سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه شروط جدید عربستان درباره حج امسال تحقیرآمیز است، از مخالفت برخی از مراجع نسبت به برگزاری حج امسال خبر داد.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه شروط جدید عربستان درباره حج امسال تحقیرآمیز است، از مخالفت برخی از مراجع نسبت به برگزاری حج امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز، سوم خردادماه، برگزار شد. نوشآبادی در ابتدای این نشست با اشاره به نیمه شعبان گفت: امروز جنگ بیش از هر چیزی جهان را تهدید میکند و جهان بیش از هر زمان دیگری به صلح نیاز دارد. اعتقاد به منجی در همه ادیان جهان وجود دارد و تنها مختص به مسلمانان نیست. همه ادیان بر این باوراند که برپایی صلح زیر سایه یک منجی صورت خواهد گرفت.
وی ضمن تبریک به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر و حماسه سوم خردادماه ادامه داد: جهان از قدرتهای حقوق بشری مأیوس شده است، و شعارهای نظام سلطه و اقدامات به ظاهر بینالمللی نتوانسته است انتظارات جامعه جهانی را در تأمین صلح برآورده سازد. سوم خرداد نشان داد با ظرفیتسازی و وحدت و یکپارچگی ملی میتوان بسیاری از توطئههای صورت گرفته از سوی دشمنان را خنثی کرد و آنها را ناکام گذاشت. این حادثه نشان داد که میتوان با برنامهریزی کشور را از حوادث مشابه مصون داشت.
استقبال ارشاد از حضور فیلمسازان کشور در جشنوارههای بزرگ خارجی
نوشآبادی در بخش دیگر سخنان خود به درخشش فیلم «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی در جشنواره فیلم کن اشاره کرد و با بیان اینکه ما از ورود فیلمهای ایرانی به جشنوارههای اینچنینی استقبال میکنیم، افزود: از اتفاق رخ داده برای فیلم «فروشنده» و اینکه هنرمندان و سینماگران ما به توانایی دست یافتهاند که میتوانند در عرصه جهانی رقابت کنند، خوشحالیم؛ هرچند معتقدیم که فیلمهای ایرانی در این جشنوارهها باید واجد فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی باشند و باید در کنار فیلمسازی، محتواسازی نیز داشته باشند.
وی با بیان اینکه نباید در این زمینه به اندک راضی شد، افزود: مسئولان ذی ربط حتماً برنامهای برای تجلیل از برگزیدگان کن خواهند داشت. باید بتوانیم در آینده با تولید فیلمهای بهتر، ایدههای خودمان را نیز عرضه کنیم. نگاه غربیها به ما اندک است، از این رو باید بتوانیم در کنار فیلمسازی، محتواسازی نیز داشته باشیم تا خودمان را در جهان صاحب منزلت و کرامت کنیم.
پاسخ سخنگوی وزارت ارشاد درباره بازنشر مقالهای صهیونیستی در سایت این وزارتخانه
بخش دیگر این نشست به پرسش خبرنگاران از سخنگوی وزارت ارشاد اختصاص داشت. وی در ابتدا در پاسخ به پرسشی مبنی بر چرایی انتشار مقالهای صهیونیستی در نقد مسابقه کارتون هولوکاست، گفت: ترجمه یک مقاله و انتشار آن در سایت وزارت ارشاد به معنای موافقت با محتوای آن مقاله نیست. درباره نمایشگاه هولوکاست و این اتفاق نقطه نظرات فراوان و موافقت و مخالفتهایی صورت گرفت. ما بدون اینکه قصد اظهار نظر درباره این مسائل داشته باشیم؛ ترجمه برخی از نقدها را داشتیم؛ و به هیچ وجه کپیبرداری و یا نقد در مورد نمایشگاه نداشتیم؛ برخیها گفتند ما از برخی سایتهای آن طرفی کپی برداری کردیم. این مطلب نقد یک رخداد فرهنگی است تحلیل یک اتفاق است که موافقین و مخالفین زیادی دارد. مطلب پیرامون یک نویسنده و منتقد خارجی بوده که به زبان لاتین هم در برخی سایتها و شبکهها آمده اما درج به معنای موافقت یا مخالفت با محتوای مقاله نیست و ممکن است در یک زمان مقالات و ترجمههایی را از مجاری مختلف داشته باشیم.
شروط جدید عربستان تحقیرآمیز است/ اتفاق نظر برخی از مراجع درباره عدم برگزاری حج امسال
نوش آبادی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حج امسال گفت: بحث حج مسئلهای بود که در خصوص آن صحبت شد. شروط جدید عربستان تحقیرآمیز است. سعودیها نه تنها شرایط منطقی ما را نپذیرفتند، بلکه با بیان شروط جدید، شرایط را برای ایران سختتر کردند؛ در این حالت این حج، حج ابراهیمی نیست. گزارشهای جلسات به مراجع عالی قدر داده شد و بسیاری مراجع نظرشان این بود که با توجه به کارشکنی سعودیها بهتر است حج برگزار نشود.
موسیقی ما روزهای سختی را پشت سر میگذارد
نوشآبادی درباره لغو مجوز کنسرت شهرام ناظری و کیهان کلهر در نیشابور نیز گفت: این اتفاقات برای ما خوشایند نیست و مسئولان ارشد کشور هم در این زمینه ابراز ناخرسندی و تأسف کردهاند. این مسئله برای ما هم خوشایند نیست. وزارت ارشاد هم که متولی فرهنگ است، مدافع این است که وقتی اثری مجوز میگیرد، باید اجرا شود و باید ساختار این مسئله را روشن کنیم. اگر نهاد حاکمیتی تصمیم می گیرد باید تا انتها این مسئله دست همان نهاد باشد، اگر قانون صدور مجوز را به ارشاد داده است باید همه چیز در اختیار ارشاد باشد، اگر در استانی فرمانداری، شورای تامین استان و نیروی انتظامی همه با هم هماهنگ هستند تا یک کنسرت برگزار شود، اما لحظه آخر این کنسرت لغو میشود، کار درستی نیست. موسیقی ما روزهای سختی را پشت سر میگذارد. فضایی آکنده از اضطراب و بدبینی دارد، وارد کشور می شود ولی دامن هنر نباید به سیاست آلوده شود. اگر جایی ناهنجاری دیده می شود باید آن را حل کنیم نه اینکه کنسرتها را لغو کنیم.
گالریهای خصوصی و مشکل محتوایی برخی از نمایشگاهها
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت گالریهای هنری و برپایی چند نمایشگاه با مضامین غیر اخلاقی مانند نمایشگاه عکس با موضوع پدر، و موضع وزارت ارشاد در این رابطه گفت: همه گالریهایی که فعالیت میکنند، زیر نظر وزارت ارشاد و در اختیار این وزارتخانه نیستند. گالریهای خصوصی تنها از ارشاد مجوز میگیرند و ارشاد تصمیمی برای محتوای این دسته از گالریها ندارد. ما نظارت خود را بر این گالریها داریم و اگر به این نتیجه برسیم که فعالیتهای آنها مغایر با مسائل اخلاقی است، نسبت به جمعآوری و یا عدم برگزای مجدد آن اقدام میکنیم.
وی در خصوص دیدار وزیر ارشاد با مراجع تقلید گفت: از قبل هم گفته بودیم برای ملاقات با مراجع هرسال برنامه ریزی می شود و در فواصل چند ماهه شاهد حضور وزیر ارشاد و ملاقات ایشان با مراجع عالیقدر خواهیم بود و در هر دوره با چند نفر از مراجع دیدارهایی صورت میگیرد؛ چرا که فرهنگ و هنر ما با مبانی دینی و اسلامی و حوزههای علمیه پیوند خورده است و مراجع هم پیرامون مسایل فرهنگی هنری حساسیت دارند. این تعامل و ارتباط ضروری است و هم برای رفع برخی شبهات و طرح موضوعاتی که در جامعه ممکن است حاشیهسازیهایی شده باشد. لازم است این ملاقات شکل گیرد. ملاقات وزیر با مراجع هم به لحاظ شفاف سازی و هم شنیدن نظر مراجع و به کارگیری رهنمودهای آنها بسیار لازم است.
فروش کتاب در نمایشگاه به 110 میلیارد تومان رسید
بخش دیگر سخنان سخنگوی وزارت ارشاد به وضعیت فروش در بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران اختصاص داشت. وی با بیان اینکه در این دوره نمایشگاه موفقیتهای خوبی به دست آوردهایم، گفت: طبق اعلام مسئولان، در بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران از طریق دستگاههای کارتخوان بانک شهر میزان 78 میلیارد تومان فروش به ثبت رسیده است که اگر دیگر راههای خرید را در نظر بگیریم، این رقم به 110 میلیارد تومان خواهد رسید. در این دوره از نمایشگاه دستاوردهای خوبی را تجربه کردیم که از جمله این موارد میتوان به توسعه فضای نمایشگاهی اشاره داشت. از سوی دیگر عدالت نیز تا حد بسیار زیادی در بخش توزیع بنکارتها رعایت شد و تلاش شد تا به اقشار مختلف این یارانه اختصاص یابد. فعالیتهای جانبی نمایشگاه نیز از دیگر ویژگی های مثبت این دوره بود که هزار خبرنگار این رویداد را پوشش دادند. در مجموع باید به سمتی حرکت کرد که نمایشگاه صرفاً جهت فروش نباشد و وجه نمایشگاهیاش تقویت شود.
وی در خصوص تبلیغ فیلم ها و تئاترها در شبکه های ماهوارهای گفت: ما این نوع تبلیغ را ممنوع اعلام کردیم، اما برخی میخواهند که کارهایشان تبلیغ شود. شاید بخشی از این مسئله به این برمیگردد که ما در تبلیغ فیلمهایمان در داخل ضعف داریم؛ اما این ضعف بهانه ای برای این مسئله نمیشود که فیلم ها را در شبکه های ماهوارهای خارج از کشور تبلیغ کنیم.