کد خبر: ۴۷۷۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - 25 July 2015
تک نرخی شدن ارز نباید به معنی کاهش غیرواقعی و غیرمنطقی آن تعبیر شود بلکه اقتصاد ایران به نرخ واقعی و اقتصادی ارز نیاز دارد تا بتواند مناسبات پولی و مالی با اقتصادهای بین المللی را با شفافیت بیشتری توسعه دهد.
یک اقتصاددان گفت: با توجه به پیشرفت مذاکرات هسته ای و تسهیل مناسبات مالی و ارزی بین المللی، می توان شرایط اقتصادی کشور را برای ساماندهی نرخ ارز و تک نرخی شدن آن آماده کرد، هرچند نباید با عجله و بدون مطالعه و کارشناسی این کار را انجام داد.

به گزارش ایرنا، جواد عشقی زاده در گفت وگویی، با بیان اینکه چند نرخی بودن هر کالایی سبب ایجاد بستر رانت خواری و فساد اقتصادی می شود، افزود: چند نرخی بودن ارز هم در اقتصاد ایران زمینه گسترده ای برای شکل گیری فساد اقتصادی است.

وی اظهار داشت: تک نرخی شدن ارز نباید به معنی کاهش غیرواقعی و غیرمنطقی آن تعبیر شود بلکه اقتصاد ایران به نرخ واقعی و اقتصادی ارز نیاز دارد تا بتواند مناسبات پولی و مالی با اقتصادهای بین المللی را با شفافیت بیشتری توسعه دهد.

عشقی زاده گفت: ثبات نرخ ارز در دولت یازدهم خوشبختانه شرایط خوبی فراهم کرده که در صورت تقویت طرف های عرضه می توان در سال جاری به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کرد.

این اقتصاددان اظهار داشت: البته برای اینکه نرخ ارز واحدی داشته باشیم باید همه متغیرهای اقتصاد کلان ازجمله در تورم نیز مدنظر باشد تا نرخ ارز و نوسان آن دامنه محدودی داشته باشد و هر میزان که درآمد ارزی دولت بیشتر شود و صادرات غیرنفتی توسعه یابد توانمندی برای مدیریت پایدار و هوشمند بازار ارز با یک نرخ افزایش خواهد یافت اما نباید عجله کنیم و امیدواریم پیشرفت های اقتصادی و رشد توسعه تولید ملی و رونق صادرات و نظام عرضه و تقاضا در شرایطی پیش بینی پذیر به تحقق این هدف کمک کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: