کد خبر: ۶۰۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۲۴ دی ۱۳۹۴ - 14 January 2016
رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بی‌آبی و کمبود آب در بدن موجب بی‌حالی و بی‌حالی نیز منجر به چاقی می‌شود.
رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بی‌آبی و کمبود آب در بدن موجب بی‌حالی و بی‌حالی نیز منجر به چاقی می‌شود.

محمدحسن انتظاری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تأثیر نشاسته در انباشت چربی شکمی تا حد زیادی به لحاظ علمی درست است، اظهار کرد: بدن انتظار دارد با مصرف یک ماده غذایی برای نمونه نان یا برنج علاوه بر نشاسته مواد غذایی دیگری نیز وارد بدن شود.

‌وی با اشاره به اینکه بدن برای تأمین نیازهایش تنها نیاز به نشاسته ندارد و مانند بنایی است که علاوه بر آجر به مواد دیگری مانند آب، آهن و خاک و ... نیز نیازمند است، افزود: زمانی که برنج یا گندم سبوس گیری می‌شود مقدار کمی نشاسته در آن باقی می‌ماند و در این حالت به دلیل اینکه بدن نمی‌تواند از موادغذایی به نحو احسن استفاده کند، اقدام به ذخیره سازی آنها می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بدن ناچار است در زمان مصرف برنج و نان به صورت چربی آنها را ذخیره کند و متاسفانه چربی شکمی از سایر چربی های بدن مضرتر است.

انتظاری ادامه داد: بهتر است از موادی که حاوی نشاسته خالص است و یا ترکیبات غلاتی که پوست کنده هستند کمتر استفاده کنیم و در صورت اجبار برای نمونه برنج را به صورت سبزی پلو، عدس پلو و... استفاده کنیم. همچنین در صورتی که غذاهای حاوی گندم را همراه با سبزیجات، میوه‌ها و حبوبات مصرف کنیم از چاقی به ویژه تجمع چربی در ناحیه شکم جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورتی که نشاسته به طور کامل در مواد غذایی باشد ضرر بسیاری ندارد، گفت: در صورتی که گندم پوسته گیری شود، سیر کننده تر و ارزش غذایی بیشتری دارد و کمتر منجر به چاقی و چاقی شکمی می‌شود، اما ممکن است که نان سبوس دار کامل و برنج سبوس دار کامل در دسترس نباشد، بنابراین بهترین کار این است که برنج سفید کمتر استفاده شود و یا مخلوط با سبزی، عدس و هویج باشد.

رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بهتر است که نان همراه با گوشت، کوکو و همزمان با سبزیجات مصرف شود، اضافه کرد: در صورتی که نان و برنج با مواد دیگر مصرف شود تا حدی اثرات پوسته گیری آن‌ها جبران می‌شود، در نتیجه جذب قند کند شده و ارزش غذا ماده غذایی افزایش می‌یابد که هر دو مانع تجمع چربی در بدن مخصوصا در ناحیه شکم می‌شود.

انتظاری با بیان اینکه افرادی که استعداد چاقی دارند یا چاق هستند نباید همراه مواد غذایی آب بنوشند، ادامه داد: نوشیدن آب یک ساعت پس از مصرف غذا باشد، زیرا در این حالت چربی سوزی بیشتر صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: بی آبی و کمبود آب بدن منجر به بی حالی و بی حالی نیز منجر به چاقی می‌شود. به همین دلیل نباید با غذا هیچ نوع مایعاتی مصرف شود و افرادی که چاق هستند و یا استعداد چاقی دارند در هنگام غذا خوردن از مصرف آب پرهیز کنند.

این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: مصرف آب و چای کمرنگ یک ساعت بعد از غذا مفید است اما آبمیوه صنعتی و حتی طبیعی توصیه نمی‌شود، زیرا آب میوه در هر دو حالت چاق کننده است.

انتظاری گفت: علاوه بر آب از چای کمرنگ یا قهوه رقیق نیز برای تامین آب بدن می‌توان استفاده کرد. حتی شیر کم چربی نیز به عنوان یک منبع غذایی مفید است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: