اواسط ماه گذشته خبر خرید و ورود 9 فروند ایرباس توسط هواپیمای ماهان به کشور رسانهای شد. 8 فروند این هواپیماها از نوع ایرباس 340 و یک فروند از نوع ایرباس 321 با عمر کمتر از 15 سال هستند.
چند روز پس از این ماجرا وزارت بازرگانی آمریکا شرکت الناصر، دومین شرکت بزرگ هواپیمایی عراق را به اتهام کمک به شرکت ماهان ایر در فهرست تحریم های مرتبط با تروریسم خود قرار داد.
آمریکا ادعا کرده الناصر به عنوان یکی از عوامل شرکت ماهان ایر و از سوی این شرکت عمل کرده و 9 هواپیمای بزرگ تجاری را در ماه های اخیر به صورت غیرقانونی خریداری کرده است. شرکت الناصر هرگونه ارتباط با ایران یا ماهان ایر را تکذیب کرده است. آمریکا همچنین شرکت هوایی "اسکای بلوبرد"، مستقر در امارات را در این رابطه تحریم کرده است.
شرکت ماهان به اتهام حمایت از تروریسم در فهرست تحریمهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی قرار دارد.
در ادامه وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای رسمی اعلام کرد تحریم هوایی ایران یعنی تحریم فروش هواپیما به ایران ربطی به مذاکرات هستهای ندارد و حتی در صورت توافق احتمالی هستهای نیز این تحریمها بر جای خود باقی میماند چراکه ایالات متحده این تحریمها را به بهانه حمایت ایران از گروههایی که آنها تروریست میداند، وضع کرده است. آمریکاییها به این هم بسنده نکرده و از توقیف این هواپیماها خبر دادهاند.
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی دیروز از در دست بررسی بودن صدور مجوز پرواز ایرباسهای جدید خبر داد.
آخوندی تاکید کرد: کارشناسان مسیرهای پروازی را بررسی می کنند و به محض صدور مجوز این هواپیماها می تواند در مسیرهای مختلف پرواز کند.
پیشتر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز با اشاره به اینکه هواپیماهای وارد شده شامل 8 فروند هواپیمای مدل A340 و یک فروند ایرباس 321 است، گفته بود: از اسفند 93 تاکنون 17 فروند هواپیما به ناوگان هوایی کشور افزوده شد.
جهانگیریان با بیان اینکه 2 فروند از هواپیماهای مذکور برای بخش پشتیبانی، 2 فروند اجاره ای به صورت محدود و بقیه به صورت ملکی در ناوگان هوایی کشور عملیاتی خواهد شد، افزود: با ورود هواپیماهای ایرباس، سن ناوگان هوایی کشور برای اولین به 19 سال کاهش یافت.