اقتصادنیوز نوشت: تب خودروهای اتومات داخلی این روزها در بازار کشور بالا گرفته و خودروسازان داخلی سعی دارند در این میدان رقابت جدید، گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
تب خودروهای اتومات داخلی این روزها در بازار کشور بالا گرفته و خودروسازان داخلی سعی دارند در این میدان رقابت جدید، گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
هرچند سالها از ورود اتوماتها به بازار خودرو کشور میگذرد، با این حال بیشتر میهمانان، مدلهای وارداتی و گران قیمت بودهاند. این در شرایطی است که هماکنون مدلهای داخلی و ارزانقیمت، به تدریج در حال عرضه شدن از سوی خودروسازان کشور هستند.
حرکت یکباره غولهای جاده مخصوص در عرضه مدلهای اتومات، بدون شک ریشه در نیاز بازار دارد و این مشتریان هستند که خودروسازها را به سمت عرضه محصولات دندهاتوماتیک سوق دادهاند. هرچند از دید بخشی از مشتریان، همین دنده عوض کردنهای پی در پی نیز جزو لذتهای رانندگی به حساب میآید و راندن با اتوماتها، کمی بیروح جلوه میکند، با این حال به نظر میرسد ذائقه بیشتر مشتریان به سمت دندهاتوماتها چرخیده است.
ترافیکهای سنگین و بیماریهای عضلانی، از جمله عوامل مهمی هستند که لذت دنده عوض کردن را برای بسیاری از رانندگان به صفر رسانده و حتی به عذاب تبدیل کرده است، از همین رو اتوماتها بیش از پیش رو آمدهاند.
خودروسازان نیز که طی یکی دو سال گذشته با رکودی سنگین و به نوعی قهر بخش بزرگی از مشتریان، روبهرو بودهاند، با درک تغییر ذائقه بازار، به سمت عرضه محصولات اتومات رفته و این اتفاق، نوید ایجاد رقابتی سازنده و به نفع مشتری را در بازار خودرو کشور میدهد. نکته مهمتر ماجرا اینجاست که خودروهای عرضهشده، از قیمت نسبتاً پایین و مناسبی در مقایسه با مدلهای وارداتی برخوردار بوده و این موضوع میتواند مشتریان بیشتری را جذب بازار دندهاتوماتیکها کند.
در این شرایط اما این پرسش مطرح میشود که حرکت خودروسازان به سمت عرضه اتوماتها، میتواند به کاهش قیمت این محصولات در آینده بینجامد؟ پاسخ این پرسش زمانی مثبت خواهد بود که خودروسازان داخلی به روند عرضه محصولات اتومات ادامه دهند و هر چند وقت یک بار، مدلهای جدید روانه بازار کنند. پرواضح است که قیمت کالا زمانی پایین میآید که عرضه از تقاضا پیشی بگیرد و همچنین بازاری رقابتی در میان باشد؛ در غیر این صورت نمیتوان انتظار کاهش قیمت را داشت. بنابراین، کاهش قیمت خودروهای اتومات نیز زمانی اتفاق خواهد افتاد که عرضه آنها تداوم داشته باشد و از سوی دیگر، رقابتی نفسگیر میان خودروسازان (در عرضه اتوماتها) شکل بگیرد.
هماکنون خودروسازان داخلی در ابتدای راه عرضه محصولات اتومات هستند و برای شروع به سراغ چینیها رفتهاند، بنابراین شاید به این زودیها نتوان کاهش قیمت را در بازار خودروهای دندهاتوماتیک حس کرد. با این حال، از آنجا که به احتمال زیاد، محصولات اتومات عرضهشده (به دلیل قیمت نسبتاً پایین و داشتن آپشنهای جذاب) با اقبال عمومی روبهرو خواهند شد، به نظر میرسد خودروسازان مسیری را که آغاز کردهاند، ادامه خواهند داد.
البته با توجه به قدرت خرید پایین مشتریان، موفقیتآمیز بودن این مسیر، بستگی مستقیم به «قیمت» دارد، به نحوی که استقبال از خودروهای دندهاتوماتیک و به تبع آن افزایش انگیزه خودروسازها برای عرضه این محصولات، در گرو قیمت پایین آنهاست. به عبارت بهتر، بازار خودروهای دندهاتومات داخلی زمانی پررونق خواهد شد که خودروسازان حواسشان به قیمت آنها باشد و این محصولات را تا حد امکان با قیمتهایی نسبتاً پایین (زیر 50 میلیون تومان) عرضه کنند.