کد خبر: ۴۷۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - 28 July 2015
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران با اشاره به صادرات 28 هزار تن تخم مرغ در سال جاری گفت: با توجه به اعلام رسمی پاک شدن کشور از آنفلوانزای پرندگان به سازمان بهداشت جهانی دام باز هم صادرات به بازار مناطق شرق و غرب خواهیم داشت.
رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 27 هزار و 640 تن تخم مرغ صادر شده، گفت: روز گذشته سازمان دامپزشکی کشور، گزارش پاک بودن کشور از ویروس آنفلوانزای پرندگان را به سازمان بهداشت جهانی دام OIE اعلام کرد.

وی با بیان اینکه از زمان بروز ویروس آنفلوانزای پرندگان در بین جمعیت بومی پرندگان و در مناطق محدودی از جمله برخی روستاهای مازندران روند صادرات تخم‌مرغ کند شد، اما هرگز متوقف نشد، افزود: در تیرماه گذشته حدود 5 هزار و 200 تن تخم مرغ به کشورهای مختلف از جمله عراق و افغانستان صادر شد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تصریح کرد: قطعا اعلام پاک بودن کشور از ویروس آنفلوانزای پرندگان اثرات مثبتی را بر صادرات مرغ و تخم مرغ خواهد گذاشت و اگر مشکلی در زمینه صادرات به وجود آمده باشد، به زودی رفع می‌شود.

ترکاشوند در پاسخ به این سوال که آیا باز هم مثل سابق می‌‌توانید بازار صادرات تخم‌مرغ عراق یا افغانستان را به دست آوردید، گفت: بازار تخم‌مرغ یک بازار رقابتی است و در چنین بازاری کیفیت و قیمت حرف اول را می‌زند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران با بیان اینکه پس از اعلام شیوع آنفلوانزای پرندگان در بین جمعیت مرغ بومی کشور از آنجا که مرغ و تخم مرغ صنعتی کاملا پاک گزارش شده بود، هیچ گونه مشکلی از لحاظ مصرف مرغ و تخم مرغ در داخل کشور به وجود نیامد، بیان داشت: با عرضه محصول با کیفیت و قیمت مناسب باز هم در بازار رقابتی تخم مرغ مشکلی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه برای صادرات پایدار و بلند مدت باید با کشورهای هدف پروتکل‌هایی منعقد شود، گفت: لازمه صادرات پایدار شناسایی شیوه ورود به بازار و نحوه برقراری ارتباط با مشتریان است که در این رابطه کارگروه‌هایی نیز تشکیل شده است.
ترکاشوند تصریح کرد: تخصیص مشوق‌های صادراتی از جمله عواملی است که در صورت کاهش قیمت‌ تداوم صادرات محصولات را تضمین می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود، قیمت تمام شده تخم‌مرغ بیش از قیمت عرضه آن است، آیا این مسئله به ضرر تولید‌کنندگان نیست، گفت: الان قیمت تمام شده تخم‌مرغ در کشور بالاتر از قیمت تمام شده رقبا نیست، ضمن اینکه در بازار رقابتی تا آنجا که امکان‌پذیر است قیمت‌ها را باید کاهش داد.

وی افزود: اقدام به پایین آوردن قیمت در بازار اگرچه ممکن است در مقطعی منجر به ضرر تولید‌کننده شود، اما با ایجاد تقاضای جدید به علت کاهش قیمت‌ها خود  به خود روند تقاضا افزایش می‌یابد و تولید‌کننده این بار با افزایش تقاضا سود کسب می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران با بیان اینکه قیمت تخم‌مرغ الان در منطقه براساس عرضه و تقاضاست، تصریح کرد: در حال حاضر در زمینه صادرات تخم‌مرغ مشکل قیمت نداریم و اگر شرایط با توجه به مسئله پاک شدن کشور از آنفلوانزا باز هم عادی شود، قطعا بازارهای منطقه را در شرق و غرب کشور حفظ خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود برخی محموله‌های تخم‌مرغ در روزهای اخیر از عراق برگشت خورده است، گفت: از زمان مطرح شدن شیوع آنفلوانزای پرندگان در جمعیت پرندگان بومی هیچ محموله صادراتی تخم‌مرغ از کشور عراق برگشت نخورد و فقط در روزهای ابتدایی مطرح شدن موضوع برخی محموله‌های صادراتی جهت کنترل موارد بهداشتی با تأخیر وارد عراق شد./فارس 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: