کد خبر: ۴۵۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - 13 June 2015
بانکداری ایرانی – سرویس بورس ؛یک کارشناس بورس گفت: متولیان امروز با اصلاح برخی کاستی‌ها به کمک بسترهای بورس شتافته‌اند و به نظر می‌رسد، در صورت یاری فعالان بازار سهام دوباره روند بورس بر مدار رونق حرکت کند.

جعفر عزیزی  با بیان اینکه بازار سرمایه هم اکنون با یکسری واقعیت‌های اقتصادی و سیاسی روبرو است که باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: ریسک سیستماتیک یا به عبارتی ریسک‌های برون‌زا که خارج از حیطه فعالیت شرکت‌ها و صنایع بورسی است، در حال حاضر برای بازار سرمایه وزن مشخصی را به خود اختصاص داده است. به عنوان مثال موضوع مذاکرات هسته‌ای برای سرمایه‌گذاران بازار سرمایه ایران فقط بر پایه شواهد و حدسیات هر شخص می‌تواند بررسی و تحلیل شود. اینکه مذاکرات هسته‌ای نتیجه می دهد یا نه از اساس برای تحلیلگر فقط یک حدس است.

وی افزود: در حال حاضر نخست واقعیت های اقتصادی بازار باید باور پذیر باشد و سپس خود اقتصاد . بنابر واقعیت های موجود اقتصاد ایران از حدود 3 سال پیش تا کنون در رکود فرو رفته و عمیق ترین رکود حال حاضر را تحمل و تجربه کرده است که به دلیل کاهش درآمد دولت به عنوان بزرگترین متولی دخل و خرج کشور از 120 میلیارد دلار در سال به 35 میلیارد دلار در سال و نیز کاهش مصرف کالا از سوی این ارگان حاکمیتی به دلیل کاهش مخارج دولتی بوده است. در این اوضاع و احوال دولت باید در واقع با چاپ پول تازه کمبود های موجود را جبران کند که خطر موج سهمگین نقدینگی سرگردان را برای جامعه در بر دارد، یا از طریق افزایش مالیات و عوارض آن را تامین کند که با توجه به رکود فعلی مرگ صنایع تولیدی و خدماتی را در بر دارد.

این تحلیلگر بازار سرمایه کشور با بیان اینکه در شرایطی که تورم به هسته سخت خود رسیده، اجرای سیاست های مالی انبساطی می تواند به خروج اقتصاد از رکود بینجامد، عنوان کرد: کنترل تورم به عنوان سیاست سلبی همواره آسانتر از خروج از رکود به عنوان سیاست ایجابی است . 

برای گرایش منابع به سمت تولید واقعی نباید مانع تعیین نرخ سود واقعی در بازار سرمایه شد. در حال حاضر با تعیین نرخ سود بانکی منابع پولی در بانکها به جای تولید به سمت ازدیاد شعبات بانکی گرایش پیدا کرده که ادامه حیات تولید را در خطر انداخته است. از این رو برای خروج از رکود می بایت منابع پولی به بازار سرمایه و از آنجا به چرخه تولید تزریق شود، اما آیا با نرخ 35 درصدی سود تسهیلات بانکی این منابع قادر به ورود به تولید است؟

وی درباره دلیل عدم تقاضا برای خرید سهام در بورس گفت: فعالان بازار سرمایه به دلیل پشت سر گذاشتن شرایطی سخت در بازار در زمستان سال گذشته و افت های سنگین اگر چه در انتهای سال با کمی خوش بینی نسبت به آینده روبرو شد اما به دلیل عدم اصلاح برخی رفتارها از سوی متولیان بورس و عدم ایفای نقش کارایی عملیاتی آنها در بازار به بی اعتمادی گسترده ای منجر شد که افت شدید حجم و ارزش معاملات روزانه بازار سهام را در پی داشت.

از سوی دیگر به دلیل بر جای ماندن آثار عملکردی متولیان قبلی بازار سرمایه از جمله به تعویق انداختن ریزش شاخص بورس با توقف طولانی برخی نماد های پیشرو و یا نحوه ارایه اطلاعات شرکت ها در گذشته که گاهی اوقات به حبس گزارش‌ها در حوزه نظارتی متولی بازار سرمایه منجر می شد، باعث سنگین تر شدن سایه بی اعتمادی‌ها شد.

عزیزی در پایان به فارس گفت: بازار سهام در هیچ دوره ای به حد امروز مرگ آور نبوده و این ناشی از تبعات رفتارهایی است که در گذشته با آن شده و امروز در حال نشان دادن واکنش به آن است. این در حالی است که متولان امروز با اصلاح برخی کاستی‌ها به کمک بستر های بورس شتافته اند و به نظر می رشد، در صورت یاری فعالان بازار سهام دوباره روند بورس بر مدار رونق حرکت کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: