کد خبر: ۵۲۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۲۳ مهر ۱۳۹۴ - 15 October 2015
عباس شعری مقدم در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی خط تولید استایرن بوتادین امولسیونی (ESBR) افزود: امیدواریم این نرخ کمتر از 13 سنت قیمت فعلی باشد.
پیشتر، تعیین و ابلاغ نرخ 13 سنتی برای هر متر مکعب گاز خوراک واحدهای پتروشیمی که ماده اولیه مصرفی آنها گاز است ، اعتراض زیادی را در جمع سهامداران و تولید کنندگان مواد پتروشیمی برانگیخته بود و با توجه به اینکه پتروشیمی ها حداقل 27 درصد بازار سهام کشور را در دست دارند تعیین این نرخ 13 سنتی از سوی وزارت نفت، موجب تنزل شاخصهای بورس شده و از جمله مواردی بود که چهار وزیر کابینه یازدهم در نامه به دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، به این نرخ اعتراض کرده و خواهان اصلاح و کاهش آن شده بودند.

شعری مقدم همچنین توجه به پتروشیمی ها را یکی از ضروریات مهم اقتصاد مقاومتی برای جلوگیری از خام فروشی نفت، ایجاد ارزش افزوده و تبدیل محصولات هیدروکربوری نفت و گاز به فراورده های پتروشیمی دانست.

وی تاکید کرد: تبدیل نفت و گاز به فراورده ؛ علاوه بر ایجاد اشتغال، موجب افزایش تولید ناخالص داخلی کشور هم می شود و هر چند ابتدا موجب کاهش درامد دولت می شود اما در بلندمدت به افزایش درآمد دولت ، سرمایه گذاران و مردم خواهد انجامید.

معاون وزیر نفت افزود: رونق و توجه به واحدهای پتروشیمی همچنین می تواند دانش این فناوری را در کشور گسترش دهد و بومی کند.

صنعت پتروشیمی می تواند اقتصاد ایران را متحول کند      
مدیرعامل شرکت شیمیایی صدف عسلویه گفت: پتروشیمی روی همه صنایع بالادستی و پایین دستی خود بسیار اثر گذار است و حرکت این بخش می تواند موجب رونق اقتصاد ایران شود.
احمد جزایری در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی خط تولید استایرن بوتادین امولسیونی (ESBR) افزود: پتروشیمی به خاطر اتفاقاتی که در دو دهه گذشته در ایران رخ داده صنایع بالادست خود را تا حد زیادی تقویت کرده است و بعد از این هم می تواند از نظر اقتصادی و ایجاد شغل، صنعت را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی وجود منابع طبیعی بکر و غنی نفت و گاز، فناوری قابل قبول و نسبتا مناسب، نیروی انسانی زبده و تحصیلکرده و تلفیق تجربه و جوانی را چهار مزیت پتروشیمی در ایران دانست و گفت: در صورت مدیریت درست منابع، این چهار عامل که جمع شدن آنها در یک کشور تقریبا بی نظیر است می تواند اتفاقات خوبی را در حوزه صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی در ایران رقم بزند.

جزایری تولید ESBR در ایران را یکی از ثمرات و شاهد مثال این همکاری دانست و گفت: این محصول می تواند صنایع پایین دستی خود مثل صنعت تایر سازی را تقویت کند و هم در ارتقای سطح تولید و هم در ارتقای فناوری و بهبود محیط زیست موثر است و امیدواریم مجموعه طرح هایی که در دست اجراست رونق خوبی در کشور بوجود آورد.

تا پایان برنامه ششم توسعه تولید پتروشیمی ها دو برابر می شود
عضو هیئت مدیره و مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: ظرفیت تولید واحدهای پتروشیمی کشور در حال حاضر 60 میلیون تن است که تا پایان برنامه ششم توسعه به 120 میلیون تن افزایش خواهد یافت.

خانم مرضیه شاهدایی در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی خط تولید استایرن بوتادین امولسیونی (ESBR) افزود: هم اکنون 60 طرح تعریف شده در حوزه پتروشیمی در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها بخاطر مشکلات تحریم متوقف بود و امیدواریم با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و رفع مشکلات تامین مالی و سرمایه این حوزه ، این طرح ها فعال شود.

وی افزود: طرح های زیادی با 80 درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد که قطعا تا پایان دولت یازدهم اجرایی می شود و از جمله آنها امسال 7 طرح با ظرفیت 4 میلیون تن و همچنین سال آینده هم 7 طرح دیگر با ظرفیت 7 میلیون تن به بهره برداری خواهد رسید.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: این شرکت تلاش می کند طرح هایی را که فعالیت کمتری دارد ، حمایت کند تا سریعتر فعال شود و اگر بتوانیم تمام طرح های موجود را تا پایان سال 1399 که سال پایانی برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور است اجرایی کنیم ظرفیت تولید کشور 60 میلیون تن افزایش می یابد.

وی افزود: این حجم معادل کل ظرفیت ایجاد شده در پتروشیمی های کشور از ابتدای ورود این صنعت به کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه خواهد بود.

به گفته شاهدایی تولید کشور هم اکنون 44 میلیون تن در سال است که هرچه این میزان بیشتر شود و هرچه پتروشیمی در کشور توسعه یابد ، جلوی خام فروشی نفت و گاز گرفته خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون 7.8 درصد گاز تولیدی کشور در پتروشیمی ها استفاده می شود درحالیکه تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت استفاده از گاز طبیعی در پتروشیمهای کشور به 20 درصد میزان تولید گاز خواهد رسید.

تولید هلدینگ خلیج فارس به 50 میلیون تن خواهد رسید
مدیر عامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: با ساخت و بهره برداری از 10 طرح پتروشیمی جدید ظرفیت تولید این هلدینگ تا 3 سال آینده به 50 میلیون تن خواهد رسید.

عادل نژاد سلیم در مصاحبه  ختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی خط تولید استایرن بوتادین امولسیونی (ESBR) افزود: این 10 طرح هم اکنون با بودجه ای 6.2 میلیارد یورویی در دست اجراست و تا 3 سال آینده، تولید این هلدینگ از 25 میلیون تن به دو برابر یعنی 50 میلیون تن فراروده پتروشیمی خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ، توسعه واحدهای نیمه کاره و موجود با استفاده از خوراک ان جی ال 3200 ، اجرای واحدهای جدید با محوریت بازارهای جهانی و توجه به سلامت و ایمنی کارکنان را از راهبردهای این شرکت دانست و گفت: حداکثر زمان برای طرحهای هلدینگ خلیج فارس 36 ماه در نظر گرفته شده است ضمن اینکه هرگونه خرید خارجی در مجموعه شرکتهای این هلدینگ ممنوع و تنها در صورتی مجاز است که تولید داخلی نداشته باشد.

وی احداث مجتمع بید بلند 2 را یکی از مهمترین طرح های این هلدینگ دانست و افزود: این طرح گازهای ان جی ال 1200 و نفت 900 را که هم اکنون می سوزد ، فراوری و جمع آوری می کند که باعث می شود پتروشیمی گچساران فعال شود و خود پتروشیمی گچساران هم موجب فعال شدن 5 پروژه مهم خط دنا می شود که همه این طرح ها سالها متوقف بود.

نژادسلیم تصریح کرد: اجرایی شدن برجام می تواند کمک زیادی به صنعت پتروشیمی کند و کشورهای زیادی علاقه مند به سرمایه گذاری در این صنعت هستند و واقعیت این است که با سرمایه داخلی ، حرکت صنعت محدودتر است بنابراین باید یکی از سیاستهای ما این باشد که زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی فراهم شود تا کشور از طریق آن توسعه یابد.

وی همچنین افزود: گسترش واحدهای پتروشیمی می تواند نقش کلیدی در توسعه صنعت، جلوگیری از خام فروشی نفت و ایجاد ارزش افزوده بالا ایجاد کند چراکه بسیاری اعتقاد دارند موتور توسعه کشور ما صنعت پتروشیمی و صنایع بالادستی و پایین دستی ان است بنابراین ضرورت دارد که هرچه سریعتر این صنعت توسعه یابد. 

کانال اختصاصی بانکداری ایرانی در تلگرام: https://telegram.me/bankdariirani
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: