کد خبر: ۷۵۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۵ - 08 July 2016
با گذشت بیش از ۳۶ ساعت از وقوع آتش سوزی پتروشیمی بوعلی و خسارت ۲۰۰ میلیون دلاری این حادثه، وزیر نفت اعلام کرد: برای مدیریت بحران این حادثه یک فرمانده متخصص و کاردان نداریم.
پتروشیمی بوعلی در طول ۲۴ ساعت گذشته به سوژه اکثر رسانه‌های کشور تبدیل شده است. براساس فیلم‌های منتشر شده حادثه پتروشیمی بوعلی که هم اکنون تا سطح یک بحران ملی مطرح شده با یک آتش سوزی کوچک بعد از ظهر روز چهار شنبه آغاز و در نهایت به دلیل عدم اعمال مدیریت بحران توسط مدیران به ویژه مدیرعامل تازه کار سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به یک آتش سوزی گسترده همراه شده است.

براساس تحلیل کارشناسان و مدیران صنعت پتروشیمی شاغل در منطقه ماهشهر، تاکنون خسارت‌های مالی این آتش سوزی گسترده به حدود ۲۰۰ میلیون دلار رسیده که این خسارت شامل سوختن کامل بزرگترین برج فرآیندی این مجتمع پتروشیمی، مخازن ذخیره سازی نفتا، اتصالات و خطوط لوله و موجودی چند هزار بشکه ای نفتا به عنوان یک فرآورده کمیاب و استراتژیک نفتی است.

یکی از مهمترین عوامل در گسترش این حادثه پتروشیمی، سوءمدیریت در این ماجرا تحلیل می‌شود به طوری که مسئولان ذی‌ربط در این منطقه نتوانستند در کوتاه ترین زمان با هماهنگی سایر دستگاه ها و مجتمع های پتروشیمی نسبت به مهار آتش و گسترش آن به مخازن ذخیره سازی نفتای پتروشیمی بوعلی اقدام کنند.

نکته قابل توجه دیگر آن است که مرضیه شاهدایی مدیرعامل تازه منصوب شده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت هم در طول ۳۶ ساعت نخست وقوع حادثه در منطقه ماهشهر حضور نداشته و عملا موازی کاری و نبود مدیریت واحد در مهار بحران منجر به شکل گیری تاریخی ترین حادثه در سطح صنایع پتروشیمی ایران شده است.

دراین بین اظهارات امروز بیژن زنگنه وزیر نفت هم مهر تاییدی در عدم به کارگیری مدیریت هوشمندانه بحران در مهار آتش پتروشیمی بوعلی است. بیژن نامدار زنگنه بامداد امروز جمعه در جلسه کمیته بحران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اظهار کرد: در حال حاضر دنبال مقصر حادثه نمی گردیم و تمام تلاش ما برای مهار حادثه است.

وزیر نفت با اعلام اینکه عملیات مهار آتش فرمانده ندارد و باید هرچه سریع‌تر فرمانده ای متخصص و کاردان برای این عملیات انتخاب شود، من نیز تا زمانی که آتش به طور کامل خاموش شود برای پشتیبانی و نظارت در منطقه خواهم بود، تصریح کرد: باید از سرایت آتش به مخازن اطراف جلوگیری کنیم، بالگرد و هواپیمای آب پاش کمکی به اطفای حریق نخواهد کرد و باید از راه‌های دیگر موضوع را دنبال کرد.

این عضو کابینه دولت یادآور شد: برای تامین آب مورد نیاز نیز باید تمام امکانات بسیج شده و فردا نیز باید عملیات پیشگیری و حمله به آتش برنامه‌ریزی شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: