کد خبر: ۸۲۸۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۵ - ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - 28 September 2016
هوانیروز در عملیات‌های رزمی و امداد و نجات در دوران دفاع مقدس نقش جدی داشت و در سریع‌ترین زمان ممکن در جبهه حضور پیدا کرد و در تثبیت دشمن که با هدف تصرف سریع پیش آمده بود، به همراه نیروهای مردمی و سایر نیروی‌های رزمی تاثیرگذار بود.

فرمانده پایگاه ششم رزمی هوانیروز تبریز با اشاره به نقش هوانیروز در دوران دفاع مقدس، گفت: هوانیروز در عملیات‌های رزمی و امداد و نجات در دوران دفاع مقدس نقش جدی داشت و در سریع‌ترین زمان ممکن در جبهه حضور پیدا کرد و در تثبیت دشمن که با هدف تصرف سریع پیش آمده بود، به همراه نیروهای مردمی و سایر نیروی‌های رزمی تاثیرگذار بود.

به گزارش ایسنا، سرهنگ خلبان غلامرضا شایان که به مناسبت هفته دفاع مقدس در دفتر ایسنا- حضور یافته بود، می‌گوید: در طول دوران دفاع مقدس، هوانیروز جمهوری اسلامی ایران در بالغ بر 57 عملیات آفندی و پدافنی شرکت کرد و بعضی از این عملیات‌ها را ارتش و برخی را سپاه انجام داد و برخی عملیات‌ها نیز به صورت اشتراکی انجام شد.

هوانیروز یگانی است که دارای توانمندی‌های منحصر به فردی بوده و یکی از این ویژگی‌های آن، واکنش سریع بودن است که هم در ماموریت‌های ذاتی خود و هم در عملیات سایر یگانها، تاثیرگذار است.

نقش هوانیروز در عملیات مرصاد

این عملیات در اواخر جنگ رخ داد و نیروهای منافق به تحریک صدام در مرزهای کشور تحرکاتی انجام دادند و در آن برهه با توجه به مقدوراتی که هوانیروز دارد، در واکنشی سریع وارد صحنه شد و با هدایت امیرسپهبد شهید صیاد شیرازی و همدوش با سایر ارگان‌های مستقر در منطقه منافقین را زمین‌گیر  و تنها باریکه امید صدام را به یاس مبدل کرد.

 در خنثی‌سازی فعالیت‌های تجزیه طلبانه و قوم گرایانه نیز در برخی نقاط کشور هوانیروز نقش تعیین کننده‌ای داشت.

هوانیروز در قبل از پیروزی انقلاب

در زمانی که هوانیروز تشکیل شد بالغ بر3000  نفر مسشتشار آمریکایی در این یگان مشغول فعالیت بودند که با پیروزی انقلاب اسلامی، این یگان را ترک کردند، دیدگاه آنها این بود که با خروجشان از کشور، هوانیروز دچار ضربه عظیمی شده و از ادامه فعالیت بازبماند ولی در طول جنگ با توجه به توانمندی جوانان ایرانی، هوانیروز تقویت شد، محدودیت‌ها تبدیل به فرصت تقویت ضعف‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری شد، جوانان ما احساس نیاز کردند و در رفع نیازهای هوانیروز اقدام کردند .

 در حال حاضر در هوانیروز جمهوری اسلامی ایران رده تعمیراتی تعریف شده است که بیشتر تعمیرات تجهیزات این یگان توسط نیروهای خودی انجام می‌شود.

خاطرات

در سال 1378 در یکی از استان‌ها ماموریتی داشتیم چون اشرار در آرامش و امنیت آن منطقه اخلال ایجاد می‌کردند و تعدادی از افراد آن منطقه در چنگال این اشرار اسیر بودند، بعد از آزادسازی این افراد لحظات غرورآفرینی برای ما ایجاد شد و  دیدن آن لحظه سختی کار را از روی دوش ما بر می‌داشت.

زلزله

در  زلزله ارسباران، هوانیروز برای امدادرسانی در شهرستان‌های زلزله‌دیده حاضر شد. یکی از حادثه دیگان با وجود اینکه داغ دیده بود در حین امدادرسانی، تنها داشته خود را که یک گوسفند بود، زیر پای خلبانان هوانیروز قربانی کرد، دیدن چنین صحنه‌هایی مایه دلگرمی خادمین این ملت است، ملتی که قدردان زحمت کشان خود هستند.

 در هر زمانی که اورژانس اعلام نیاز بکند، تیم‌های آنکال هوانیروز آماده خدمت رسانی است.

با توجه به اینکه یگان ما یک یگان تجهیز محور است، زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد، دشمنان ما انتظار داشتند این یگان افت پیدا بکند، چون فکر می‌کردند فقط مستشاران از عهده فعالیت‌های این یگان بر می‌آیند و کار ایرانی‌ها نیست. با یاری خداوند و با گذشت زمان به خودباوری رسیده و نشان دادیم " ما می‌توانیم" یک شعار نیست. هوانیروز آن را در عمل نشان داد.

اورژانس

هوانیروز با توجه به مقدورات خود در ماموریت‌های رزمی همچون جنگ و جبهه و مبارزه با اشرار حاضر می‌شود و در رابطه به حوزه امدادرسانی یا مردم یاری در جنبه‌های مختلف از جمله حوادث غیر مترقیه طبیعی و غیره  وارد عمل می‌شودد  .ر زلزله ارسباران، پرسنل ما، در واکنشی سریع به یاری زلزله دیدگان شتافتند و هوانیروز با بیش از 16 ساعت پرواز ، 170 نفر مجروح را جابجا و بیش ازپنج تن خاروبار و مواد اولیه را به خصوص در مناطق صعب‌العبور به سمت منطقه ترابری کرد.

در حال حاضر در حوزه امداد و نجات، اطفای حریق، نصب دکل‌های مخابراتی، انتقال سوخت و مواد اولیه در مناطق محروم و صعب‌العبور، فعالیت می‌کنیم.

از زمانی که با اورژانس استان در خصوص ایجاد اورژانس هوایی همکاری کردیم، با بالغ بر 220 ساعت پرواز، بیش از 320 حادثه دیده و بیمار را جابجا کردیم.

لازمه برقراری اورژانس هوایی، شناسایی برخی نقاط در یک استان است که خوشبختانه در استان آذربایجان‌شرقی، بیش از 3000 نقطه، نقطه‌زنی کردیم تا هلیکوپترهای امدادرسان در حین فعالیت دچار حادثه نشود.

در حوزه اطفاء حریق، خوشبختانه از روزی که به این حوزه ورود کردیم، آتش سوزی و حریق جدی در استان رخ نداده ولی هوانیروز آمادگی کامل برای مقابله با چنین حوادثی را دارد.

پایگاه هوانیروز تبریز در حال شکل گیری و پیشرفت و توسعه  است و این نوید را می‌دهیم که با تمامی توان با وجود برخی  محدودیت‌ها در خدمت کشور و استان خواهیم بود.

در بحث تعامل هوانیروز تبریز با دانشگاه‌های استانی هم  خوشبختانه مجوزهای لازم برای کارهای تحقیقاتی اخذ شده و با تعامل با دانشگاه‌ها از فعالیت‌های علمی استقبال می‌کنیم.

ما فرزندان این مرزو بوم هستیم که آمادگی دفاعی و نظامی را حفظ می‌کنیم و این قدرت به ما اعتماد به نفس و به مردم امنیت روانی داده و  قدرت بازدارندگی را در مقابل دشمن افزایش می دهد و حاضر هستیم از جان و مال خود در راه میهن بگذریم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: