اگرچه تغییر ساعت رسمی در سال گذشته اجرا نشد، اما ساعت کاری کارکنان دولت تغییر پیدا کرد؛ سیاستی که به نظر میرسد در سال جاری نیز اعمال شود. در همین راستا دولت لایحه دوفوریتی برای تغییر ساعت کاری را تنظیم و در هیأت دولت به تصویب رسانده است؛ایدهای که نمایندگان در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» موافقت خود را با آن اعلام کردند.
رمضانعلی سنگدوینی، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، با تاکید بر لزوم تغییر ساعت کاری برای صرفهجویی در مصرف انرژی، گفت: ساعت رسمی کشور نباید تغییر کند و اگر دولت میخواهد ساعت کاری کارمندانش را تغییر دهد باید بخشنامه کند. چرا باید برنامه و ساعت کشور را بر هم بزنیم؟
او به تاثیر تغییر ساعت کاری ادارات در صرفهجویی انرژی اشاره کرد و ادامه داد: تغییر ساعت اداری کارکنان دولت در کاهش ناترازی انرژی تاثیرگذار است. نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: هنوز لایحهای برای تغییر ساعت کاری از سوی دولت به مجلس نیامده است، اما ما با تغییر ساعت کاری موافقیم.
رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در خصوص تغییر ساعت کاری کارکنان دولت، اظهار کرد: تغییر ساعت کاری اداری به ساعت ۶ تا ۱۳ قطعا به صرفهجویی در مصرف برق در ادارات کمک میکند. البته تغییر ساعت رسمی نیز باید مطابق با تغییر ساعت کاری اتفاق بیفتد. در غیر اینصورت مردم در انجام امور اداریشان دچار مشکل میشوند.
او تأکید کرد: پیشبینی میشود که با تغییر ساعت کاری حدود هزار مگاوات در مصرف برق صرفهجویی میشود که به میزان تولید برق چند نیروگاه است. تغییر ساعت کاری ادارات کمک میکند که خاموشیها در بخش خانگی و بخش صنعت و کشاورزی کمتر شود. هر چه بتوانیم در معابر عمومی و برق خانگی صرفهجویی داشته باشیم، صنعت و تولید ما پویاتر خواهد شد. نباید کاری کنیم که مانند سال گذشته به صنعت و کشاورزی آسیب وارد شود.
پیمان فلسفی، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز تصریح کرد: بنده با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفم و معتقدم که جابهجایی ساعت، برنامهریزی برای مردم را دچار اشکال میکند. اما دولت میتواند ساعت کاری نهادهای دولتی و دستگاههای اجرایی را با طولانیتر شدن روز تغییر دهد تا استفاده بهتری از روشنایی و طول روز صورت گیرد.
او ادامه داد: اگرچه اختیار تغییر ساعت رسمی به دولت داده شده، اما توصیه من به دولت این است که بهجای تغییر ساعت رسمی، تغییر ساعت شروع به کار ادارات، مدارس، بانکها و مراکز تجاری را تنظیم کند و این کاری است که در تمام دنیا اتفاق میافتد و این کار ترافیک را هم تنظیم میکند.