وزیر انرژی عربستان سعودی، پیشنهاد محدودیت تولید نفت را مثبت ارزیابی کرد.
به گزارش ایسنا، خالد الفالح وزیر انرژی عربستان ضمن مخالفت با کاهش تولید نفت این کشور گفت که طرح محدودیت تولید نفت، در صورت اجرا، مثبت خواهد بود.
عربستان سعودی با تلاش ماه آوریل برخی از اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای محدود کردن تولید در نشست دوحه، مخالفت کرده بود.
الفالح که در ماه مه وزیر انرژی عربستان شد، روز پنجشنبه (چهارم شهریور ماه ) در شهر لس آنجلس گفت: ما مایل به شنیدن نظرات و پیشنهادهای همکارانمان در این باره خواهیم بود. هر چند تصور نمی کنم که مداخله قابل توجه در بازار لازم و ضروری باشد و من مطمئنا از کاهش سطح تولید حمایت نمی کنم.
قیمت های نفت خام از هنگامی که اوپک اعلام کرده است که به طور غیررسمی برای بررسی قیمت ها و عرضه، نشست تشکیل خواهد داد، حدود ١٣ درصد افزایش یافته است.
محمد بارکیندو دبیر کل اوپک نیز روز پنجشنبه به روزنامه الحیات گفته بود که موافقت روزافزونی میان کشورهای تولید کننده عضو و غیرعضو اوپک برای اقدام به منظور مدیریت تولید وجود دارد و متغیرهای بازار برای اصلاح قیمت ها، کافی نیستند.
قرار است نشست کشورهای تولید کننده عضو اوپک در حاشیه اجلاس گروه سیاست انرژی به نام مجمع بین المللی انرژی متشکل از ٧٣ کشور که حدود ٩٠ درصد عرضه و تقاضای جهانی نفت و گاز طبیعی را در اختیار دارند از ٢٦ - ٢٨ سپتامبر ( پنجم تا هفتم مهر ماه ) در الجزایر برگزار شود.
به گفته الفالح، بر اساس توافق محدود سازی تولید نفت، هر کشوری از جایگاه کنونی بازار و مسیری که می خواهد بازار در آن راستا حرکت کند، رضایت دارد.
بر اساس آمار و ارقام گردآوری شده توسط بلومبرگ، تولید اوپک در ماه ژوییه به ٣٣ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که ظرفیت تولید این نهاد نفتی ٣٦ میلیون و٩٠٠ هزار بشکه در روز است که بیشترین بخش آن به عربستان سعودی بزرگترین صادر کننده جهان تعلق دارد.
الفالح افزود: محدودیت سطح تولید ممکن است به صورت رسمی یا به طور عملی امکان پذیر باشد. امروز هنگامی که ما به طور عملی در باره آن فکر می کنیم، بسیاری از کشورها با ظرفیت کامل خود تولید می کنند و امکان افزایش ظرفیت آنها در کوتاه و میان مدت مطمئنا اندک است.
به گزارش بلومبرگ، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران گفته است که تولید نفت این کشور از هنگام رفع تحریم ها در ماه ژانویه سال جاری (٢٠١٦) تاکنون به سه میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه افزایش یافته که هنوز پائین تر از هدف چهار میلیون بشکه در روز در پایان سال جاری است.