیراً مورد توجه وزارت نیرو قرار گرفته است. «حمید چیت چیان» وزیر نیرو در این زمینه به تسنیم گفت: "در کنار آماده‌سازی واحدهای موجود برای پاسخگویی به پیک مصرف سال 96، تمرکز ویژه بر روی افزایش راندمان نیروگاه‌ها و بازتوانی نیروگاه‌ها مورد توجه وزارت نیرو قرار گرفته است. "

این عضو کابینه دولت تصریح کرد: "یکی از مواردی که واحدهای فرسوده به آن دامن می زنند افزایش مصرف آب و آلودگی بیشتر برای محیط زیست است که تلاش می کنیم با افزایش ظرفیت تولید برق هم با احداث واحدهای جدید و هم با بازتوانی و نوسازی نیروگاههایی که عمر بیشتری دارند، متوسط راندمان واحدهای حرارتی کشور را افزایش داده و شاهد آلایندگی کمتر این واحدها باشیم."

وی افزود: "در طول اجرای برنامه ششم توسعه، باید 26 تا 27 هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور افزوده شود که تلاش می کنیم بخشی از این رقم با بازتوانی نیروگاههای موجود محقق شود."

اخیراً دستوری به شرکت های تولید برق از طرف شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ارسال شده تا برنامه‌های عملیاتی خود را جهت بهسازی، نوسازی و یا بازنشستگی نیروگاه‌های تحت نظارت و محل تأمین منابع مالی مربوطه را اعلام و در این زمینه اقدام کنند. با صدور این دستور، عملاً بحث نوسازی نیروگاههای فرسوده در کشور کلید خورده است.



نیروگاه طرشت در سال 1338 به‌منظور تأمین بخشی از برق مصرفی تهران آغاز به کار کرد و اکنون که 56 سال از زمان بهره برداری از این نیروگاه می‌گذرد، همچنان بخشی از برق مورد نیاز تهران را تأمین می‌کند. این نیروگاه که در غرب شهر تهران و در میانه پایتخت قرار دارد، با سوخت گاز طبیعی کار می‌کند. نیروگاه طرشت قدیمی‌ترین نیروگاه در مدار بهره برداری کشور است و اکنون راندمان تولید برق در این نیروگاه 20.95 درصد است که یکی از پایین‌ترین راندمان‌ها را بین تمامی نیروگاههای گازی کشور دارد.

پیگیری های تسنیم حاکی از این است که وزارت نیرو مجوز بازسازی و نوسازی 13 نیروگاه بخاری و یک نیروگاه گازی را از شورای اقتصاد گرفته تا مطابق ماده 12 قانون رفع موانع تولید و از محل منابع مالی صرفه جویی در انرژی، این اقدام انجام شود.

در ایران از مجموع ظرفیت اسمی 61 هزار و 186 مگاواتی واحدهای حرارتی، 12 هزار و 26 مگاوات ظرفیت واحدهایی است که بیش از 25 سال از عمر آنها می گذرد. در این بین، عمر 2 هزار و 432 مگاوات واحد نیروگاهی بین 26 تا 30 سال، عمر 2 هزار و 553 مگاوات واحد نیروگاهی بین 31 تا 35 سال، عمر 4 هزار و 855 مگاوات واحد نیروگاهی بین 36 تا 40 سال و عمر 2 هزار و 186 مگاوات واحد نیروگاهی بیش از 40 سال است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: