کد خبر: ۵۹۹۸۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۱۹ دی ۱۳۹۴ - 09 January 2016
نشریه آمریکایی «اسمال وارز ژورنال» در گزارشی نوشت: داعش جبهه جدیدی برای خود گشوده است: جای پایی در لیبی. و اشغال لیبی فرصت جدیدی را در اختیار داعش قرار داده است: مکانی که می تواند تحرکات خود را به آفریقا و اروپا گسترش دهد.
اشغال برخی شهرهای لیبی فرصت جدیدی را در اختیار داعش قرار داده است تا تحرکات خود را به اروپا گسترش دهد.

داعش در حال محکم کردن جای پای خود در لیبی به عنوان مکانی است که می توان به آسانی از ساحل آن کشور به ایتالیا رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران ، نشریه آمریکایی «اسمال وارز ژورنال» در گزارشی نوشت: داعش جبهه جدیدی برای خود گشوده است: جای پایی در لیبی.
و اشغال لیبی فرصت جدیدی را در اختیار داعش قرار داده است: مکانی که می تواند تحرکات خود را به آفریقا و اروپا گسترش دهد.

«تام یالسین» عضو ارشد بنیاد «دفاع از دموکراسی» در آمریکا گفت: «لیبی یکی از دو یا سه مکانی است که داعش ادعا کرده آنجا را پایتخت خود قرار خواهد داد.»
در حالی که داعش از اواخر سال 2014 در هرج و مرج های پس از قذافی در لیبی حضور داشته است، به تازگی کنترل شهر ساحلی «سرت» را به دست گرفته است.

تحلیلگران تخمین می زنند این گروه تروریستی چندین هزار عنصر در لیبی داشته باشد که تعداد زیادی از آنها از تروریست هایی هستند که در جنگ در سوریه و عراق حضور داشته اند.

اعتقاد بر این است که هسته داعش از لیبیایی ها، تونسی ها و اروپایی ها تشکیل شده باشد.
یالسین گفت: «آنها توانسته اند کنترل بخش زیادی از شهر سرت و حومه آن را در اختیار بگیرند.»
داعش ادعا کرده است می خواهد مکان هایی در افغانستان، مصر و یمن را به عنوان مراکز خلافت ادعایی خود تعیین کنند.

 فاصله ای به اندازه یک قایق پارویی تا ایتالیا
شهر سرت در نوار ساحلی شمالی لیبی با دریای مدیترانه که به ایتالیا راه دارد و میان دو شهر مهم «طرابلس» و «بنغازی» واقع است.

«سیریل ویدرشوون»، یک تحلیلگر امنیتی از هلند گفت: « شما می توانید با یک قایق پارویی از لیبی به ایتالیا بروید.»

داشتن یک جای پای قوی در لیبی می تواند به تقویت قابل توجه داعش چه از نظر ابزار تبلیغاتی و چه از نظر عملیاتی بیانجامد.

ویدرشوون گفت: آنها می گویند ما می توانیم در همه جا حضور داشته باشیم. ناتو، واشنگتن، لندن و یا بروکسل فرقی نمی کند. اگر شما می خواهید ما از عراق خارج شویم، ما به لیبی می رویم، و اگر شما به لیبی بیایید، ما می توانیم به مصر برویم و یا به عراق بازگردیم.»
نزدیک شدن به اروپا، در راستای ادعاهای این گروه در خصوص گسترش خلافت آنها به سراسر جهان صورت می گیرد.

یالسین گفت: «لیبی برای آنها راهی برای رسیدن به شهر «رم» ایتالیا را فراهم می کند؛ شهری که نماد مسیحیت است. این اقدام موضع قدرت آنها را افزایش می دهد.»

عملیات در لیبی همچنین مزایای بسیاری را برای این گروه تروریستی فراهم می آورد.

«جاکوب زِن»، مسئول امور آفریقا در بنیاد «جیمزتاون» گفت: «داعش در سوریه و عراق در حال حاضر اعلام می کند که تروریست های اروپایی می توانند با قایق به آنجا بروند. و یا خود آنها می توانند با قایق به اروپا بروند. آنها در حال حاضر به این فرصت ها دست یافته اند.
 مقر آفریقایی

داعش همچنین به دنبال گسترش تحرکات خود در داخل آفریقا است.

زِن گفت: لیبی می تواند بازار جدیدی از مصرف کنندگان - جوانان آفریقایی که ممکن است علاقه مند به ایده خلافت و ایدئولوژی داعش و رویکرد آنها در رسانه های اجتماعی باشند – را باز کند.

وی تصریح کرد که یک پایگاه دائمی در لیبی می تواند دست این گروه تروریستی را برای ادامه عملیات باز کند. عملیات آنها می تواند از لیبی به کشورهای مالی، چاد و نیجریه گسترش یابد.

زِن افزود: این امر به داعش اجازه می دهد تا شخصیت خاورمیانه ای خود را گسترش دهد و مشخصات آفریقایی را نیز به آن بیافزاید.
در سال 2014، گروه تروریستی بوکو حرام در نیجریه به داعش اعلام وفاداری کرد.
یالسین گفت داعش، بوکو حرام را از طریق پایگاه خود در لیبی تامین می کند و به بوکوحرام این گونه القا کرده که آنها می توانند از طریق نیجریه یک شبکه متحد تشکیل دهند.
از نقطه نظر تبلیغاتی نیز اینکه گفته شود داعش از طریق بوکوحرام در غرب آفریقا حضور دارد نیز یک کودتای قابل توجهی برای این گروه محسوب می شود که در رقابت سختی با دیگر گروه های تروریستی برای داشتن دست بالا در منطقه است.

القاعده و دیگر گروه های تروریستی نیز در لیبی حضور دارند؛ کشوری که توسط دو دولت موازی و رقیب کنترل می شود که کنترل کمی بر اوضاع دارند.

اگر چه یالسین هشدار داد که داعش در خصوص اقدامات خود در لیبی مبالغه کرده است، او گفت که در حال حاضر در برخی از مناطق لیبی این گروه به عنوان قوی ترین گروه تروریستی ظاهر شده است.
داعش به تازگی مسئولیت چندین حملات انتحاری در لیبی از جمله حمله به یک مرکز آموزش پلیس در شهر ساحلی «زلیتن» در روز پنجشنبه که بیش از 50 نفر کشته بر جای گذاشت را برعهده گرفت.

 نفت لیبی
همچون عراق و سوریه که داعش ابتدا شهرهای آنها را اشغال کرد و سپس کنترل منابع اقتصادی مانند نفت، آب و محصولات کشاورزی آن را در اختیار گرفت، در لیبی نیز هدف مشابهی دنبال می شود.

این هفته، داعش برای کنترل پایانه های مهم نفتی در شرق لیبی با نیروهای این کشور درگیر شد.
زِن گفت: « مسئله اصلی برای داعش اکنون تثبیت قدرت در لیبی و  ایجاد حاکمیت ادعایی در این کشور است.»

تحلیلگران نجات لیبی از این مخمصه را کار آسانی نمی دانند.
یالسین گفت: «لیبی بخشی از یک مشکل بزرگ تر است، و هیچ کس نمی داند که چگونه می توان این معضل را حل کرد.»


برچسب ها: داعش ، اروپا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: