یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه مرزبندی بین دهکهای مختلف درآمدی امری دشوار است، گفت: بنابراین حذف یارانه افراد ثروتمند و تشخیص این افراد کار راحتتری است.
محمدرضا قنبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تعیین دهکها در تعریف امر سادهای به نظر میرسد اما عملکردن به آن و خط کشی این دهکها کار دشواری است بنابراین پرداخت یارانه تنها به دهکهای کمدرآمد کار سختتری نسبت به تشخیص و حذف افراد ثروتمند است.
وی ادامه داد: افراد ثروتمند را میتوان با استفاده از شاخصهای مختلفی مانند میزان درآمد و مالیات مشخص کرد و ضریب خطای استفاده از این روش برای اصلاح ساختار پرداخت یارانه پایینتر است.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مبلغ یارانه در حالی که تاثیری در زندگی افراد ثروتمند ندارد، در زندگی اقشار کمدرآمد بسیار تاثیرگذار است، افزود: از سوی دیگر این یارانهها برای افراد ثروتمند کشور حکم قطره و برای دولت در حکم دریا است.
قنبری در عین حال عنوان کرد: بنابراین لازم است تبلیغات بیشتری برای تشویق مردم به انصراف از یارانه انجام شود و دولت کاری کند که مردم خود از دریافت یارانه منصرف شوند تا حاشیههای کمتری به وجود بیاید.
وی همچنین درباره نحوهی استفاده از مبالغی که از محل حذف یارانه پردرآمدها صرفهجویی شده است گفت: در حال حاضر دولت نیاز شدیدی به این درآمدها دارد و در یک بحران قرار گرفته است. بنابراین لازم است صرفهجویی کرده و مبالغ را متناسب با سیاستهای کنترل تورم صرف کند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: لازم است این مبالغ در جهت افزایش یارانه افراد کمدرآمد خرج شود و درصد دیگری از آن با برنامهریزی درست برای سرمایهگذاری و استفاده بهینه صرف شود.