کد خبر: ۷۶۴۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۳ - ۲۶ تير ۱۳۹۵ - 16 July 2016
واردات هدفمند در ایران اما اهمیت زیادی دارد. این واردات در صورتی که روی بستر صنایع بالادستی و میان دستی باشد نه تنها مشکلی در ساختار تولید و اقتصاد ایجاد نمی کند بلکه باعث می شود صنایع پایین دستی نیز راه افتند و تولید شدت و سرعت بیشتری گیرد.
روزنامه صمت -گسترش مرزها همیشه در طول تاریخ نشان از قدرت کشورها بوده است.
درگاه اقتصادی شریان حیاتی تولید

 کشورهای قدرتمند سعی بر گسترش مرزهای خود و کشورهای کوچکتر هم سعی بر حفظ مرزهای خود داشتند. امروزه نیز تلاش کشورهای دنیا بر همین است اما از طریق مرزهای اقتصادی.

از مهم ترین شاخص های مرزهای اقتصادی کشورها، تبادل کالا و خدمات یا به عبارت دیگر همان تجارت است. موضوع صادرات و واردات اما شاخص های دیگری برای ارزیابی دارد که یکی از آنها تولید است. بارها بر این موضوع تاکید شده است که کشورها برای حفظ شرایط تولید و اقتصادی خود ملزم به صادرات و واردات هستند. نباید در این زمینه فراموش کرد که واردات به طور قطع نشان از ضعف اقتصادی و تولیدی یک کشور نیست. در صورتی که کشورها از نیازمندی های صنایع خود مطلع باشند، متناسب با آن نیازها واردات انجام می دهند.

 واردات هدفمند در ایران اما اهمیت زیادی دارد. این واردات در صورتی که روی بستر صنایع بالادستی و میان دستی باشد نه تنها مشکلی در ساختار تولید و اقتصاد ایجاد نمی کند بلکه باعث می شود صنایع پایین دستی نیز راه افتند و تولید شدت و سرعت بیشتری گیرد.

 البته باید در نظر داشت که محصولات کلیدی و پر نیاز در داخل کشور باید به دست مهندسان و کارشناسان داخلی تولید شود اما در بسیاری از موارد تولید برخی کالاها توجیه اقتصادی ندارد. سرمایه گذاران نمی توانند برای تقاضای کمی که وجود دارد، کارخانه راه اندازند و در این شرایط کشور تصمیم به واردات می گیرد که این موضوع نشان از ضعف اقتصادی یک کشور نیست و در تمام دنیا همراهی تولید و واردات بر همین روال بوده است. در زمینه صادرات اما اینطور نیست. 

میزان عرضه و تقاضا در محصولات مختلف به طور معمول منحنی کم انحرافی است و همیشه بر اساس یک ضریب مشخص با تغییرات اندک سپری می شود. بر این اساس کاهش صادرات به معنی بروز برخی مشکلات و افزایش صادرات نشان از رشد و افزایش قدرت تولید در یک کشور است. یکی از مشکلاتی که در کاهش صادرات نقش پر اهمیتی دارد قیمت جهانی کالاهای حیاتی است. ارزش صادرات در 3ماه منتهی به خرداد سال گذشته معادل 11میلیارد و 57میلیون دلار بوده و در 3 ماه منتهی به خرداد امسال، صادراتی به ارزش 10میلیارد و 472میلیون دلار برای ایران رقم خورده است. در این شرایط نمی توان بخش تولید و صنعت کشور را تنها مقصر این کاهش ها دانست بلکه کاهش قیمت جهانی نفت و مشتقات بر پایه های نفتی نیز در ایجاد این مشکلات نقش داشته اند. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: