کد خبر: ۷۳۴۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - 13 June 2016
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: میانگین نرخ تأمین مالی از بانک های کشور چهار تا پنج برابر کشورهای همسایه است.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: میانگین نرخ تأمین مالی از بانک های کشور چهار تا پنج برابر کشورهای همسایه است.

به نقل از  برگزاری صدا و سیما، پورابراهیمی افزود: بانک هایی که سود 22 تا 25 درصدی به سپرده ها می پردازند با توجه به اقتصاد کنونی کشور دست به عملیات انتحاری می زنند.
وی گفت: با تقویت حوزه نظارت بانک مرکزی نباید اجازه فعالیت به مؤسسات غیرمجاز داده شود.

پورابراهیمی افزود: بحث سهام عدالت که اکنون وضع آن مشخص است می تواند در اختیار دولت قرار گیرد تا تعهداتش را به نظام بانکی پرداخت کند.وی گفت: سود سپرده ها باید بر اساس نرخ تورم تعیین شود. پورابراهیمی اضافه کرد: بر اساس تحقیقات مرکز پژوهش های مجلس محدود بودن دسترسی به منابع مالی و بالا بودن نرخ تأمین مالی از علل اصلی تعطیلی و رکود بنگاه های تولیدی و اقتصادی است. وی گفت: نرخ تأمین مالی 28 درصد، سود سپرده 20 درصد و نرخ تورم 10 درصد ارقامی هستند که در اقتصاد کشورمان با یکدیگر همخوانی ندارند. 

پورابراهیمی افزود: تنها کشوری هستیم که سود تسهیلات و سپرده ها عدد و رقم های بزرگی دارد. وی کاهش تورم در کشور را برگرفته از عوامل درونی و بیرونی دانست و گفت: کاهش قیمت جهانی نفت، فولاد و مس رکود جهانی را درپی داشته و این عوامل بخشی از عوامل کاهش تورم در کشور است. 

پورابراهیمی افزود: مؤسسات غیرمجاز 25 درصد نقدینگی را در اختیار دارند اما سرمایه های این مؤسسات باید به بانک هایی که انضباط مالی و چارچوب های بانک مرکزی را رعایت می کنند انتقال یابند. 
عبده تبریزی کارشناس اقتصادی نیز در این برنامه با بیان اینکه در حوزه بانکی مشکل بسیاری داریم گفت: اگر بانک مرکزی نظارت جدی بر بانک ها نداشته باشد و همچنان مؤسسات غیرمجاز وجود داشته باشند مسائل پولی و بانکی حل نخواهد شد. 
وی وضع نظام بانکی را غیرعادلانه دانست و افزود: بخشی از دارایی های بانک ها به سرمایه های بدون حرکت مانند ساختمان تبدیل شده است و بانک ها مجبورند با جذب پول جدید سودهای سپرده های گذشته را بپردازند. عبده تبریزی گفت: بخشی از مؤسسات مالی کشور به مؤسسه هرمی تبدیل شده اند و برای اصلاح وضع باید نرخ سودها به نرخ تورم کاهش یابد.
وی افزود: بانک ها قرار نیست با یکدیگر در تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات هماهنگ باشند بلکه باید با هم رقابت کنند اما مدیریت آن با نظام نظارتی بانک مرکزی است.
عبده تبریزی گفت: کاهش نرخ سود بانکی می تواند موجب رونق بخش های راکد از جمله مسکن و بازار سرمایه شود.وی افزود: زمانی که نرخ سپرده ها کاهش می یابد نرخ سود تسهیلات نیز کاهش خواهد یافت. 
عبده تبریزی گفت: بانک مرکزی باید قوی تر عمل کند. 
رنجبر فلاح کارشناس بانکی نیزگفت: کاهش سود تسهیلات موجب خروج اقتصاد از رکود می شود اما برای این موضوع تصمیم جدی گرفته نشده است.
وی افزود: رابطه ای میان نرخ سود سپرده ها و نرخ سود تسهیلات نیست که با کاهش سود یکی سود دیگری نیز کاهش یابد. 
رنجبر فلاح گفت: بهترین کار برای کاهش نرخ سود بانکی فعال شدن بانک مرکزی در معاملات پایاپای است. وی افزود: نرخ سود تسهیلات بانکی برای جلوگیری از وارد شدن شوک به اقتصاد و ایجاد تورم شدید با توجه به نقدینگی باید به تدریج کاهش یابد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: