کد خبر: ۷۸۷۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - 10 August 2016
شرکت نفت فلات قاره ایران از بزرگ ترین شرکت های تولیدی نفت در مناطق فراساحل (offshore) در جهان به شمار می رود.
روزنامه فرهیختگان در صفحه نفت و انرژی با اشاره به عملکرد شرکت نفت فلات قاره ایران، نوشت: شرکت نفت فلات قاره ایران از بزرگ ترین شرکت های تولیدی نفت در مناطق فراساحل (offshore) در جهان به شمار می رود.

در این گزارش که در شماره چهارشنبه 20 مرداد 1395 خورشیدی به قلم سیدمحمد میرزا محمدزاده انتشار یافت، می خوانیم: این شرکت هم اکنون پس از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در رتبه دوم تولید نفت ایران به شمار می رود که حدود هزار و200 کیلومتر حوزه فعالیت آن در دریای خلیج فارس ایران است. 

این شرکت که به طور متمرکز در منطقه خلیج فارس در کنار پنج کشور عمده تولید کننده نفت فعالیت می کند حدود 50 سال سابقه فعالیت دارد و به دلیل اهمیت ویژه تولید نفت در خلیج فارس، حفظ تولید و توسعه فعالیت های این شرکت نقش ویژه ای در استراتژی نفتی و سیاسی ایران بازی می کند. 

هم اکنون کشورهای ایران، عراق، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی در حال برداشت نفت از این منطقه هستند که 63 درصد ذخایر اثبات شده جهان و 40 درصد ذخایر قابل استحصال گاز طبیعی جهان را در خود جای داده است. 

به دلیل شرایط ویژه حاکم در منطقه خلیج فارس که آن را به هاب استراتژیک تولید انرژی و همچنین شاهراه حیاتی صادرات نفت ایران و جهان بدل کرده است و وجود میادین و ذخایر مشترک نفت و گاز، این منطقه نقش بسزایی در بازی های سیاسی منقطه ای و حتی جهانی ایفا می کند؛ همین مساله جایگاه شرکت نفت فلات قاره ایران را پررنگ تر می کند. 

این شرکت از تمامی میادین نفتی و گازی به غیر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی در خلیج فارس و دریای عمان بهره برداری می کند و برای حفظ میزان تولید خود همواره عملیات های گسترده اکتشافی از جمله عملیات های مطالعاتی و لرزه نگاری را در برنامه دارد و پس از این فعالیت ها برای توسعه و تولید از میادین اقدام می کند که از جمله این برنامه ها می توان به اقدام برای حفاری های اکتشافی در میادین فروزان، نصرت و اسفند که میادین مشترک ایران هستند اشاره کرد که پس از تصویب هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران این فعالیت ها آغاز می شود. 
روز یکشنبه (17 مرداد 1395) با صدور حکمی از سوی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد، جانشین سعید حافظی در مدیریت عامل شرکت نفت فلات قاره ایران شد. به همین مناسبت «فرهیختگان» به بررسی عملکرد این شرکت در دوران مدیریت عامل حافظ پرداخته است.

**به کارگیری سکوی سلمان پس از سال ها
میدان سلمان در منطقه عملیاتی لاوان یکی از میادین مشترک استراتژیک این شرکت به شمار می رفت که در سال ها متمادی بی بهره مانده بود. 
در سال 94 به همت متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران، با تعمیرات اساسی و گسترده روی سکوی بهره برداری سلمان و همچنین تکمیل خط لوله انتقال گاز از این منطقه به منطقه سیری، تقویت گاز و تکمیل خط لوله انتقال گاز از سیری به عسلویه درنهایت برداشت گاز از این میدان دوباره میسر شد و امروز شاهد ارسال یک میلیون فوت مکعب گاز از سکوی سلمان به منطقه عسلویه هستیم. 

همچنین شرکت نفت فلات قاره ایران علاوه بر بهره برداری از میدان مشترک سلمان موفق شد فعالیت های توسعه خود به ویژه حفاری چاه ها در میادین مشترک را توسعه دهد و سعی شده همیشه یک دکل در میادین مشترک مشغول به فعالیت باشد و بر همین اساس موفق شده تا در همه میادین مشترکی که در اختیار دارد، به نسبت درصد مخزن تحت اختیار، حجم بیشتری نفت نسبت به شریک خود برداشت کند.

**جلوگیری از سوختن گازهای خروجی
یکی از مسائلی که همواره در تاسیسات نفت و گاز ایران مورد مناقشه بوده است، سوزاندن گازهای خروجی از مشعل بوده است، مساله ای که در دوره جدید وزارت زنگنه همواره برای حذف آنها تلاش شده است. 

شرکت نفت فلات قاره در این زمینه در بین سایر شرکت ها پیشگام بوده است و با برنامه ریزی های گسترده و تامین منابع مالی توانست با برگزاری مزایده گازهای مشعل، تکلیف گازهای همراه تولیدی نفت از میدان نفتی فروزان (که گاز آن در طول 40 سال سوزانده می شد) را مشخص کند. میزان گازی که از این میدان بازیافت شد نزدیک به 20 درصد گازهای مشعلی بود که در کل کشور سوزانده می شد.

شرکت نفت فلات قاره همچنین با حفظ توان تولیدی خود تعهدات تامین میزان نفت صادراتی را جامه عمل پوشاند. این شرکت در حال حاضر 6 نوع مختلف نفت از مجموع هشت نوع نفت کشور را تولید می کند که در مورد حجم نیز 30 درصد کل حجم نفت صادراتی کشور را به خود اختصاص داده است.

**شناور خلیج فارس فانوس دریایی فلات قاره
شرکت نفت فلات قاره ایران در سال 93 موفق شد یکی از بزرگ ترین ترمینال های شناور جهان را به آب بیندازد، ترمینال شناور خلیج فارس (FSU) در واقع یک شناور است که قابلیت ذخیره سازی، انتقال و جابه جایی نفت را روی دریا دارد. این شناور در خلیج فارس می تواند نفت تولیدی میادین سوروش و نوروز را دریافت کند و به صورت مستقل از پایانه های نفتی کشور به منظور صادرات نفت اقدام کند. 

علاوه بر این فناوری شرکت نفت فلات قاره ایران توانسته با به کارگیری روش های نوین فرازآوری مصنوعی همچون GL و EPS و تزریق آب در میادین به افزایش تولید نفت کمک کند و به گفته کارشناسان هم اکنون 40 درصد تولید نفت ایران به واسطه همین تکنولوژی ها مقدور شده است. همچنین این شرکت در سال 94 واحد تزریق آب به میادین نفتی را با ظرفیت 120 هزار بشکه ایجاد کرد که نقش بسزایی در تولید صیانتی نفت و گاز این شرکت داشته است. 

علاوه بر این شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور احیای دوباره چاه های بسته فالیت هایی را با شرکت های توانمند داخلی به انجام رسانده است که برای آن از روش های نوین تست پایلوت و تزریق مواد شیمیایی برای از سر گیری تولید بهره گیری می شود. 

شرکت نفت فلات قاره ایران با بهره گیری از دانش مراکز دانش بنیان داخلی برای مطالعه و توسعه میادین نفتی اقدام کرده است و همکاری ها و تعامل دوسویه ای در این زمینه در حال انجام است. این شرکت به منظور بهره وری حداکثری از توان داخلی برای به کارگیری نیروهای ایرانی همه تلاش خود را به کار گرفته و با جایگزینی دکل های ایرانی به جای دکل های خارجی به نوعی جلودار این موضوع به شمار رفته است. 

شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور مطالعه و توسعه میدان های نفتی با دانشگاه های داخلی در حال همکاری و تعامل دوسویه است. همچنین ساختاری سازمانی در شرکت برای پیگیری پیشرفت کار و انجام هماهنگی های لازم به منظور انتقال دانش به موسسات علمی کشور تعریف شده است.
*منبع: روزنامه فرهیختگان
برچسب ها: نفت ، فلات قاره
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: