کد خبر: ۷۱۰۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 17 May 2016
نشریه تایم موضوع سرمقاله و طرح روی جلد این هفته خود را به بحرانی که نظام سرمایه‌داری در آمریکا با آن مواجه شده، اختصاص داده و نوشته است که وال‌استریت در حال از کار انداختن اقتصاد آمریکا است. نظرسنجی‌های جدید حکایت از آن دارند که این روزها درصد کمی از آمریکایی‌ها خود را «کاپیتالیست» می‌دانند.
 روزنامه دنیای اقتصاد در شماره سه شنبه 28 اردیبهشت در تشریح تیتر یک، نوشت: نشریه تایم موضوع سرمقاله و طرح روی جلد این هفته خود را به بحرانی که نظام سرمایه‌داری در آمریکا با آن مواجه شده، اختصاص داده و نوشته است که وال‌استریت در حال از کار انداختن اقتصاد آمریکا است. نظرسنجی‌های جدید حکایت از آن دارند که این روزها درصد کمی از آمریکایی‌ها خود را «کاپیتالیست» می‌دانند.

این روزنامه با انتخاب عنوان عبرت‌های آمریکای لاتین برای ایران، آورد: معاون اول صندوق بین‌المللی پول در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی توصیه کرد سیاست‌گذاران اقتصادی ایران به جای استفاده از ابزار «سیاست پولی» برای مقابله با چالش‌های اقتصادی و بانکی، اصلاحات ساختاری در پیش بگیرند. دیوید لیپتون با اشاره به تجارب خود در کشورهای آمریکای لاتین، اروپای مرکزی و آفریقا، تزریق نقدینگی برای مقابله با تنگنای اقتصادی کنونی را بی‌نتیجه خواند و گفت؛ تجارب کشورهای دیگر نشان می‌دهد تزریق پول، به بزرگ‌تر شدن مشکل منجر می‌شود. 
روزنامه دنیای اقتصاد با انتشار عنوان اراضی سبز حراج می‌شود؟، نوشت: دومین اقدام شتابزده در مجلس پس از طرح بانکداری، تلاش برای تصویب طرح دیگری تحت عنوان «اصلاح قانون حفظ اراضی کشاورزی» است. برخی نمایندگان اصرار دارند در روزهای آخر مجلس نهم این طرح بررسی و تصویب شود. اشکال بزرگ طرح، رسمیت‌بخشی به «تغییر کاربری» اراضی کشاورزی و باغات سراسر کشور از طریق اخذ عوارض نه چندان بازدارنده – در مقایسه با ارزش نهایی بنای احداثی - است که در نهایت می‌تواند به حراج زمین‌های سبز برای ساخت ویلا و کاربری‌های انتفاعی منجر شود. در این طرح، مزرعه‌خواری‌های 20 سال گذشته، مشمول بخشش شده است.
این روزنامه با درج عنوان چرخش در معادله بازار جهانی نفت، آورد: روز گذشته هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد 2 درصدی سقف جدیدی را در سال 2016 تجربه کرد. اختلالات ناگهانی در عرضه نفت و رشد پرشتاب تقاضا از سوی برخی اقتصادهای نوظهور، موجب غافلگیری در معادلات بازار جهانی نفت شد. موسسه معتبر گلدمن ساکس در جدیدترین گزارش خود، برآورد کرده است با رویدادهای اخیر، مازاد عرضه در بازار نفت پس از دو سال تخلیه شده و در ادامه سال جاری بازار با «کمبود عرضه» مواجه خواهد بود. گلدمن ساکس با اشاره به این اتفاق پیش‌بینی کرده است قیمت نفت در کوتاه‌مدت 5 دلار نسبت به گذشته افزایش یابد.
مسعود خوانساری در یادداشتی با عنوان چرا ایران کره‌جنوبی نمی‌شود؟ در روزنامه دنیای اقتصاد، آورد: خوشبختانه وضعیت اقتصادی پساتحریم و اجرای برجام، موجی از امید را ایجاد کرده و آرزو داریم این تحلیل بدبینانه به واقعیت تبدیل نشود. آنچه پیش روی ماست، کوهی از توانمندی‌ها، امکانات و فرصت‌ها برای توسعه کشور است؛ ولی چرا در هیچ زمانی این پتانسیل‌ها به بار نمی‌نشیند و اقتصاد ایران راه کشورهایی مانند کره‌جنوبی را نمی‌رود؟ پاسخ به این سوال خیلی پیچیده نیست. عزمی که در کشورهایی مانند کره‌جنوبی برای توسعه وجود داشت، هنوز در ایران نمایان نشده ‌است. هنوز هم ما از مانع اول توسعه کشور عبور نکرده‌ایم و فضای کسب‌وکارمان متناسب با خواسته‌هایمان نیست و از آن مهم‌تر اینکه کماکان جسارت تصمیم‌گیری‌های بزرگ در دل مدیران به باور تبدیل نشده است. ما امروز در رکود سختی هستیم؛ ولی آیا کره‌جنوبی وضعیت بهتری از ما داشت؟
این روزنامه در ستون سرمقاله عنوان «طرح مجلس و مدیریت بانک‌ها» را به قلم حسین بازمحمدی منتشر کرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: