مجری سیستم آبیاری زیرسطحی در کشور گفت: در روش آبیاری زیرسطحی با انتقال آب به ریشه گیاه از تبخیر در بخش کشاورزی جلوگیری به عمل میآید و عملکرد محصول تولیدی ۲ تا ۳ برابر افزایش مییابد.
نورانی فر در گفت و گو با خبرنگار بخش کشاورزی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در سیستم آبیاری زیرسطحی آب بهطور مستقیم در اختیار ریشه گیاه قرار میگیرد و آب به سطح خاک نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه بخش غالبی از آب مصرفی بخش کشاورزی تبخیر میشود افزود: بر اساس این روش، تبخیر روشهای معمول آبیاری، در آبیاری زیرسطحی از بین میرود.
مجری سیستم آبیاری زیرسطحی در کشور ادامه داد: درصورتیکه بتوانیم آبیاریهای کشور را به شکل آبیاری زیرسطحی اجرا کنیم بسیاری از مشکلات فعلی کمآبی کشور از بین خواهد رفت.
نورانی فر گفت: بخشی از قطعات مصرفی رورش آبیاری زیر سطحی در حال حاضر از خارج کشور تامین میشود اما بر اساس انتقال تکنولوژی صورت گرفته و با تجهیز کارخانه های داخلی تا 5 ماه آینده میتوانیم به طور کامل این تجهیزات را بومی کنیم.
وی یادآور شد: آبیاری زیرسطحی امکان توسعه در تمام بخشهای کشاورزی را دارد و محدودیتی برای ورود به مزارع و باغات ندارد.
نورانی فر گفت: مصرف آب در این روش در مقایسه با روش غرق آبی70 درصد کاهش و 2.5 برای افزایش راندمان و عملکرد دارد.
وی افزود: برای کشت گندم در منطقه بوئینزهرا 9 هزار مترمکعب در هر هکتار به طور معمول مورد استفاده قرار میگیرد اما با استفاده از روش آبیاری زیرسطحی در هر هکتار 3 هزار مترمکعب برای کشت گندم در هر هکتار مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: میانگین برداشت گندم نیز از 3.5 تن در هکتار در منطقه بویین زهرا به 9 تن در هکتار افزایش یافت و حدود 3 برآر افزایش عملکرد ایجاد شد.