کد خبر: ۲۲۴۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - 01 March 2025
بانکداری ایرانی گزارش می دهد؛
در بهمن‌ماه سال جاری، صندوق شاهد ۴۳,۹۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه بدون سود به ایثارگران پرداخت کرد. این تسهیلات به خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران اختصاص یافت .

صندوق قرض‌الحسنه شاهد، یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی حمایتی کشور، در یازدهم اسفندماه، سالروز تأسیس خود، بار دیگر بر تعهد خود به ارائه خدمات مالی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تأکید کرد.

به گزارش  بانکداری ایرانی، این صندوق که با حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران و بانک مرکزی فعالیت می‌کند، نقشی کلیدی در پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به این قشر ایفا کرده است. گردش مالی ۱۶ هزار میلیارد تومانی در سه سال اخیر، گواهی بر تأثیرگذاری این نهاد در بهبود شرایط زندگی ایثارگران است.

در حال حاضر، بیش از ۳۲۳ هزار نفر عضو این صندوق هستند و مدیران آن در تلاش‌اند تا تعداد اعضا را به ۵۰۰ هزار نفر افزایش دهند. هدف اصلی این صندوق، کاهش مشکلات مالی ایثارگران از طریق ارائه تسهیلات بدون سود در حوزه‌های درمان، مسکن، تحصیل و سایر نیازهای ضروری است.

تاریخچه و توسعه فعالیت‌های صندوق قرض‌الحسنه شاهد
صندوق قرض‌الحسنه شاهد در ۲۱ تیرماه ۱۳۷۲ با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران تأسیس شد تا به‌عنوان یک نهاد مالی حمایتی در خدمت جامعه ایثارگری باشد. این صندوق در سال ۱۳۷۵ با سرمایه اولیه ۷.۵ میلیارد ریال به ثبت رسمی رسید و با گسترش فعالیت‌های خود، تعداد دفاتر منطقه‌ای آن از ۲۶ دفتر در سال ۱۳۷۶ به ۳۲ دفتر در سراسر کشور افزایش یافت.

پرداخت تسهیلات گسترده به ایثارگران
در بهمن‌ماه سال جاری، صندوق شاهد ۴۳,۹۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه بدون سود به ایثارگران پرداخت کرد. این تسهیلات به خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران اختصاص یافت و در زمینه‌هایی همچون درمان، تحصیل و مسکن مورداستفاده قرار گرفت. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تا ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳، بیش از ۶۵۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز به اعضای صندوق پرداخت خواهد شد.

مبارزه با پول‌شویی و شفافیت مالی
صندوق قرض‌الحسنه شاهد، از ابتدای فعالیت خود، شفافیت مالی و مقابله با پول‌شویی را در دستور کار قرار داده است. کمیته مبارزه با پول‌شویی این صندوق، با هدف پیشگیری از ورود وجوه نامشروع، ارتقای شفافیت مالی و نظارت بر تراکنش‌های مشکوک فعالیت می‌کند. این کمیته مطابق با قوانین بانک مرکزی و سایر نهادهای نظارتی، به‌صورت مستمر فرآیندهای مالی را کنترل می‌کند.

ارزش‌ها و باورهای صندوق

یکی از مهمترین رهیافت به اهداف و مواضع مدیران شرکت دستیابی به ارزش‌ها و باورهای مدیران شرکت است.
مدیران این شرکت تاکیده داشته اند که باید بر اساس موازین اخلاقی و حمایتی گام برداشت.
مدیران و موسسان و نخبگان این صندوق، باورهای خود را این گونه در اساسنامه خود شرح داده اند:
- بر این باوریم قرض الحسنه امری است مورد تایید قرآن، از این رو با خلوص نیت و همه توان در راستای اشاعه این سنت حسنه تلاش می کنیم.
- بر این باوریم خانواده های معظم شهداء و ایثارگران سرمایه واقعی صندوق هستند و تلاش می کنیم ضمن تکریم و جلب رضایت ایشان، در پی تحقق اهداف صندوق باشیم.
- بر این باوریم وظیفه شناسی، وقت شناسی، صداقت در گفتار و رفتار، امانتداری، صبر و حوصله، آراستگی ظاهر و خوش برخوردی برابر تک تک اعضاء محترم صندوق وظیفه ماست.
- بر این باوریم اصلی ترین هدف صندوق ارزش آفرینی و ارائه خدمات صادقانه بوده و همین اصل مبنای ارزیابی فعالیت های ما در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به جامعه هدف می باشد.
- بر این باوریم حفظ عزت و منزلت خانواده های معظم شهداء و ایثارگران، از اهم مسئولیت های ما به شمار رفته و مصمم هستیم خدماتی قابل را با کیفیت مطلوب و به شیوه ای مناسب در اختیار آنان قرار دهیم.
- بر این باوریم با تاکید بر اصل مراجعه خادم به مخدوم، می توان موجبات مراجعه حضوری اعضای تحت پوشش صندوق را به حداقل رساند و تلاش می کنیم با ارائه خدمات به روز و در راستای تسریع و تسهیل امور خانواده های معظم شهداء و ایثارگران مثمرثمر باشیم.
- بر این باوریم استفاده از شیوه های نوین مالی و نیز استمرار در فراگیری و دانش افزایی کارکنان، نقش مهمی در ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات داشته و این مهم همواره در دستور کارمان قرار دارد.
- بر این باوریم اطلاعات اعضاء محترم صندوق همانند پس اندازشان امانتی نزد ما تلقی می شود و از ارائه آن به افراد غیرمسئول خودداری می کنیم.
- بر این باوریم سرمایه و امکانات صندوق امانتی نزد ما بوده و باید با عزمی راسخ در مسیر پرورش تعلقات سازمانی و احترام به همکاران گام برداریم.
- بر این باوریم دریافت هرگونه انتقاد، نظر یا پیشنهاد از سوی اعضاء محترم را باید ارج نهاد و از آن به عنوان زمینه ساز رشد و ارتقاء سازمان استقبال کرد.

و در نهایت؛
صندوق قرض‌الحسنه شاهد در طول سه دهه فعالیت خود، توانسته است به یکی از ارکان اصلی حمایت مالی از خانواده‌های ایثارگران تبدیل شود. این صندوق با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه، شفافیت مالی و توسعه خدمات خود، همچنان در مسیر حمایت از جامعه ایثارگری گام برمی‌دارد. با برنامه‌های توسعه‌ای جدید، پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک، دامنه خدمات این صندوق بیش‌ازپیش گسترش یابد و حمایت‌های بیشتری از جامعه هدف خود ارائه دهد.

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: