سرانجام پس از ۱۸ سال، مجلس و دولت به این نتیجه رسیدند که وضع عوارض بر حق بیمه شخص ثالث تأثیر مثبتی بر کاهش تصادفات و مرگومیرها نداشته و با تصویب بخش نخست قانون بودجه سال ۱۴۰۳، شرکتهای بیمه از پرداخت مبالغی از جیب بیمهگزاران به حساب وزارت راه و شهرسازی، نیروی انتظامی، اورژانس کشور و حتی صداوسیما خلاص شدند.
به گزارش بانکداری ایرانی، بیمه پاسارگاد یکی از شرکت های مهمی است که عوارض زیادی را در چهارسال گذشته پرداخت کرده است. این عوارض که به عوارض قانونی به صندوق تامین خسارت، عوارض به نیروی انتظامی و بهداشت و درمان را شامل می شود در چهار سال گذشته به 9 هزار میلیارد ریال رسیده است.
برهمین اساس مجموع عوارض پرداختی ۲۲ شرکت بیمهای از محل حق بیمه شخص ثالث به وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و صندوق تامین خسارتهای بدنی در سال گذشته به ۹.۷۳۱ میلیارد تومان رسید. بر این اساس در سال گذشته بیمه پاسارگاد سه هزار و 877 میلیارد ریال عوارض داد.
براساس این گزارش، شرکتهای بیمهای طبق قانون مکلفند تا بخشی از مبلغ حق بیمه دریافتی از محل حق بیمه شخص ثالث را به سازمانهای مذکور و با هدف کاهش آمار تصادفات جاده ای و مرگ و میر ناشی از آن پرداخت کنند.نگاهی به آمارهای رسمی منتشر شده از سوی بیمه مرکزی نشان میدهد که صنعت بیمه در سال گذشته ۷۸ هزار میلیارد تومان حق بیمه تولیدی از محل بیمه نامه شخص ثالث داشته است.به بیان دقیقتر میزان حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴۲.۸۳ درصد رشد و تعداد بیمه نامه صادره هم در همین سال ۶.۶۷ درصد رشد داشته است.
مطابق با قانون، سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای کشور، نیروی انتظامی و سازمان اورژانس کشور موظفند گزارش عملکرد خود را هر سه ماه یک بار از نحوه هزینه کرد وجوه دریافتی از محل حق بیمه شخص ثالث را به بیمه مرکزی گزارش کنند.هرچند که به گفته مهدی قمصریان، مدیر عامل صندوق تامین خسارتهای بدنی، این صندوق، تنها مجموعهای است که از عوارض بیمه شخص ثالث بهرهمند میشود و گزارشی شفاف، دقیق با جزئیات را منتشر میکند.
اما همه این مسائل در سال سال آینده از بین خواهد رفت به همین دلیل بیمه پاسارگاد در این زمینه از بسیاری از شرکت های بیمه نفع بیشتری از این مصوبه بودجه ای می برد.
این شرکت در چهارسال گذشته 9000 میلیارد ریال عوارض پرداخت کرده است.
در سال 1400 حدود 1200 میلیارد ریال، در سال 1401 حدود 1900 میلیارد ریال، در 1403 حدود 3900 میلیارد ریال عوارض داده است و در سال اینده این هزینه به سود تبدیل می شود و برای سهامداران این شرکت خبر خوبی است.