کد خبر: ۴۶۰۸۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - 21 June 2015
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون جهانی دیابت، در حالی که تعداد بیماران دیابتی در سال ۲۰۰۰ میلادی کمتر از ۲۰۰ میلیون نفر بودند این رقم سال گذشته به ۳۸۲ میلیون نفر رسید و پیش بینی می شود تعداد این بیماران در سال ۲۰۳۵ به مرز باور نکردنی ۵۹۲ میلیون نفر برسد.
مرکز تحقیقات دیابت آمریکا در گزارشی با اعلام اینکه رژیم غذایی مهمترین عامل ابتلا به دیابت است ، 10 ماده غذایی گواوا، گوشت گاو، آوکادو، تخم کتان، کره بادام زمینی، سیب، تخم مرغ، ماهی، بروکلی و جو را به عنوان جایگزین های موثر مقابله با دیابت معرفی کرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، پژوهشگران مرکز تحقیقات دیابت آمریکا پس از یک دوره فعالیت آزمایشگاهی متوجه شدند علاوه بردرمان دارویی روش های طبیعی مقابله با این بیماری خاموش و کشنده وجود دارد. آنها می گویند دیابت یک بیماری بسیار شایع در جوامع غربی و صنعتی اعم از توسعه یافته و توسعه نیافته به شمار می رودکه علت آن به نوع رژیم غذایی نامناسب مردم باز می گردد. براین اساس روند رو به افزایش اضافه وزن در میان مردم سبب افزایش بیماریهایی مانند دیابت و شیوع بیماری های قلبی و عروقی شده است.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون جهانی دیابت، در حالی که تعداد بیماران دیابتی در سال ۲۰۰۰ میلادی کمتر از ۲۰۰ میلیون نفر بودند این رقم سال گذشته به ۳۸۲ میلیون نفر رسید و پیش بینی می شود تعداد این بیماران در سال ۲۰۳۵ به مرز باور نکردنی ۵۹۲ میلیون نفر برسد.

براساس یک آمار در ایران نیز حدود 5 میلیون نفر مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند.

طبق گزارش مرکز تحقیقات دیابت آمریکا، رژیم غذایی بد از مهمترین دلایل ابتلا و شیوع بیماری دیابت است. در واقع روی آوردن به طبخ غذاهای راحت و زندگی ماشینی از یک سو و برنامه ریزی های شلوغ در طول روز باعث شده که مردم به سمت غذاهای آماده که درست کردن آنها کاری سهل و آسان است، روی آورند.

این در حالی است که با کسب آگاهی نسبت به مواد مغذی که مصرف می کنیم می توانیم سالم بمانیم و خطر ابتلا به دیابت را به اندازه زیادی کاهش دهیم.

محققان این پژوهشگاه برای تغییر رژیم غذایی در بیماران دیابتی 10 جایگزین موثر در مقابله با دیابت معرفی کردند که به شرح ذیل است.

***گواوا

گیاه گواوا درختچه ای همیشه سبز از خانواده میرتاسه است که برگ های در برابر هم دراز و بیضی شکل دارد.

این درختچه بومی امریکای جنوبی و امریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و سال ها قبل به ایران وارد شده و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران کاشته می شود. میوه آن چیزی همانند زیتون و یا انار کوچک است. 

دلایل بسیاری وجود دارد که این میوه عجیب و غریب را به میوه قدرتمندی برای مبارزه با دیابت تبدیل می کند.

یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه تایوان انجام شد نشان می دهد که مصرف گواوا می تواند موجب کاهش جذب قند در جریان خون شود.

گواوا همچنین مملو از ویتامین سی است که می تواند آسیب به سلول های بر اثر دیابت را کاهش دهد.

*** گوشت گاو

بسیاری کارشناسان ادعا می کنند که مصرف گوشت قرمز برای انسان بد است؛ این در حالی است که گوشت قرمز مانند گوشت گاو عامل مهمی در مبارزه با دیابت است.

برای این منظور می توان برش های نازک از فیله، راسته و یا ران گاو را انتخاب کرد. 

پروتیین های موجود در گوشت گاو انسان را برای مدت طولانی تری سیر نگاه می دارد و با میل های ناخواسته برای صرف غذاهای ناسالم مبارزه می کند. 

***آواکادو

آواکادو مملو از چربی اشباع شده است و به آهستگی هضم می شود؛ این موضوع باعث می شود که قند خون بعد از صرف غذا افزایش نیابد.

از سوی دیگر چربی خوب در آواکادو می تواند اثرات مقاومت به انسولین را بازگرداند و خطرات ابتلا به دیابت را متوقف سازد.

***تخم کتان 

تخم کتان به سه روش مختلف با دیابت مبارزه می کند. تخم کتان مملو از پروتیین، چربی های سالم، فیبر و منبع بزرگی از منیزیم به شمار می رود.

منیزیم یک ماده معدنی مهم است که به سلول ها کمک می کند انسولین مصرف کنند و چربی را بسوزانند.

***کره بادام زمینی 

یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد که کره بادام زمینی در مقایسه با یک تنقلات پر کربوهیدرات و کم فیبر می تواند اشتهای مردم را دو ساعت بیشتر مهار کند.

چربی های اشباع شده در کره بادام زمینی حامی سالمی برای سوخت و ساز بدن بشمار می روند.

***سیب 

طبق یک ضرب المثل قدیمی اگه روزی یک سیب بخوری نیازی به پزشک پیدا نمی کنی!

سیب کم کالری و مملو از فیبر است مصرف سیب باعث مهار گرسنگی و افزایش انسولین در فاصله میان وعده های غذایی می شود.

سیب همچنین با کلسترول بد مقابله می کند و افزایش نامنظم قند خون را متوقف می سازد.

***تخم مرغ 

تخم مرغ یک گزینه خوراکی خوب برای افرادی است که می خواهند با دیابت مبارزه کند.

یک مطالعه نشان داده است که افرادی که تخم مرغ مصرف می کنند پس از سه ماه بهتر از افرادی که تخم مرغ مصرف نمی کنند می توانند اشتهای خود را کنترل کنند.

حتی افرادی که دیابت نوع دو دارند با مصرف تخم مرغ علائمی از افزایش کلسترول پیدا نمی کنند.

پروتیین تخم مرغ مملو از آمینو اسیدها و سایر مواد مغذی حیاتی است؛ برخی افراد تصور می کنند مصرف زرده تخم مرغ برای سلامتی بد است اما مصرف یک یا دو تخم مرغ در روز به بیشتر افراد صدمه نمی زند.

***ماهی 

خطر ابتلا به بیماری قلبی، مشکل رایجی است که افراد دیابتی با آن روبرو هستند.

مصرف یک وعده ماهی در هفته می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را 40 درصد کاهش دهد.

ماهی حاوی چربی های سالم است که تاثیر مثبتی بر بدن دارد.

این اسیدهای چرب به بدن در کاهش التهاب و کاهش علائمی مثل مقاومت به انسولین کمک می کند.

***بروکلی 

بروکلی به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته شده است.

بروکلی مملو از آنتی اکسیدان هاست و مصرف یک وعده آن ویتامین C مورد نیاز یک روز انسان را فراهم می کند. بروکلی همچنین دارای مقادیری کروم است که قند خون سالم را در رگ ها و شریان ها تنظیم می کند.

***جو 

مصرف جو افزایش قند خون را به اندازه 70 درصد بعد از صرف غذا کاهش می دهد.

دانه های جو به دلیل برخورداری از فیبرهای قابل حل روند هضم غذا را آهسته می کند و به انسان انرژی پایداری می دهد.

بسیاری از کارشناسان استدلال می آورند که جو از لحاظ انرژی پایدار کارایی بهتری نسبت به برنج قهوه ای دارد. جو همچنین حاوی کروم، منیزیم و ویتامین ب 1 است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: