حسن صالحی گفت: قرار است حدود 20 هزار تن انواع محصولات شیلاتی با همکاری صادرکنندگان بخش خصوصی و با حمایت دولت به روسیه صادر شود.
رئیس سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: این صادرات شامل انواع محصولات شیلاتی از جمله میگوی پرورشی، ماهی قزل آلا، کیلکا، ساردین، کنسرو تن ماهی و ماهیان غیرخوراکی است.
وی یادآور شد: بخش عمده صادرات به روسیه را میگوی پرورشی به خود اختصاص خواهد داد.
صادرات محصولات شیلاتی 19 شرکت ایرانی به روسیه
صالحی خاطرنشان کرد: 19 شرکت تقاضای خود را برای صادرات محصولات شیلاتی به روسیه اعلام کرده بودند که تمام آنها در روسیه مورد تایید قرار گرفته است.
صالحی از حمایت سازمان شیلات ایران از تمام صادرکنندگان فعال در بخش شیلات به منظور صادرات به محصولات شیلاتی به روسیه خبر داد و گفت : با اقدامات در دست انجام و توسعه صادرات به کشور روسیه در آینده ای نه چندان دور این کشور به یکی از مهمترین بازارهای هدف صادرات محصولات شیلاتی ایران تبدیل خواهد شد.
معاون وزیرجهاد کشاورزی تاکید کرد: امیدواریم با کمک تجار ایرانی به اهداف تعیین شده در بحث صادرات آبزیان به کشور روسیه دست یابیم.
وی یادآور شد: بخش اعظم صادرات آبزیان به کشور روسیه از طریق ترانزیت زمینی صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: در سال گذشته نیز به صورت آزمایشی شاهد صادرات محصولات شیلاتی به روسیه بودیم که البته مقدار آن قابل توجه نبود.
وی یادآور شد: پس از اعمال تحریم غربی ها علیه روسیه، صادرات محصولات شیلاتی به این کشور مورد توجه سازمان شیلات ایران قرار گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: به منظور گشایش دروازه های روسیه به روی محصولات شیلاتی ایران چندین بار جلسات مهم با مقامات روسیه و سفیر این کشور در ایران
در سازمان شیلات ایران برگزار شده است.
کاهش چشمگیر تعرفه های صادراتی محصولات شیلاتی به روسیه
صالحی تاکید کرد : بر اساس مذاکرات صورت گرفته تعرفه ترجیحی واردات آبزیان ایران به کشور روسیه با تعرفه 2.25 تا 5.7 درصد انجام خواهد شد.
رئیس سازمان شیلات ایران بیان کرد: پیش از این تعرفه صادرات آبزیان ایران به روسیه 26 درصد بود که امکان رقابت را از صادرکنندگان ایرانی گرفته بود.
به گفته وی، بر اساس مذاکرات صورت گرفته با مقامات روسی، انواع آبزیان زنده با تعرفه 5.5 تا 7.5 درصد، آبزیان تازه با تعرفه 5 تا 6 درصد، انواع آبزیان منجمد با تعرفه 2.25 تا 6 درصد و آبزیان فیله شده با تعرفه 3.75 تا 5.6 درصد به روسیه صادر خواهد شد.
با افزایش صادرات محصولات شیلاتی به کشور روسیه و آشنایی مردم آن با محصولات با کیفیت ایرانی به طور قطع تقاضا برای ورود بیشتر آبزیان ایرانی به روسیه افزایش خواهد یافت.
صالحی خاطرنشان کرد: بسته بندی های مناسب و کیفیت بالای محصولات صادر شده به روسیه می تواند در تحقق این امر نقش مهمی را ایفا کند.
وی یادآور شد: با رونق این بازار ، آبزی پروران ایرانی می توانند با تولید محصولات بیشتر در آمد خود را به طور چشمگیری افزایش دهند.