کد خبر: ۴۹۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - 29 August 2015
10 طرح پتروشیمی بزرگ کشور اخیرا با گشایشهای صورت گرفته در ال سی آنها از طریق صندوق توسعه ملی و فاینانس چین فعال شده اند.
هم اکنون ال سی فاینانس 6 طرح پتروشیمی با ظرفیت اسمی 13,7 میلیون از محل کشور چین فعال شده و این طرحها از روند اجرایی مناسبی برخوردار هستند؛ با بهره برداری از این طرح ها 10.2 میلیون تن به میزان فروش محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.

تاکنون بیش از 2,5 میلیارد یورو از اعتبار اسنادی طرحهای مربوط به فاینانس چین گشایش یافته است.

هم اکنون از محل صندوق توسعه ملی نیز بیش از یک میلیارد دلار برای چهار طرح پتروشیمی تامین اعتبار شده است؛ با بهره برداری از این طرحها نیز ظرفیت اسمی تولید و میزان قابل فروش محصولات پتروشیمی کشور به ترتیب به 3,5 و 2.6 میلیون تن خواهد رسید.

بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته پیش بینی می شود تا پایان امسال فروش کل محصولات پتروشیمی کشور به 36,2 میلیون تن به ارزش 22.6 میلیارد دلار برسد؛ البته باید به این میزان تولید و فروش محصولات بین مجتمع ای را نیز افزود.

عباس شعری مقدم، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی چندی پیش افزود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته سرمایه گذاری سه برابری چین در ایران نسبت به سرمایه موجود ایران در بانکهای چینی هم اکنون از سوی مسئولان چینی در دست بررسی است. تاکنون فاینانس چین در صنعت نفت ایران نسبت به سرمایه موجود کشورمان در بانکهای چینی یک به یک بوده است.

18 طرح پتروشیمی برای تامین منابع مالی به کشور چین معرفی شده است، از میان این طرحها فاینانس پتروشیمی های سبلان، لردگان، بوشهر و مسجدسلیمان فعال شده و مابقی در دست پیگیری است.

هم اکنون امکانات بالقوه بسیار بی نظیری برای توسعه صنعت پتروشیمی وجود دارد، که نه تنها باید ازسرمایه گذاران ایرانی، بلکه باید از سرمایه گذاران خارجی هم برای به فعل درآوردن این امکانات استفاده کرد.

18 طرح پتروشیمی دیگر نیز برای تامین منابع مالی به صندوق توسعه ملی، معرفی شده است، پتروشیمی های اندیمشک، صدف، ایلام، سلمان فارسی، پتروکیمیا، فسا، جهرم، داراب، فیروزآباد، میاندوآب، گچساران، گلستان، اردبیل، سیراف انرژی، زنجان و متانول کاوه از جمله این طرحها هستند.

در میان طرحهای نیمه کاره پتروشیمی، کاوه به عنوان بزرگترین واحد تولید کننده متانول جهان با استفاده از منابع داخلی سهامداران خود به پیشرفت خوبی دست یافته و امید است با تلاش صورت گرفته، سال آینده به بهره برداری برسد.

در ایران و بخصوص در صنعت نفت و پتروشیمی، دانش و تجربه مناسبی در استفاده از منابع مالی بین المللی در قالب قراردادهای فاینانس موجود است و این صنعت از عملکرد موفقی در بومی سازی ساختارهای تأمین مالی برخوردار است. در این فرایند بخصوص عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ایجاد و افزایش اعتبار خود بسیار قابل توجه و چشم افسا بوده است. چنانچه این شرکت در دهه های گذشته توانست مبالغ قابل توجهی را تنها برمبنای اعتبار خود و بدون پشتوانه دولت و شرکت نفت از بازارهای مالی بین المللی جذب کند. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: