
معاون بینالملل بانک پارسیان گفت: توان این بانک در بخش ارزی و بینالمللی فرصت و ظرفیت قابلتوجهی برای توسعه فعالیتهای این بخش و کسب درآمد و سود برای بانک پارسیان در حوزه ارزی ایجاد کرده است.
تفضلی با اعلام این مطلب در همایش توسعه فعالیتهای ارزی که با حضور معاونان، مدیران، کارشناسان و معاونان ارزی شعب ارزی بانک پارسیان برگزار شد، افزود: این مهم در حالی است که بانک پارسیان در یک سال اخیر با سه رویداد بزرگ شامل قبول عاملیت پرداخت سپردههای سپردهگذاران تعاونی اعتبار ثامنالحجج، راهاندازی برنامه طراحی سیستم شعب با عنوان لوتوس در پایان سال ۹۴ و اثر اجرای برجام مواجه بوده اما به دلیل گسترش فعالیتهای ارزی با دارا بودن بیشترین کارگزاریها و روابط با بانکهای خارجی، در بین بانکهای کشور و در شرایط پسابرجام، چنین شرایطی امکانپذیر شده است.
وی ادامه داد: قبول عاملیت پرداخت سپردههای سپردهگذاران تعاونی اعتبار ثامنالحجج که زمان زیادی از وقت و توان کارکنان شعب را به خود اختصاص داد یکی از اتفاقات مهم سال گذشته است که خوشبختانه تعداد زیادی از سپردهگذاران موفق شدند سپرده خود را دریافت و یا در بانک سپردهگذاری کنند.
تفضلی افزود: راهاندازی و پیادهسازی لوتوس در پایان سال ۹۴ دومین اتفاق مهمی است که بیشترین زمان شعب را به خود اختصاص داده و در عین حال بر بهبود روشهای داخلی اثرگذار بوده است.
معاون بینالملل بانک پارسیان از اجراییشدن برجام بهعنوان سومین اتفاق مهم یاد کرد و گفت: برجام در بخش بانکی تأثیرات زیادی داشته و دارد و اثر آن بخصوص در بخش ارزی بسیار مثبت بوده؛ بر این اساس، ما باید بیشترین بهرهبرداری را در راستای سودآوری خدمات و فعالیتهای بانک پارسیان در بخش ارزی داشته باشیم.
تفضلی افزود: راهاندازی گستردهترین شبکه کارگزاری خارج از کشور در بین بانکهای کشور، توسط بانک پارسیان یکی از تأثیرات عمده و مطلوب برجام است که میتواند فرصت و ظرفیتی قابلتوجه برای فعالیتهای بانک پارسیان محسوب شود.
معاون بینالملل بانک پارسیان افزود : امکان گشایش اعتبار اسنادی و صدور حوالجات مستقیم برای کشورهای هدف در اروپا مانند سوییس، اتریش، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، بلژیک، سوئد، دانمارک، چکسلواکی و چند کشور دیگر فراهم شده، در حالی که درگذشته این پرداختها و کارها از طریق کارگزاریها و شرکت صرافی انجام میشد.
تفضلی بابیان اینکه شاهد فراهمشدن تدریجی خطوط اعتباری از طریق بانکهای خارجی هستیم و برخی از قراردادهای فاینانس در حال نهاییشدن است افزود: برخی از این قراردادها بعضاً با مشکلاتی همراه بود که بانک مرکزی هم کاملاً موافق آن نبوده اما اکنون شاهد موفقیت در امضای پیماننامههای تأمین مالی هستیم.
به گفته این مقام مسئول بهتازگی دو قرارداد با کرهجنوبی و هند بستهشده و انتظار میرود که قراردادهای بیشتری در راه باشد.
وی در خصوص افزایش سرمایهگذاری خارجی گفت: ما هر هفته شاهد سفر هیئتهای خارجی به اتاق بارزگانی و بانکها هستیم که نشان میدهد این علاقهمندی برای سرمایهگذاری خارجی وجود دارد و لازم است که در این زمینه، بیشترین بهرهبرداری برای جذب مشتری به بانک را داشته باشیم.
معاون بینالملل بانک پارسیان به افزایش قراردادهای مختلف و سرمایهگذاران خارجی و مشارکت آنان در پروژههای مختلف اشاره کرد و گفت: با افزایش قراردادها، ضمانتنامههای ارزی نیز افزایش پیدا کرده و در این خصوص هفته گذشته ضمانتنامه خارجی از بانکهای خارجی را دریافت کردیم.
تفضلی همچنین به انعقاد قراردادها برای تأمین منابع ارزی با مؤسسات خارجی اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر در بانک پارسیان اداره فاینانس را دایر کردیم که بهجرئت میتوان گفت در هیچ یک از بانکهای داخلی وجود ندارد؛ نماینده ما در نشستهای بانک مرکزی و بانکهای خارجی برای تعیین بانک عامل به منظور تأمین مالی منابع ارزی حضور مییابد و این موضوع بهتدریج بر بهبود فعالیتها و سودآوری بانک اثر میگذارد.
وی گفت: برنامهریزی و ساماندهی فعالیت ارزی، کنترل و نظارت کلیه امور جاری ارزی، تدابیر لازم بهمنظور بهبود وضع کمی و کیفی کارها، تهیه دستورالعملهای ارزی، راهنمایی و پشتیانی شعب ارزی، انجام همه امور پرتالی ارزی بانک مرکزی و امور مربوط به معاملات اتاق مبادلات ارزی از دیگر وظایف در دست اجرای معاون بینالملل و ارزی بانک پارسیان است.