متخصص کلینیکال انکولوژی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: عوامل متعددی در ایجاد سرطان پستان شناخته شده است که شاید بارزترین و مهمترین آن افزایش سن است.
وی ادامه داد: عوامل ارثی، نوع تغذیه و سابقه قرار گرفتن در مقابل اشعه به ویژه در ناحیه گردن و قفسه سینه از عوامل بروز سرطان سینه است.
دبیر انجمن کلینیکال انکولوژی ایران یکی از راه های پیشگیری از پیشرفت سرطان سینه را تشخیص زودرس این بیماری با ماموگرافی دانست و گفت: از سن 40 تا 45 به بعد ، معاینه توسط خود فرد و افراد متخصص توصیه خواهد شد و در افرادی که ریزفاکتورهای بارز در آنها دیده می شود در سنین پایین تر توصیه می شود.
دکتر عامری افزود: اکنون سرطان پستان از سرطانی کشنده به یک بیماری تبدیل شده است به ویژه اینکه اگر زود تشخیص داده شود باتوجه به تحت نظر قرار گرفتن بیمار طی 5 سال بعد از درمان و جراحی به بالای 85 درصد، بهبودی رسیده است.
دبیر انجمن کلینیکال انکولوژی ایران گفت: برخی از سرطان های پستان وابسته به هورمون است و افرادی که در طولانی مدت هورمون درمانی می کنند یا افراد یائسه ای که برای آنها طولانی مدت هورمون تجویز می شود بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند که به این افراد توصیه می شود تا جایی که امکان دارد کمتر از هورمون استفاده کنند.
همایش یک روزه سرطان و بارداری در مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی(ره) تهران برگزار شد. /صدا و سیما