کد خبر: ۷۶۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۲۱ تير ۱۳۹۵ - 11 July 2016
قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام توزیع مجدد کارت خرید کالای ایرانی گفت: در مرحله دوم محدودیت‌های سقف حقوقی افراد و تعداد وزارتخانه‌ها و سازمانهایی که در آن مشارکت دارند اصلاح شده است.
قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام توزیع مجدد کارت خرید کالای ایرانی گفت: در مرحله دوم محدودیت‌های سقف حقوقی افراد و تعداد وزارتخانه‌ها و سازمانهایی که در آن مشارکت دارند اصلاح شده است.

به گزارش تسنیم، مجتبی خسروتاج در نشست خبری خود در وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: طی سالهای گذشته دولت یازدهم تلاش کرده که ارز متقاضی را جایگزین ارز مبادله‌ای کند که تا حدود زیادی نیز در این زمینه موفق بوده و برای حمایت از تولیدات داخلی این کار به صورت تدریجی هم اکنون نیز در حال انجام است. 

وی افزود: در صورتی که کالاهای وارداتی با ارز متقاضی به کشور وارد نشود قیمت آنها نیز بالا می‌رود و امکان رقابت خود را با کالاهای داخلی از دست می‌دهند. به همین منظور با هماهنگی بانک مرکزی توسعه تدریجی برای عرضه ارز مبادله‌ای وجود دارد.

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص آخرین وضعیت برخورد با قاچاق کالا ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا برنامه جامع برخورد با قاچاق کالا را در بخش‌هایی مانند پوشاک، موبایل، دخانیات، قطعات خودرو، لوازم آرایشی و بهداشتی و... در دستور کار دارد که برخورد با قاچاق پوشاک، موبایل و دخانیات در اولویت قرار دارد.

وی تصریح کرد: برای ساماندهی این بخش‌ها و واردات به صورت قانونی نمایندگی‌های رسمی در کشور در حال شکل‌گیری است که این امر به خوبی خود را در بخش خودرو نشان داده است و در بخش‌های واردات باتری و سایر قطعات خودرو نیز در حال ساماندهی امور هستیم.

* فرصت 6 ماهه به وارد کنندگان لوازم خانگی برای دریافت مجوز رسمی واردات از کشور مبدا

وی گفت: لوازم خانگی از این پس فقط از طریق نمایندگی‌های رسمی امکان واردات خواهند داشت و برخلاف زمان تحریم که به شرکتهای واسطه‌ای نیز اجازه واردات از کشورهای ثالث را می‌دادیم در شرایط پس از اجرای برجام این امکان وجود ندارد و این موضوع به صورت رسمی به واردکنندگان لوزام خانگی ارائه شده و به آنها فرصت شش ماهه‌ای برای دریافت نمایندگی‌های رسمی از کشور تولید کننده (مقصد) داده شده است. 

خسروتاج در این ارتباط اضافه کرد: نمایندگی‌های تولیدکنندگان خارجی که در بازار ایران حضور خواهند داشت باید حتما بخشی از کالایی که در داخل کشور تولید می‌کنند براساس سیاست‌های اعلام شده به آنها به خارج از کشور صادر کنند. 

* بزودی توزیع گسترده کارتهای اعتباری با حذف دو محدودیت آغاز می‌شود

وی در ادامه صحبت‌های خود در خصوص اقداماتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تحریک بازار داخلی صورت داده است گفت: کارت اعتباری خرید کالای ایرانی در دو مرحله در کشور توزیع شد که به دلیل استقبالی که در خرید خودرو وجود داشت برای برخی از مسئولین این ابهام به وجود آمد که نتوانند پاسخگوی نیاز داخلی باشند به همین منظور از حجم عرضه کارتهای اعتباری کاستند.

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برای رفع این مشکل بخشنامه خرید کالاهای با دوام ایرانی در حال اصلاح است تا بتوانیم سقف محدودیت‌های حقوقی افراد و وزارتخانه‌ها و سازمانهای طرف قرارداد را افزایش دهیم تا بتوانیم حجم بیشتری از این کارت خرید را در کشور میان افراد توزیع کنیم. 

وی با بیان اینکه کارت اعتباری خرید کالای ایرانی در روزهای آینده به صورت گسترده توزیع می‌شود گفت: براساس اصلاحاتی که در بخشنامه کارت خرید کالای ایرانی صورت گرفته است محدودیت حقوق افراد برای دریافت کارت و تعداد وزارتخانه‌ها و سازمانهایی که در آن مشارکت دارند اصلاح شده است.

خسروتاج گفت: در روزهای آینده براساس فعالیتهایی که انجام شده است توزیع گسترده کارتهای اعتباری آغاز می‌شود.

* 16 میلیاردتومان کالا در طرح خرید کالای ایرانی به فروش رفت

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بالای 100 هزار کارت اعتباری تا به امروز صادر شده است و 16 میلیارد تومان حجم کالایی بوده که تاکنون در قالب کارت اعتباری توسط مردم خرید انجام شده است. 

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات کارخانه‌های سیمان در خصوص مشکلات محصولات خود  نیز گفت:  اگر سیمانی‌ها مشکل دارند آیا ریشه آن در دولت است و مشکلات بازاریابی سیمانی‌ها به خاطر اقداماتی بوده که دولت انجام داده است؟ دولت وظیفه فروش این محصولات را برعهده ندارد بلکه وظیفه تنظیم قوانین و مقررات و فراهم آوردن بستر مناسب برای حرکت آنها است.

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد:اگر نظام تعرفه‌ای مشکل داشته باشد ما وارد عمل می‌شویم اما مشکلات موجود در بخش سیمان به صادرکنندگان و تشکل‌ها برمی‌گردد که در این ارتباط ضعفهایی از خود نشان داده‌اند.

وی افزود: وقتی رقابت تخریبی میان صادر کنندگان وجود داشته باشد به طوری که قیمت سیمان را آنقدر پایین آورند که دولت عراق برای حمایت از تولید خود با تعرفه‌ای 300 درصدی مانع واردات این محصول شود مشکلات را باید از این مسیر حل کرد.

خسروتاج گفت: در صادرات کالا باید تقسیم کار صورت گیرد و به صورت هدفمند در بازارهای مختلف صادراتی قرار گرفت.

* قاچاق کالا جلوی چشم مسئولین و مقامات انجام می‌شود

سخنگوی وزارت صنعت در پاسخ به این سوال که تا به امروز چه میزان قاچاق کالا صورت گرفته و آیا رقم مشخصی در این ارتباط وجود دارد یا خیر، گفت: برآورد دقیقی برای رقم قاچاق کالا در کشور وجود ندارد و واردات لنجی در بوشهر جلو چشم مقامات مسئول انجام و توسط 70 تا 80 وانت به سایر شهرها برده می‌شود.

خسروتاج اظهار داشت: این کالاها با تایید مقامات و جلوی چشم مسئولین به کشور وارد می‌شود. آیا باید این کالاها را قاچاق دانست یا خیر. از آنجا که آمار واردات و قیمت این کالاها مشخص نمی‌شود از نظر ما جنبه قاچاق دارد هرچند برخی می‌گویند قاچاق نیست زیرا جلوی چشم خود ما انجام شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه میزان واردات کالا از طریق مسافرین نیز به درستی مشخص نیست، گفت: نمی‌توان محاسبات دقیقی در ارتباط با میزان واردات کالا در ارتباط داشت و در مجموع آمار مشخصی در باره میزان قاچاق کالا به کشور نداریم.

* مجوز واردات شرکت وارد کننده شورولت باطل شد

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص وضعیت واردات خودروهای آمریکایی به کشور نیز گفت: شورولت نمایندگی در ایران نداشته است بلکه یک نمایندگی از سوی کشور عمان نمایندگی این خودرو را گرفت اما بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص عدم واردات خودروهای آمریکایی ما مجوز این شرکت شورولت عمانی را باطل کردیم.

* برای مبارزه با قاچاق کالا دنبال نخودسیاه نرویم

خسروتاج در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت اجرای کد رهگیری برای مبارزه با قاچاق کالا عبارت دنبال نخودسیاه نرویم را بیان داشت و گفت: وقتی با کانتینر کالای قاچاق وارد کشور می‌شود و نهادهای مبارزه با قاچاق کالا در برخی استانها ستاد تسهیل ورود کالای قاچاق را فراهم کرده‌اند صحبت کردن در این شرایط درباره اجرای کد رهگیری در واقع دنبال نخود سیاه رفتن است.

خسروتاج گفت: در استان سیستان و بلوچستان و استانهای غربی بدون اطلاع و هماهنگی به دلیل مسائل اجتماعی و بیکاری موجود شرایط ورود کالای قاچاق فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه واردات 20 نوع سیگار ممنوع است و دیگر برای مبارزه با آن نیازی به کد رهگیری وجود ندارد گفت: در برخی کالاها صراحتا مشخص است که کالای قاچاقی است که در بازار عرضه می‌شود و این سیگارها هیچ تصاویری داخلی ندارند و برند آنها  نیز نباید به کشور وارد شود. همچنین در بخش محصولات کشاورزی نیز می‌توان به راحتی جلو عرضه برخی محصولاتی که اجازه واردات ندارند را گرفت و دیگر احتیاجی به لیبل‌گذاری در آنها وجود ندارد مانند گلابی و انگور خارجی که کشت آنها به کل با محصولات داخلی متفاوت است.

* کد رهگیری قاچاق کالا را در صورتی می‌توان اجرا کرد که در همه سطوح با قاچاق کالا برخورد شود

خسروتاج تاکید کرد: برخورد با قاچاق کالا با عزم جدی صورت می‌گیرد و باید به صورت جامع و در همه سطوح با آن برخورد شود تا مثمر ثمر واقع گیرد و در این برنامه نیز می‌توان کد رهگیری را اجرا  کرد.

وی در خصوص طرح شبنم نیز گفت: در سالهای گذشته مشاهده شد که به چه صورتی از این طرح سوءاستفاده شد و اکنون کسی نمی‌توانداز آن دفاع کند و خود زمینه‌ساز قاچاق کالا و جعل برچسب‌های آن شد.

* ترانزیت سیگار از ایران ممنوع شد

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از مسائلی که باعث قاچاق کالا در کشور می‌شود ترانزیت آن است، گفت: ترانزیت و عبور کالاهای خارجی از کشور ما برای رفتن به کشور ثالث خود زمینه قاچاق کالا را بویژه در برخی از کالاهای مشخص فراهم می‌کند که در زمینه‌هایی مانند سیگار دولت به کل جلوی ترانزیت کالا را گرفت و نتایج آن به زودی مشخص می‌شود.

خسروتاج در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا مناطق آزاد که زمینه قاچاق کالا و ورود کالاهای خارجی به کشور را فراهم می‌کند روز به روز افزایش می‌یابد، گفت: برای ساماندهی واردات کالا در کشور ایجاد نمایندگی‌های رسمی در دستور کار است که این امر منجر به حمایت از تولیدکنندگان و ارائه خدمات مناسب به مصرف کنندگان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد تبدیل به دروازه‌های بزرگی برای واردات شده است گفت: در زمان آقای احمدی‌نژاد واردات مسافری کالا از منطقه ماکو که ممنوع شده بود دوباره آزاد شد و اکنون نیز تعداد زیادی مناطق آزاد وجود دارد.

* نعمت‌زاده خواستار ممنوعیت ورود کالاهای مسافری به غیر از سه جزیره جنوبی کشور شد

قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است که ورود مسافری کالا تنها باید از سه منطقه قشم، کیش و چابهار که جمعیت آنها براساس اشتغال از طریق واردات، اسکان یافته‌اند صورت گیرد اما در سایر مناطق آزاد نباید اجازه ورود کالای مسافری داد که این مهم توسط نعمت‌زاده به دولت ارسال شده و نظر وزارت صنعت به روشنی بیان شده است.

خسروتاج گفت: حجم بزرگی از پوشاک به صورت مسافری و چمدانی اکنون از مناطق آزاد به کشور می‌آید که این امر به تولید داخلی ما صدمه وارد می‌کنند و باید برای حمایت از تولید داخل جلوی آنها را گرفت.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: