به گزارش بانکداری ایرانی به نقل از روابط عمومی کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی، تسهیلات پرداخت شده به شرکت های دانش بنیان توسط این گروه بانکی 65 درصد در سال گذشته افزایش یافت.
شرکتهای دانشبنیان به عنوان پیشرانان اصلی توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری و نوآوری در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه سیاستگذاران اقتصادی کشور قرار گرفتهاند. در این میان، نقش نظام بانکی کشور در تأمین مالی و حمایت از این شرکتها نقشی اساسی و تعیینکننده است.
بررسی عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان نشان میدهد که با وجود حضور بانکهای دولتی و خصوصیشده، بانکها و موسسات اعتباری خصوصی سهمی چشمگیر و رو به رشد در اعطای این تسهیلات ایفا کردهاند. این موضوع نه تنها بیانگر رویکرد فعالتر این دسته از بانکها در حوزه حمایت از نوآوری است، بلکه از منظر تحرک اقتصادی نیز اهمیت بالایی دارد.
مقایسه عملکرد سال 1403 با بازه مشابه در سال 1402 نیز حاکی از افزایش قابل توجه حجم تسهیلات پرداختی بانکها در این فرآیند است، بهگونهای که سهم بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در این دوره با رشد معناداری همراه بوده است.
میزان تسهیلات پرداختی سال 1403
بر اساس آمار و اطلاعات بانک مرکزی در خصوص تسهیلات اعطایی به شرکت¬های دانش بنیان، کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی 12 ماهه سال 1403، در قالب 24 هزار و 200 فقره مجموعاً به میزان 3 میلیون و 946 هزار و 893 میلیارد ریال به 2 هزار و 922 شرکت دانش بنیان بوده است. سهم بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً 1 میلیون و 880 هزار و 497 میلیارد ریال می¬باشد. این رقم معادل 47.7 درصد از کل تسهیلات را شامل میشود که در مقابل سهم بانک های دولتی به¬میزان 15.6 درصد و بانک های خصوصی شده (اصل 44) برابر 36.7 درصد سهم قابل توجهی می باشد.
بررسی روند پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان نشان میدهد که حمایت مالی از این بخش در حال رشد و تمرکز بیشتری است، بهویژه با محوریت بانکها و موسسات اعتباری خصوصی که با نقشآفرینی مؤثر خود، سهم عمدهای از تأمین مالی را بر عهده گرفتهاند.
این عملکرد نه تنها بیانگر درک دقیق این گروه بانکها از تحولات اقتصادی و نیازهای روز کشور است، بلکه نشاندهنده همراستایی آنها با سیاستهای کلان در حمایت از اقتصاد دانشمحور و بخشهای مولد نیز می¬باشد. در شرایطی که تمرکز راهبردی کشور بر توسعه فناوری، نوآوری و توانمندسازی بنگاههای دانشبنیان قرار دارد، حضور فعال و داوطلبانه بانکهای خصوصی در این مسیر، شایسته توجه و حمایت از سوی نهادهای حاکمیتی و سیاستگذار است.