طاهریانفرد در رابطه با لغو ممنوعیت تورهای ایرانی با وجود ادامه حالت فوقالعاده در ترکیه اظهار کرد: طرف ترک تاکید کرده است که حالت فوقالعاده مشمول اتباع ترکیه است و تلاش خواهد کرد آسایش و امکان رفاه گردشگران را فراهم کند.
محمدابراهیم طاهریانفرد، سفیر کشورمان در آنکارا در گفتوگو با ایسنا، سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه را در شرایط خطیر منطقه و تحولات جاری بسیار مهم و ارزشمند دانست و در رابطه دیدارهای انجام شده در این سفر خاطرنشان کرد: در این سفر ملاقاتهای مفصل و صمیمانهای میان وزیران خارجه، رئیسجمهور و نخستوزیر ترکیه با آقای ظریف انجام شد.
وی حضور و استقبال از وزیر امور خارجه کشورمان در نماز جمعه و بازدید او از مجلس ملی ترکیه را موضوعی مهم در حوزه دیپلماسی عمومی دانست و با تاکید بر اهمیت بسیار زیاد این سفر گفت: در چارچوب توافقهای انجام شده در این سفر، معاون اول رئیسجمهوری کشورمان به ترکیه سفر خواهند کرد که منتظر تعیین زمان انجام سفر هستیم. همچنین آقای لاریجانی هم به دعوت آقای اسماعیل قهرمان به آنکارا سفر میکنند و به زودی معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه نیز به منظور پیگیری گفتوگوهای منطقهای عازم آنکارا خواهد شد.
سفیر کشورمان در آنکارا با اشاره به تاکید مقامهای دو کشور بر گسترش حجم روابط تجاری تا سقف 30 میلیارد دلار افزود: بر اساس تصمیم رئیسان جمهور دو کشور در گذشته و بنا بر گفتوگوهایی که میان آقای ظریف با رئیسجمهور و نخستوزیر ترکیه انجام شده است، حرکت به سمت ارتقاء حجم مبادلات اقتصادی دو کشور تا سقف 30 میلیارد دلار با برداشته شدن موانع، مورد تاکید قرار گرفت. همچنین در حوزههای برق، انرژی و گاز، حمل و نقل و محیط زیست نیز بحثهای خوبی مطرح شد.
طاهریانفرد درباره زمان سفر معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه به ترکیه در آینده نزدیک، با بیان اینکه "در طول بحران سوریه همواره رایزنیهای فشردهای بین تهران و آنکارا برای حل و فصل این بحران برقرار بوده است و در سفر آقای ظریف به آنکارا هم درباره این موضوع تبادل نظر شد" افزود: در این دیدارها در مورد موضوعات و اصول کلی به ویژه حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه تاکید شد و معتقدیم این مهم میتواند مقدمه گامهای بعدی باشد.
وی ادامه داد: در سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه توافق شد گفتوگوها و رایزنیها از طریق تبادل هیاتهای سیاسی برای اجرایی کردن اصول کلی مورد توافق انجام شود و به همین منظور معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان در آینده نزدیک عازم ترکیه است.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این پرسش که به دنبال سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آنکارا اخباری مبنی بر برگزاری نشست سه جانبه بین ایران، روسیه و ترکیه و نیز احتمال سفر آقای اردوغان به تهران منتشر شد. آیا این اخبار درست است؟ گفت: سفر رئیسجمهور ترکیه به ایران در هر زمانی که تمایل داشته باشند امکانپذیر است. اما درباره اجلاس سه جانبه میان ایران، روسیه و ترکیه ما معتقدیم نباید در بستهها و قالبهای محدود دو یا سه جانبه خود را محصور کنیم. ما به دنبال ایجاد اجماع و توافق موثر برای ایجاد زمینه حل و فصل بحران منطقه هستیم و معتقدیم ترکیه عضو موثر منطقه است و در وهله نخست باید در درون و میان کشورهای منطقه تفاهم برقرار کنیم تا زمینه مساعی جمعی فراهم شود. بنابر این ایجاد اجماع، اتفاق نظر و همکاری میان کشورهای مهم و تاثیرگذار امری ضروری است.
سفیر کشورمان در ترکیه خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاشهای فشرده کشورهای منطقه به ویژه ایران، ترکیه و روسیه زمینه خروج از بن بست و خاتمه فاجعه انسانی در سوریه تسهیل شود.
وی در مورد اینکه دولت ترکیه تضمینی برای خسارات احتمالی که ممکن است اتباع ایرانی در زمان تمدید حالت فوقالعاده در این کشور متحمل شوند یا پرداخت ضررهایی که در زمان کودتا بر آنها تحمیل شده است، گفت: مقامات ترک در مذاکرات اخیر بر این موضوع هم تاکید داشتند که در جهت حل مسائل گذشته و جبران خسارتهایی که به برخی هموطنانمان در حوادث مختلف وارد شده اقدام میکنند. در این ارتباط سخنگوی وزارت امور خارجه و مقامات میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان به تفصیل شرایط و ضوابط مرتبط با دوره جدید گردشگری را تشریح کردهاند.
سفیر کشورمان در ترکیه گفت: البته در این شرایط وظیفه مسوولان تورهای گردشگری این است که امکانات لازم برای تامین آسایش، امنیت و رفاه مسافران به طور جامع تامین و تضمین کنند. از جمله صدور بیمهنامه و تمهیدات لازم برای شرایط غیرمترقبه باید مدنظر گردانندگان تورها باشد. در عین حال به کسانی که قصد سفر به ترکیه دارند توصیه میشود قوانین دولت میزبان را مورد احترام قرار دهند و از حضور غیرضروری در امکان پر تردد و تجمعات اجتناب کنند و در مواقع ضروری به طور سریع با سفارت یا سرکنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در ترکیه تماس بگیرند.
به گزارش ایسنا، حدود یک ماه پیش و به دنبال کودتای ناموفق در ترکیه دولت ایران تمامی تورهای گردشگری به مقصد این کشور را لغو کرد. از همان زمان دولت ترکیه نسبت به این موضوع انتقاد کرده و از ایران خواست تا پروازها و تورهای خود را همانند گذشته برقرار کند. در این میان به جز نگرانیها درباره بروز حادثه برای اتباع کشورمان و تمدید حالت فوقالعاده در ترکیه، بروز نارضایتی برخی از هموطنانمان که به واسطه وقوع کودتای ناموفق در ترکیه متحمل ضررهای ناشی از انجام نشدن سفرهایشان به این کشور شده بودند، بحثهایی را میان مقامات ایرانی و ترک ایجاد کرد که به دنبال سفر هفته گذشته وزیر امور خارجه کشور به آنکارا و مذاکره با مسوولان ترکیه این ممنوعیت لغو شد.