در حال حاضر پهنای باند کشور حدود ۴ هزار مگابیت بر ثانیه است که در سال ۹۵ این رقم به ۸ هزار مگابیت بر ثانیه میرسد و براساس پیشبینی مسوولان در پایان دولت یازدهم باید به ۲۰ هزار مگابیت بر ثانیه برسد.
همه تلاشهای مسوولان امر برای ارتقاء پهنای باند کشور با هدف استفاده از فناوری برای رشد و توسعه فرهنگ ایرانی – اسلامی است که این مهم با ارائه خدمات محتوایی در حوزه ویدئو محقق میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد از پهنای باند اینترنت موبایل در کشورهای پیشرفته به ویدئو و بخصوص Streaming اختصاص دارد، عنوان کرد: پهنای باند لازم برای ارائه سرویس در کشور نیز با هدایت بخش دولتی و تلاش همزمان بخش دولتی و خصوصی افزایش یافته است و حتی در قالب طرح خدمات الزامی عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) ظرف دو سال اخیر در ۱۴ هزار روستا دسترسی به اینترنت پرسرعت عملیاتی شده است.
عمیدیان افزود: شبکه پهن باند کشور بعنوان بستر ارائه خدمات صوتی و تصویری، زیرساخت اصلی شبکه ملی اطلاعات است و در حال حاضر با اراده و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه سرویسهای ویدیوئی محقق شده است.
همچنین در اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی برنامه ششم توسعه نیز بر ارائه محتوا تاکید شده و ایجاد، تکمیل و توسعه محتوا در فضای مجازی براساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور تا حداقل ۵ برابر وضعیت کنونی و تحول در شاخصهای ترافیکی شبکه به نحوی که حداقل۵۰ درصد محتوای آن داخلی باشد، از جمله مواردی است که در بندهای ۳۳ و ۳۴ سیاستهای ابلاغی برنامه ششم پیشبینی شده است.
در هر حال با رونمائی از پروژه ملی VOD این امیدواری وجود دارد که اقتصاد سینما ارتقاء یافته و سهم صنعت سینما در تولید ناخالص ملی (GDP) کشور به سهم قابل قبولی برسد.
با ارائه Video on Demand- VOD- این امکان وجود دارد که فیلمهای سینمائی، سریالهای تلویزیونی، مستندها و برنامههای آموزشی .... به درخواست کاربران در اختیار آنان قرار گیرد.