کد خبر: ۵۲۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - 20 October 2015
متاسفانه در حال حاضر ۲۴ تالاب در کشور وجود دارد و ایران در مقام دوم به لحاظ تخریب تالاب‌ها در دنیا قرار گرفته است.
یک عضو تیم مطالعاتی طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی گفت: تالاب گاوخونی از پر تولیدترین سیستم‌های جهانی محسوب می‌شود و نگین بی‌همتای فلات مرکزی ایران است.

به گزارش ایسنا، عاطفه چمنی در کارگاه آغاز طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی با بیان اینکه در سال ۱۹۷۵ تالاب گاوخونی در کنوانسیون رامسر ثبت شد، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر ۲۴ تالاب در کشور وجود دارد و ایران در مقام دوم به لحاظ تخریب تالاب‌ها در دنیا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در گذشته ۱۲۵ گونه پرنده، ۴۹ گونه پستاندار، ۴۲ خزنده و یک گونه دوزیست و هم‌چنین ۱۲ گونه ماهی در این تالاب حیات داشتند، خاطرنشان کرد: در سرشماری سال ۶۲، ۱۴۰ هزار پرنده مسیر مهاجرت خود را از تالاب گاوخونی انتخاب کرده بودند و در سال ۸۶ این آمار به ۴۰۶ قطعه رسید و در سال گذشته نیز تنها ۱۴ قطعه از پرنده در مسیر مهاجرت به تالاب گاوخونی آمدند.

این عضو تیم مطالعاتی طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین المللی گاوخونی با تأکید بر اینکه متأسفانه بیش از ۴۰ سال است که پلنگ و گور ایرانی در اطراف تالاب مشاهده نمی‌شود، اضافه کرد: یکی دیگر از انواع موجوداتی که در این تالاب حیاتش به خطر افتاده ماهی گورخری است که در این تالاب دیگر مشاهده نمی‌شود.

چمنی با بیان اینکه متأسفانه پنج تالاب ایران در فهرست مونترو قرار گرفته است، تصریح کرد: فهرست مونترو فهرستی است که تالاب هایی که به لحاظ حیات در خطر هستند را در خود جای داده است و از جمله این تالاب‌ها، تالاب ارومیه، ارژن، پریشان، میان کاله و گاوخونی است. 

کانال اختصاصی بانکداری ایرانی در تلگرام: https://telegram.me/bankdariirani
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: