کوروش پرویزیان کفایت سرمایه بانک پارسیان را مطلوب دانست و اعلام کرد: امسال میزان افزایش سرمایه این بانک به 23هزار و 760 میلیارد ریال رسیده که معادل نرخ 9 درصدی کفایت سرمایه قلمداد میشود.
وی درادامه افزود: برای افزایش مشارکت مردم در افزایش سرمایه بانکها، باید کسب و کار سودآور شود تا تسهیلاتدهنده و وامگیرنده نیز بتواند سهم خود را از استقراض، پرداخت کند تا بدین طریق نرخ معوقات بانکی نیز کاهش یابد.
پرویزیان نرخ تسهیلات اعطایی بانک پارسیان را در سال جاری معادل 320 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: میزان تسهیلات جاری ارائه شده نیز معادل 196 هزار میلیارد ریال بوده و حدود 19هزار میلیارد ریال نیز معوقات مشکوک و الوصل در این بانک وجود دارد.
مدیرعامل بانک پارسیان ادامه داد: بخشی دیگر از منابع درآمدی بانکها مربوط به ارائه خدمات در قالب بانکداری الکترونیک است که در این خصوص بانک پارسیان حدود 800 هزار دستگاه کارتخوان دارد که از آنها کسب درآمد میکند، ولی قابل توجه نیست.
وی یادآور شد: البته کسب درآمد از بانکداری الکترونیک، نیازمند یک فرهنگسازی بوده که در آن سهلانگاری شده است.
پرویزیان همچنین به درآمد عمده بانکها از صدور ضمانتنامه اشاره کرد و گفت: البته با فضایی که اکنون در مورد صدور ضمانتنامه بانکی ایجاد شده، این در آمد نیز از بین رفته و اکنون بانکها به منظور جذب منابع، تنها میتوانند به نرخ حقالوکاله و کارمزد از طریق ارائه خدمات تکیه کنند.
وی با اشاره به نقاط قوت بانک پارسیان در زمینه فعالیتهای ارزی، گفت: عملکرد بانک در زمینه ارز شفاف است و بیش از دو سال صرافی بانک ما با بانک مرکزی تعامل داشت و بانک مرکزی در حوزه فعالیتهای خود از اهرم صرافی پارسیان استفاده میکرد و این روند تا سال 90 ادامه داشته است. با این حال بانک در زمینه خرید و فروش ارز هیچ دخالتی نداشته است.
مدیرعامل بانک پارسیان قراردادهای این بانک در حوزه طرحهای ملی را 3.5 میلیارد دلار عنوان کرد که بخشی از آن اجرا شده و بخشی دیگر تعهد اجرایی دارد.