میزان نوشت: دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اشاره به این که چابهار به دروازه اقیانوسی و صادرات مجدد برای ایران تبدیل می شود گفت: کمتر از شش ماه آینده قراردادهای تجاری برای این بندر منعقد می شود و کار به مرحله اجرا می رسد.
اکبر ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص جهش جدید چابهار و نقش اقیانوسی مهم آن در کشور اظهار کرد: چابهار در انتظار جهش جدید بوده و نقش اقیانوسی مهمی را برای کشورمان ایفا نماید و خوشبختانه اسکله های جدیدی برای بهره برداری آماده می شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اشاره به بهره برداری بخشی از این اسکله ها از سوی هند اظهار کرد :این بندر برای کشورهای آسیای میانه و کشورهایی که فاقد دسترسی به دریا هستند، نقطه اتکای معتبری می باشد و هندی ها یکی از علاقمندان توسعه و سرمایه گذاری در این منطقه هستند.
ترکان افزود :کسب و کارهای فعال در این منطقه شامل یک مجموعه پتروشیمی است که با خط گازی که در دست اجراست، تغذیه می شود و بخش دوم نیز فولاد است و سرمایه گذاری دو بانک در منطقه آزاد چابهار آغاز شده است.
وی همچنین صادرات و بسته بندی مجدد کالا و مواد خام در این بندر را از دیگر اقدامات مثبت اقتصادی در چابهار عنوان کرد و گفت: این مواد به بازارهای مختلف از جمله افغانستان صادر می شود.
ترکان مزیت اصلی چابهار را ناظر بر دروازه اقیانوسی و صادرات مجدد دانست و ادامه داد: «بر اساس موافقت نامه ای که بین سران کشورها امضا شد باید اقدامات تجاری و بازرگانی اتفاق افتد و کمتر از شش ماه آینده قراردادهای تجاری بسته شده و کار به مرحله اجرا می رسد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور خاطرنشان کرد: اسکله هایی که در منطقه چابهار توسط سازمان بنادر ساخته شده در مرحله پایانی است و بعد از قرارداد تجاری، تجهیزات بارگیری پیشرفته به چابهار آورده می شود که با قراردادی که با هند انعقاد شده، این کار تسهیل می شود.