مدیرکل ترویج، آموزش و تحقیقات وزارت کار از ایجاد ۱۲۰ هزار شغل در تعاونیهای زنان خبر داد و گفت: ۵۸ هزار زن در هیات مدیرهها اشتغال دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمدالله رستمی با اعلام اینکه تعاونیهای زنان برای ۱۲۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کردهاند از تشکیل NGO جمعیت زنان تعاونگر خبر داد و گفت: در مجموع ۱۰ هزار تعاونی زنان در کشور فعال است. تعاونیهای زنان، تعاونیهایی هستند که بیش از ۷۰ درصد اعضایشان زن باشند. در حال حاضر تعاونیهای زنان حدود ۱۳۱ هزار نفر عضو دارد که برای ۱۲۰ هزار نفر شغل ایجاد کردهاند.
وی ادامه داد: ۸۵ درصد اعضای این تعاونیها زنان هستند و از مجموع ۱۱۳ هزار مدیرعامل تعاونی، ۸ درصد زن و از مجموع ۵۰۰ هزار عضو هیأت مدیره ۱۱ درصد (۵۸ هزار نفر) زن هستند. در کل در بخش تعاون از مجموع حدود ۲۰ هزار بازرس، ۱۱ درصد زنان مشغول به فعالیت هستند.
این مقام مسئول در وزارت کار از تشکیل NGO جمعیت زنان تعاونگر خبر داد و گفت: این NGO مجوز خود را از وزارت کشور دریافت کرده و مراحل ثبت را طی میکند. این NGO محلی برای ایجاد ارتباط بین زنان و ایحاد صدای واحد برای بیان مشکلات و مطالبات زنان تعاونگر، ارتباطات و انتقال اطلاعات تجاری بین خود و آشنایی از ظرفیتهای یکدیگر با هدف بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای تعاونیها در فعالیتهای تجاری و کسب و کار در سایر نقاط است. هر زنی که عضو یک تعاونی باشد، میتواند در این سمن نیز عضو شود.
مدیرکل دفتر تحقیقات، ترویج و آموزش وزارت کار در مورد مباحث آموزشی برای تعاونیها اظهارداشت: آموزشها متنوع هستند. برخی آموزشها برای مدیران ارائه میشود. همچنین آموزشهای حقوقی برای تأسیس تعاونیها ارائه میشود تا زنان با ساختار حقوقی تعاونیها و نحوه تأسیس آنها آشنا شوند. در مجموعه آموزشهای حقوقی، آموزش مسائل مالی، مدیریت مالی و کسب و کار و... مطرح میشود.
رستمی ادامه داد: گذراندن برخی دورههای آموزشی برای تأسیس تعاونی اجباری است؛ زیرا مدیران باید با نحوه تشکیل و تأسیس، وظایف مدیران، وظایف بازرسان و آموزشهای حقوقی آشنا شوند. علاوه بر آن، زمان برگزاری آموزشهای تخصصی به تعاونیها اعلام میشود و در صورت تمایل، اعضا دوره را میگذرانند.
وی با اشاره به حمایت از تشکیل NGO جمعیت زنان تعاونگر، تصریح کرد: این NGO مجوز خود را از وزارت کشور دریافت کرده و مراحل ثبت را طی میکند. این NGO محلی برای ایجاد ارتباط بین زنان و ایحاد صدای واحد برای بیان مشکلات و مطالبات زنان تعاونگر، ارتباطات و انتقال اطلاعات تجاری بین خود و آشنایی از ظرفیتهای یکدیگر با هدف بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای تعاونیها در فعالیتهای تجاری و کسب و کار در سایر نقاط است.
رستمی تعاونی را یکی از مؤثرترین راههای ایجاد اشتغال دانست و افزود: یکی از مؤثرترین راهها به منظور اشتغال زنان در جامعه تعاونی است؛ زیرا تعاونی جایی است که میتواند برای منابع خُرد که به تنهایی قابل استفاده و تبدیل به کسب و کار نیستند، ایجاد همافزایی کند. زمانی که منابع خُرد و تخصصهای پراکنده در جایی جمع شوند، تجمیع اینها میتواند منجر به ایجاد اشتغال شود.