کد خبر: ۸۱۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - 13 September 2016
هزاره های قبل از میلاد در فلات ایران مردمانی می زیستند که برای تامین نیازهای خود اقدام به سفالگری و ساختن اشیا با گل می کردند.
 روزنامه صمت در شماره سه شنبه 23 شهریور در یادداشتی به قلم عبدالرحمن رحیمی روزنامه نگار نوشت: هزاره های قبل از میلاد در فلات ایران مردمانی می زیستند که برای تامین نیازهای خود اقدام به سفالگری و ساختن اشیا با گل می کردند.

در ادامه این مطلب می خوانیم: گاهی بعد از فرآیند پخت بعضی از آنها در اثر ضربه نمی شکست و در برخی موارد بر اثر حرارت زیاد ماده ای از ظروف خارج و پس از سرد شدن سفت می شد. این ماده از جنس خاک نبود نام آن را مس گذاشتند که به مرور زمان و پیشرفت علم از آن در ساخت ظروف و ابزار کشاورزی و سلاح جنگی استفاده کردند. 

از اواخر قرن نوزدهم میلادی در اثر ارتباطی که فلز مس با الکتریسته پیدا کرد، کاربرد این فلز از تنوع زیادتری برخوردار شد. مس در مقایسه با سایر انتقال دهنده ها از استاندارد ویژه مقاومتی، حرارتی و انتقال نیرو برخوردار است و بهترین و ارزان ترین فلز برای انتقال برق است. صنعت برق بزرگترین مصرف کنندگان این کانی معدنی به شمار می رود. بیش از 70 درصد مس تولیدشده جهان در صنعت الکتریسیته و الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرد.

بهره برداری از واحدهای فرآوری مس می تواند علاوه بر تامین نیازهای صنایع میان دستی و پایین دستی، ارزش افزوده بالایی را برای هر استانی که از این معادن برخوردار است به همراه داشته باشد.

واحدهایی که متاسفانه کشور از تعداد قابل توجهی از آنها برخوردار نیست. البته در این بین آلایندگی هایی که روند استحصال مس دارد باعث شده سازمان حفاظت محیط زیست با روند احداث و بهره برداری از واحدهای فرآوری تا حدود زیادی با احتیاط برخورد کند و تا زمانی که تاییدیه استفاده از ماشین آلات و تجهیزات و نصب فیلترهای تصفیه هوا در دودکش های این واحدها مورد تایید قرار نگیرد مجوزی برای احداث از سوی این سازمان صادر نمی شود. 

به همین منظور باید با بهره گیری از آخرین فناوری های روز دنیا برای کاهش میزان آلایندگی واحدهای فرآوری مس علاوه بر بهره مندی از ارزش افزوده و ایجاد اشتغال در این صنعت، تلاش برای حفاظت از محیط زیست نیز در دستور کار قرار گیرد تا بهره برداری از این واحدها به سرانجام برسد.
البته در این میان جذب سرمایه گذار برای اجرای عملیات برداشت از معادن، احداث و بهره برداری از واحدهای فرآوری مس نیازمند برنامه ریزی است تا علاوه بر جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، بهره مندی از ارزش افزوده این کانی های معدنی و اشتغال موجود در آنها دوچندان کند.

هر چند از دیدیگاه برخی کارشناسان سرمایه گذاری در معادن از ریسک پذیری بالایی برخوردار است اما می توان با تامین زیرساخت ها و فراهم آوردن شرایط، امنیت لازم برای جذب سرمایه گذار را در دستور کار قرار داد تا بیشترین بهره از معادن به دست آید.
*منبع: روزنامه صمت،23 شهریور 1395
برچسب ها: مس ، فلات ایران ، سفالگری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: