ایسنا نوشت: سه سد در استانهای اصفهان، فارس و خراسان رضوی وضعیت بحرانی دارند.
بحران آب در ایران به دلیل متفاوت بودن اقلیم و عدم توازن در بارندگیها در تمام استانهای کشور یکسان نیست، بهگونهایکه شرایط آبی برخی استانها مساعد و شرایط برخی دیگر وخیم است.
در حال حاضر سه سد کشور واقع در استانهای اصفهان، فارس و خراسان رضوی وضعیت بحرانی دارند بهطوریکه در سال آبی جاری ورودی آب سد زاینده رود در استان اصفهان با کاهش ۵۰ درصدی و سدهای درودزن در فارس و سد دوستی در خراسان رضوی با کاهش ۲۵ درصدی روبرو است.
به دلیل نامتوازن بودن بارشها وضعیت سدها در تمام استانها یکسان نیست چراکه به جز سه سد مذکور، در سال جاری ورودی آب سایر سدهای بزرگ و مهم کشور که ۱۶۰ سد را شامل می شود، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و میتوان گفت که میزان ورودی آب در سد کرخه در حوزه خلیج فارس که در گذشته بحرانی ترین سد بود امسال به دلیل افزایش بارندگی ها و توزیع نامناسب آن ۵۰۰ درصد افزایش داشته است.
علاوهبر این میزان بارندگیها ۲۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته که این میزان نسبت به دوره آماری بلند مدت دو درصد کاهش داشته و اکنون در نهمین سالی به سر می بریم که میانگین بارندگی در سطح کشور از میانگین دوره آماری کمتر است.
همچنین امسال در سواحل دریای خزر و دریاچه ارومیه شاهد افزایش بیش از ۲۰ درصدی بارندگی و در فلات مرکزی و استان هایی مانند اصفهان و کرمان شاهد کاهش ۱۸ درصدی بارندگی بوده ایم ضمنا در این مدت میزان روان آب ها در سطح کشور به دلیل نوع نزولات و شدت مدت بارندگی ۴۳ درصد افزایش داشته است.
صرف اینکه در برخی مناطق منابع آبی مناسبی در دسترس است نمیتوان گفت که بحران ۱۵ ساله آب در ایران رو به کاهش است چراکه به همان تناسب و یا شاید بیشتر در مناطق دیگر شاهد فقر آبی هستیم و باید پذیرفت که این بحران دیرینه جز یک اتحاد و بسیج همگانی بین تمام آحاد جامعه برطرف نخواهد شد.