مینا صدیق نوحی در خصوص تاثیر برنامه جامع اقدام مشترک در صنعت بیمه کشور، افزود: براساس برنامه جامع اقدام مشترک و با رفع تحریم ها شرکت های بیمه اروپایی می توانند پوشش های لازم بیمه ای را به شرکت ملی نفت ایران، کشتی های حامل گاز مایع، نفت ، بنزین و مواد پتروشیمی ارایه کنند.
وی ادامه داد: همچنین ارایه تسهیلات و پوشش های بیمه ای در بخش حمل و نقل به مواد خام و سایر کالاها نیز امکان پذیر می شود.
این مقام مسول در بیمه مرکزی با بیان آنکه، صنعت بیمه کشور با رفع تحریم ها به شرایط قبل از آن بازمی گردد، گفت: مفاد برنامه جامع اقدام مشترک به گونه ای است که به خوبی تمام جوانب تحریم را در برمی گیرد.
صدیق نوحی تصریح کرد: براساس تحریم های اعمالی از سوی کشورهای گروه پنج به علاوه یک، ارایه پوشش های بیمه ای و بیمه اتکایی توسط شرکت های اروپایی به ایران ممنوع شده بود که با این برنامه و'برجام' این مشکل رفع شده است.
وی با بیان آنکه، بعد از برقراری ارتباطات بین المللی، صنعت بیمه به دنبال رفع تحریم ها به روال عادی بازمی گردد، اظهار داشت: بر همین اساس می توان نسبت به انتقال ریسک های مازاد ظرفیت داخل اقدام کرد.
معاون بیمه های اتکایی بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه، برنامه جامع اقدام مشترک اتفاق بسیار مهمی در صنعت بیمه کشور به شمار می آید، اظهار داشت: تحریم ها از سال 1389 مشکلات زیادی را برای صنعت بیمه کشور و انتقال ریسک های مازاد ایجاد کرد هرچند که صنعت بیمه کشور توانست با تمهیدات لازم ریسک ها را پوشش دهد اما تعاملات بین المللی لازمه گسترش فعالیت صنعت بیمه است.
عضو هیات عامل بیمه مرکزی ادامه داد: برهمین اساس صنعت بیمه کشور باید قراردادهایی را با شرکت های بیمه خارجی منعقد و ریسک های مازاد را واگذار کند.
صدیق نوحی گفت: همچنین صنعت بیمه کشور در زمینه صادرات و واردات در زمینه پوشش ریسک در داخل و خارج اقدام خواهد کرد.
وی یکی دیگر از مشکلات صنعت بیمه در زمان تحریم را محرومیت از آموزش و انتقال تجربیات عنوان کرد و افزود: با رفع تحریم ها صنعت بیمه مجددا امکان آموزش و انتقال تجربیات از شرکت های بیمه ای غربی را کسب خواهد کرد.
معاون اتکایی بیمه مرکزی با تاکید بر مهم بودن بازار اروپا و آمریکا برای صنعت بیمه کشور، تصریح کرد: شرکت های خارجی که تمایل به فعالیت در عرصه بین المللی دارند می توانند مجددا روابط خود را با صنعت بیمه کشور آغاز کنند. /ایرنا