سهم بازار ویندوز 7 بالاخره به کمتر از 50 درصد کاهش یافت، اما رشد ویندوز 10 کند شد.
به گزارش ایسنا به نقل از تکتایمز، اوایل سال میلادی جاری، مایکروسافت اعلام کرد که کاربران رایانههای شخصی با قرار دادن خود در معرض ریسک، به دلیل نگرانی درباره سازگاری سختافزارها و نرمافزارها و بحث امنیت، هنوز هم از سیستم عامل ویندوز7 استفاده میکنند.
در آن زمان، ویندوز 7 هنوز هم سیستم عامل انتخابی 55 درصد تمامی کامپیوترها بود. گزارش جدیدی بیان میکند درحالی که ویندوز 7 هنوز هم سلطان سیستمهای عامل است، اما دیگر قدرت بلامنازع اکثریت کامپوترهای جهانی نیست.
9 ماه پس از اینکه ویندوز 10 منتشر شد، در پایان ماه آوریل، سهام بازار ویندوز7 بالاخره به کمتر از 50 درصد رسید، در حالی که سهام بازار ویندوز XP به عدد تکرقمی 9.66 درصد رسیده است. ویندوز 8 و ویندوز 8.1 به صورت ترکیبی 12.11 درصد از سهم بازار را دارند، درحالی که انتظار میرود این رقم تا پایان سال به کمتر از 10 درصد برسد.
مایکرسافت پیش از این بیان کرده بود که در حال ایجاد اجبار برای مجهز کردن یک میلیارد دستگاه به ویندوز 10 در طول دو تا سه سال است و پس از گذشت هشت ماه از انتشار آن، این سیستم عامل بر روی 270 میلیون دستگاه نصب شد که با 14.5 درصد از سهام بازار، رقم خوبی بود.
اگرچه رشد ویندوز 10 در حال کند شدن است، از آنجایی که با به دست آوردن سهم ناچیز 0.20 درصد در ماه آوریل، به 14.35 درصد رسید. همانطور که به نظر میرسد، مدت زمان زیادی طول خواهد کشید که ویندوز 10 بتواند از ویندوز 7 به عنوان محبوبترین سیستم عامل برای کامپیوترها عبور کند. نصب سیستم عامل بر روی یک میلیون دستگاه با کاهش رشد به نظر سختتر است، اما مایکروسافت هنوز هم میتواند به این رقم برسد.
با این وجود، ویندوز 7 دلیل کاهش رشد ویندوز 10 نیست. این سیستم عامل در ژوئن 2015، 60 درصد از سهم بازار را در دست داشت، پیش از اینکه ویندوز 10 راهاندازی شود، اما این رقم اوایل سال به 52.47 درصد کاهش یافت و حالا در اوایل آوریل به 49.79 درصد رسیده است.
دلیل کاهش رشد ویندوز 10 میتواند این حقیقت باشد که برای اولین بار، ویندوز کمتر از 90 درصد از سهام بازار را دارد، اگرچه به احتمال زیاد انتظار میرود که این رقم در اواخر ماه آینده به بیش از 90 درصد بازگردد.