بهای نفت در معاملات امروز (چهارشنبه) بازارهای جهانی کاهش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، بهای نفت در بازارهای جهانی امروز پس از افزایش در ساعات اولیه معاملات بدلیل اطلاعات ضعیف اقتصادی از سوی چین که بر نگرانیها درباره اشباع بازار افزود، کاهش یافت. اشباع بازار جهانی نفت از ماه ژوئن 2014 باعث کاهش بیش از 100 درصدی قیمت نفت شده است.
نفت خام در نخستین ساعات معاملات امروز پس از گزارش موسسه نفتی آمریکا مبنی بر کاهش 3.7 میلیون بشکه ای ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته افزایش یافت. اما این افزایش ادامه نیافت چرا که آمار ضعیف اقتصادی از سوی چین باعث فشار روی قیمتها شد.
بهای نفت روند نزولی به خود گرفت و نفت سبک آمریکا با 18 سنت کاهش 46 دلار و 18 سنت در هر بشکه معامله شد و نفت برنت با 26 سنت کاهش به 48 دلار و 82 سنت در هر بشکه رسید.
در حالیکه فعالان بازار پس از افزایش سه الی چهار درصدی قیمت نفت در روزهای گذشته کسب سود کردند قیمت نفت در معاملات امروز به دلیل رشد اقتصادی ضعیف که چشمانداز تقاضا را در بحبوحه اشباع بازار ضعیف میکند، کاهش یافت.
بازارهای نفتی از شروع این هفته به دلیل اطلاعاتی مبنی بر رسیدن قیمت نفت به کف بازار پس از کاهش بیش از 50 درصدی طی یک سال گذشته و اشباع عرضه جهانی که تحلیلگران بدبین را به کاهش بیشتر قیمتها متمایل کرده دچار نوسان بودند.
فعالان بازار همچنین روی قراردادهای نفتی ماه آتی آمریکا متمرکز هستند که روز گذشته منقضی شد. قراردادهای نفت سبک آمریکا برای ماه اکتبر پس از معاملات دیروز منقضی شد و قراردادهای ماه نوامبر در دستور کار قرار گرفت.
تحلیلگران میگویند: کاهش قیمت نفت نتیجه چشمانداز ضعیف اقتصادی و تداوم عرضه مازاد نفت در بازار است.
بررسیها نشان میدهد، فعالیت کارخانههای چین در ماه سپتامبر به شکل غیرمنتظره ای به پایین ترین سطح 6.5 سال گذشته رسیده است که نگرانیها درباره رکود شدید تر در دومین اقتصاد بزرگ جهان را تشدید کرده است. امری که میتواند به ناآرامی بیشتر در بازارهای مالی منجر شود.
شاخص مدیران خرید در چین در ماه سپتامبر برای هفتمین ماه متوالی کاهش یافت به عدد 47 ( پایین ترین سطح از مارس 2009) رسید. ارقام پایین تر از 50 برای این شاخص بیانگر انقباض اقتصاد چین است.
یکی از فعالان بازار نفت گفت: نفت همانند دیگر کالاها در بحبوحه یک وضعیت اشباع قرار دارد. بیشتر افراد میگویند بیش از 2.5 میلیون بشکه نفت هر روز در بازار وجود دارد که خریداری برای آن وجود ندارد.
موسسه مالی بارکلی امروز در گزارشی اعلام کرد: کاهش قیمت نفت تاثیر زیادی روی تصمیم گیریها دارد چرا که نگرانیها را درباره کاهش قیمت احتمالی افزایش میدهد. همچنین به این دلیل که کاهش قیمت بیشتر از اطلاعات کلان اقتصادی نشان دهنده کاهش تقاضای جهانی هستند.
تحلیلگران همچنین میگویند: قیمت نفت همچنان جا برای کاهش دارد. چندین بانک از جمله گلدمنساش و بانک ANZ پیشبینیهای خود را درباره قیمت نفت در ماه جاری تنزل داده و میگویند به دلیل کاهش تقاضا تا سال 2016 یا 2017 طول میکشد تا مازاد عرضه ایجاد شده در سال گذشته به دلیل افزایش عرضه کاهش پیدا کند.
این در حالی است که کاهش قیمت در معاملات امروز پس از افزایش در روزهای گذشته رخ داد بطوریکه قیمت نفت آمریکا به دلیل علایم کاهش ذخایر و کاهش فعالیتهای حفاری که به معنی کاهش تولید نفت این کشور در آینده است پنج درصد افزایش یافته بود.
نشانه دیگری که حاکی از رسیدن قیمتها به کف بازار است این است که صندوقهای سرمایهگذاری هفته گذشته به کاهش سرمایهگذاریها کوتاه مدت در آمریکا ادامه دادند علامتی که نشان میدهد آنها دیگر به کاهش بیشتر قیمت نفت اعتقادی ندارند.
در بخش تقاضا، تقاضای نفت چین در ماه اوت با 10.2 درصد افزایش نسبت به سال قبل به روزانه 10 میلیون و 750 هزار بشکه رسید. تقاضای نفت چین همچنین نسبت به ماه ژوئیه که روزانه 10 میلیون و 620 هزار بشکه بود 1.2 درصد افزایش یافته است.