سردار صفوی با اشاره به وجود بافتهای فرسوده در تهران به عنوان یکی از نقاط بحران آفرین زلزله در تهران، گفت: ما پاسداران برخلاف برخی حرفمان با عملمان یکی است.
به گزارش فارس، سرلشگر صفوی در نشست خبری همایش بررسی فرصت و چالشهای پایتخت در پاسخ به این سوال که تهران بر روی 12 گسل قرار دارد بنابراین برای بحران در صورت زلزله چه اقداماتی باید کرد، گفت: یکی از مباحث اصلی در موضوع بحران تهران مخاطرات طبیعی تهران است چرا که ایران جزء 10 کشور زلزله خیز است.
وی افزود: گسل نشا فشم 120 کیلومتر طول دارد که اگر زلزلهای با قدرت بیش از 7 ریشتر در این گسل ایجاد شود بحران بزرگی ایجاد خواهد شد.
صفوی ادامه داد: مجلس مصوب کرده است که مدیریت با فرماندهی بحران ناشی از زلزله بر عهده شهردار تهران است اما سوال اینجاست که آیا بروز زلزله در تهران فقط شهر تهران را متاثر میکند یا شهرستانهای دیگر و حتی استانهای دیگر را نیز درگیر میکند؟ از نظر من استانهای دیگر نیز درگیر میشوند چرا که باید به تهران کمکرسانی کنند.
سردار صفوی افزود: من در هنگام وقوع زلزله بم یک هفته در آن منطقه زلزله زده حضور داشتم و واقعاً با وجود کشته شدن 30 هزار نفر در عرض چند دقیقه عمق فاجعه بسیار زیاد بود. حال باید این 30 هزار نفر را با جمعیت چند میلیونی تهران مقایسه کرد.
وی خاطرنشان کرد: در تهران سازوکارهایی پیشبینی شده است که در 8 ساعت اولیه نیروهای نظامی و انتظامی وارد کار شوند چرا که تجهیزات و ابزارهای مهندسی قوی در اختیار دارند البته نواقصی هم وجود دارد که امیدواریم برطرف شود.
سردار صفوی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات تهران در صورت وقوع بحران وجود بافتهای فرسوده است که در مناطق 12 و 17 قابل مشاهده است و با زلزلهای به شدت پایین نیز تخریب میشوند.
وی یکی از مشکلات این بافتهای فرسوده را خشتی دانستن این ساختمانها دانست و گفت: در هنگام زلزله و فرو ریختن این بناها خشت و گل تمامی منافذ را مسدود میکند و در نتیجه باعث مرگ زلزله دیده در چند دقیقه میشود.
وی ادامه داد: برجهای ما که به شکل قارچگونه در تهران ساخته میشوند عمدتاً بر روی خطوط گسل هستند ضمن اینکه بسیاری از خطوط انتقال برق، گاز و آب در جادههای ما عمود هستند یا در امتداد آنها هستند و در صورت بروز زلزله فاجعه غیر قابل تصوری ایجاد خواهد شد.
سردار صفوی ادامه داد: در خصوص زلزله نیز کار خوبی در تهران انجام شده ولی کافی نیست. برای مثال پس از وقوع زلزله اولین حرکت مردم اقدام به فرار است ولی آیا خیابانهای ما کشش حرکت چند میلیونی زلزله زدگان را دارند.
وی افزود: سوال دیگر این است که این جمعیت زلزله زده باید در کجا مستقر شوند؟ با در نظر گرفتن تمامی این موارد باید گفت مدیریت بحران زلزله کار بسیار مشکلی است.
وی در خصوص خارج کردن پادگانها از شهر تهران نیز گفت: نیروهای نظامی و انتظامی از آنجا که از فرماندهی کل قوا دستور میگیرند به سرعت و به راحتی منتقل میشوند اما اگر شما توانستید یکی از این وزارتخانهها یا ادارات دولتی را از تهران خارج کنید!
سردار صفوی ادامه داد: اکنون نیروی دریایی سپاه به طور کامل با مقر فرماندهی به بندرعباس منتقل شده است یا لشکر 21 حمزه به تبریز رفته است. بسیاری از پادگانها همچون منطقه نظامی که اکنون به پارک ولایت تبدیل شده است و یا فرودگاه قلعهمرغی تخلیه و به شهرداری واگذار شده است.
وی گفت: نیروهای مسلح در خدمت مردم تهران هستند و حتی اینکه اتوبانها از مقابل پادگانها عبور میکنند نیز خود به علت تدابیری است که اندیشیده شده است.
سردار رحیم صفوی درخصوص ورود نظامیان در عرصه سیاسی گفت: ما پاسداران از جنس مردم و در خدمت مردم هستیم و به حرفی که میزنیم عمل میکنیم نه مانند برخی افراد که عملشان با سخنشان متفاوت است
وی در پاسخ به سوالی در خصوص عملی شدن راهکارهای پیشنهاد شده در این نوع همایشها گفت: این همایشها و نتایج آنها به صورت خلاصه پیشنهاد و یا کتاب در اختیار مقامات قرار میگیرد.
سردار صفوی ادامه داد: زمان برگزاری همایش گذشته موضوع انتقال پایتخت در بحث بررسی بود و ما با بررسی این موضوع و ارائه راهکارها در این خصوص تصمیمگیران را قانع کردیم که باید به جای انتقال بر روی ساماندهی کار کنند
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش تغییر دولتها بر راهکارهای پیشنهاد شده برای تهران گفت: از نظر من موضوع تهران حاکمیتی است و نه دولتی و تغییر دولت مشکلات موقتی ایجاد خواهد کرد چرا که راهکارهای پیشنهادی ما باید در فرایندی 10 یا 20 ساله و در سطح قوای سهگانه باید بالاتر سیاستگذاری شود.
وی ادامه داد: باید برای تهران به صورت کلان هزینه کرد مانند حمل و نقل و محیط زیست و دولت موظف است در خصوص بهبود وضعیت مترو و قطار شهری حرکت کند.