کد خبر: ۸۲۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - 27 September 2016
رئیس سازمان شیلات گفت: در سالجاری برآورد تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن محصولات شیلاتی می‌شود و همچنین ۳۸۰ میلیون دلار صادرات خواهیم داشت.
رئیس سازمان شیلات گفت: در سالجاری برآورد تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن محصولات شیلاتی می‌شود و همچنین ۳۸۰ میلیون دلار صادرات خواهیم داشت.

به گزارش  تسنیم، حسن صالحی در نشست خبری سازمان شیلات ایران اظهار کرد: در 5 ماهه ابتدایی سالجاری 32 هزار تن محصولات شیلاتی کشور به ارزش 95 میلیون دلار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 51 درصد افزایش وزنی و 36 درصد افزایش ارزشی داشته است. 

وی افزود: در پنج ماهه اول سال جاری 400 کیلوگرم خاویار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 50 درصدی داشته است.

رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: سال گذشته کشورهای ویتنام، امارات و عراق بزرگترین وارد کننده محصولات شیلاتی ایران بوده‌اند اما میزان صادرات ما به روسیه تنها هزار تن بوده است که امیدواریم در سالجاری با برنامه‌های ایجاد شده این رقم به 5 هزار تن افزایش یابد.

* قرارداد با آمریکا، انگلیس و کانادا در بخش شیلات

وی در خصوص کشورهایی که در شرایط پس از اجرای برجام اقدام به همکاری با ایران در بخش شیلاتی کرده‌اند، گفت: کشورهای نروژ، فرانسه، چین پس از اجرای برجام با ایران همکاریهای خود را شروع و سرمایه‌گذاری کرده‌اند. همچنین در این مدت مذاکراتی با کشورهای کانادا، انگلستان، آمریکا و تایلند صورت گرفته که هنوز به مرحله سرمایه‌گذاری نرسیده است.

صالحی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: کشور چین سرمایه‌گذاری خود را به صورت 51 به 49 و فرانسه با توجه به اینکه سرمایه‌گذار آن اصلیتی ایرانی دارد حدود 90 درصد سرمایه‌گذاری داشته است اما کشورهای آمریکا و انگلیس به صورت مشارکتی با ایران همکاری داشته و میزان سرمایه‌گذاری آنها کمتر از 50 درصد است. 

وی افزود: تمام قراردادهایی که با کشورهای خارجی در بخش شیلات صورت گرفته است در چارچوب انتقال تکنولوژی بوده و با آمریکا و انگلیس در خصوص تکثیر و پرورش آبزیان همکاری خواهیم داشت. 

صالحی در ادامه سخنان خود با اشاره به تراز تجاری ما در سال 1394 حدود 350 میلیون دلار به نفع صادرات بود و به میزان 150 میلیون دلار نیز واردات داشته‌ایم.

* برآورد صادرات 380 میلیون دلار آبزیان در سال 95

وی یادآور شد: در سالجاری برآورد می‌شود که یک میلیون و 50 هزار تن آبزیان تولید شود همچنین برای صادرات 380 میلیون دلار از این محصول هدفگذاری شده است. 

رئیس سازمان شیلات در ادامه سخنان خود با اشاره به سفر اسفندماه رئیس جمهور به هرمزگان گفت: صید فانوس‌ماهیان در سال گذشته 10 هزار تن بوده که این رقم به 20 هزار تن در سالجاری افزایش خواهد یافت 

وی در ادامه سخنان خود در خصوص وضعیت زیرساختها برای توسعه صادرات شیلات گفت: بخش حمل و نقل، انتقال پول، تسهیل در مقررات بهداشتی و دامپزشکی از جمله مواردی است که به افزایش صادرات کمک می‌کند که در این ارتباط به گشایشهایی نیز دست یافته‌ایم.

صالحی گفت: در حال حاضر 19 شرکت ایرانی مجوز صادرات به روسیه دارند که براساس مذاکرات انجام شده دنبال افزایش تعداد این شرکتها برای صادرات محصولات خود به این کشور هستیم. 

وی افزود: براساس مذاکراتی که با مقامات روس انجام شد تعرفه صادراتی آبزیان از 19 درصد به متوسط 3 تا 3.5 درصد کاهش یافت. همچنین توافقی با اتحادیه اروپا برای صادرات آبزیان صورت گرفته است که بزودی در این ارتباط مذاکراتی در بروکسل خواهیم داشت. 

رئیس سازمان شیلات  گفت: مشکلات حمل و نقل ما برای صادرات به اروپا به طول کامل برطرف شده است همچنین برای صادرات به این کشورها از مزایای بیمه و تسهیلات بانکی نیز استفاده می‌کنیم که امروز نیز توافقاتی برای اجرای پروژه مشترک با روسها خواهیم داشت. 


برچسب ها: شیلات ، صادرات ، آبزیان ، روسیه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: