یک کارشناس مسکن، ایجاد رونق، افزایش قیمت، حضور سرمایهگذاران و افزایش تولید را زنجیره خروج از رکود مسکن دانست و گفت: اگر دولت نتواند سرانه تولید ملی را بالا ببرد بخش مسکن حتی در صورتی که سال آینده وارد رونق شود مجددا به رکود برمیخورد.
بیت الله ستاریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پس از امضای برجام، اگر پولهای آزاد شده که بخشی برای دولت و بخشی برای سیستم بانکی است آزاد و قراردادهای سرمایهگذاری خارجی و داخلی محقق شود بخش مسکن و ساختمان با دو سه ماه تاخیر وارد رونق خواهد شد.
وی افزود: با وجودی که پس از امضای برجام تلنگرهای روانی به بخش مسکن وارد شده هنوز اثری از برجام در اقتصاد ایران دیده نمیشود که بتوان نتیجه گرفت دگرگونیهایی در آیندهی نزدیک در بخش مسکن ایجاد میشود.
این کارشناس مسکن با تاکید بر لزوم تقویت طرف تقاضا در بخش مسکن تصریح کرد: وقتی رونق و گردش مالی اتفاق بیفتد چون مسکن کالایی حیاتی محسوب میشود قطعا تقاضای مطلق خود را به تقاضای موثر تبدیل میکند. وقتی سرمایهگذاری اتفاق بیفتد و پولهای راکد وارد کشور شود بخش ساختمان پولها را جذب خواهد کرد.
ستاریان، افزایش قیمت مسکن را محتمل دانست و گفت: پیشبینی من این است که ابتدای نیمه دوم سال 1395 قیمت مسکن دچار افزایش نسبی شود و سیر صعودی را در پیش بگیرد اما قطعا متورم نخواهد شد؛ چرا که اگر حباب به خود بگیرد دوباره وارد رکود میشود که این مساله مطلوب هیچ یک از دو طرف عرضه و تقاضا نیست.
وی هشدار داد: اگر دولت نتواند سرانه و تولید ملی را بالا ببرد بخش مسکن حتی در صورتی که سال آینده وارد رونق شود مجددا به رکود برمیخورد.