بانکداری ایرانی – بیمه دانا ، سومین شرکت بیمهای ایران ازنظر سرمایه و دامنه فعالیت در کشور و سومین شرکت بیمه فعال در بازار سرمایه ایران، در شش ماه ابتدای سال 94 توانست 7هزار و 859میلیون ریال حق بیمه دریافت کند و از این طریق ، درآمد 30 درصدی معادل 7 میلیارد تومان را محقق کند. از طرف دیگر در شش ماه بیمه دانا توانست 1 میلیون و 612هزار بیمهنامه در شش ماه ابتدای سال صادر کند که نسبت به دوره مشابه در سال قبل 21درصد رشد داشت.
بیمه دانا در همه حوزههای بیمه از قبیل بخش بیمه درمان گروهی ، بیمه اتومبیل ، بیمه مسئولیت ، بیمه مهندسی ، بیمه طرحهای خاص ، بیمه آتشسوزی ، بیمه باربری، بیمه عمر و حوادث ، بیمه عمر و پسانداز فعال است.
بيمه دانا در بیست و دوم خردادماه سال 1353 با مشاركت بيمه Commercial Union انگليس بهصورت شركت سهامي عام با سرمايه بخش خصوصي تأسيس شد. اين شركت پس از 5 سال فعاليت در قالب بخش خصوصي در تيرماه 1358 بر اساس مصوبه شوراي انقلاب و دولت موقت به همراه 12 شركت بيمه خصوصي ملي اعلام شد.
در آذرماه سال 1367 بهموجب « قانون نحوه اداره امور شركتهاي بيمه » شركتهاي بيمه ملي شده ( آريا، اميد، پارس، توانا، تهران، حافظ، ساختمان و كار، شرق، ملي) در شركت سهامي بيمه دانا ادغام و بهموجب همين قانون مقرر شد اين شركت ضمن بررسي حسابها و تسويه ديون دولت و سهامداران شركتهاي ادغامي، بهعنوان يك شركت بيمه تخصصي در رشته بيمههاي اشخاص شروع به فعاليت نمايد .
در حال حاضر بیمه دانا باوجود 59 شعبه، 1919 نمایندگی، 21 شرکت نمایندگی، 459 کارگزاری و سه دفتر فرعی با در دست داشتن حدود 5/6 درصد بازار بیمه کشور خود را بهعنوان سومین شرکت بزرگ بازار بیمه کشور به همگان معرفی کرده است.
شرکت بیمه دانا بهعنوان سومین شرکت بزرگ بیمهای ، اولین شرکت بیمهای است که فعالیت خود را بهصورت تخصصی در بیمههای اشخاص آغاز و باعرضه انواع طرحهای بیمهای عمر و پسانداز در کشور خدمات شایانی را به هموطنان عزیز و صنعت بیمه نموده است. بیش از ۳۰ سال تجربه در ارائه انواع بیمههای عمر و پسانداز ، مطالعه و تحقیق ، نیروی انسانی متخصص و نوآور ، و داشتن شبکه فروش و صدور باانگیزه و گسترده در سراسر کشور ؛ ازجمله توانمندیهای است که موجب توفیق روزافزون بیمه دانا در عرضه محصولات جدید بیمهای موردنیاز جامعه شده است.
گفتنی است آنچه امروز تحت عنوان بيمههاي عمر توسط شركت بيمه دانا به مشتريان ارائه ميگردد در سه قالب بهشرط حيات ،بهشرط فوت و مختلط پسانداز طبقهبندي ميگردد. هر يك از بيمههاي عمر ويژگي و قابليتهاي منحصربهفردی دارد كه بیمهگذاران به فراخور نياز خود از انواع آن بهرهمند میشوند . فردي در سنين جواني و با اميد به زندگي بالا كه از درآمد ناچيزي برخوردار است ميتواند از بيمههاي بهشرط حيات استفاده نمايد و اقشار متوسط كه مايل به پسانداز با بهره مناسب هستند ميتوانند بيمههاي مختلط پسانداز را انتخاب نمايند . درنهایت میتوان گفت كه موضوع بیمههای عمر ارائه تأمین در مقابل هزینههای احتمالی و یا بار مالی ناشی از یک ریسک مشخص همچون فوت، بیماریهای خاص و نيز سرمایهگذاری و دريافت سود در پایان مدت قرارداد هست.