وضعیت بانک ملت در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارد. این بانک یکی از بهترین بنیادی را تجربه میکند. تاجایی که رکوردهای جدیدی در صنعت بانکداری ایرانی ثبت کرده است.
این بانک که لقب بزرگترین بانک خصوصی را به لحاظ عملکردی دارد، بالاترین درامد را در صنعت بانکداری خصوصی ایران تا امروز را در آذر 1403 ثبت کرده است. همچنین بانک ملت دارای کفایت سرمایه 11.26 درصدی است که با استانداردهای جهانی کفایت سرمایه پهلو میزند.
به گزارش بانکداری ایرانی، بانک ملت که در اذر 1403 بیش از 674 هزار میلیارد ریال سودخالص داشته است، سودخالص ویژهای را ثبت کرده است. در سال 1400 سود خالص این شرکت به کل فروش یا همان تسهیلات و درآمد حاصله از تسهیلات 11 درصد بود که یکی از ارقام معمولی در صنعت بانکداری ایران بود. در حال حاضر به 37 درصد رسیده که یکی از بالاترین رقم و مناسب ترین رقم در بانکداری است.
علاوه بر مساله حاشیه سود عملیاتی بانک مساله مهمی است. حاشیه سود این بانک در گذشته حودد 21 درصد بود. یعنی بر اساس عملیات تخصصی بانک از هر صد تومان 21 درصد سود می ساخت. اما در حال حاضر عملیات بانک از هر 100 تومان 63 تومان سود می سازد که رقمی خاص در صنعت بانکداری است.
بانک ملت توانسته از داراییهای خود هم سودسازی خوبی داشته باشد. بانک ملت توانسته از 21019 هزار میلیارد ریال داراییهای خود بازدهی 1.7 درصدی کسب کرده است.
در حقیقت، بازده دارایی، یک ایده درباره مدیریت کارآمد، در رابطه با استفاده از داراییها، در جهت تولید سود (داراییهای مولد) به ما میدهد، که از طریق تقسیم سود سالیانه، به کل دارایی شرکت، محاسبه میشود.هرچقدر بالاتر باشد نشان از کارآمدی بالاتر مدیران بانک دارد.
مانده تسهیلات بانک ملت در پایان اذر 1403 معادل 18122 هزار میلیارد ریال بود که این بانک از این محل در آذر 1403 رقم 1352 هزار میلیارد ریال درآمد داشته است. که رشدی 28 درصدی را نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ثبت کرده است. این درآمد در صنعت بانکداری خصوصی ایران بالاترین رقم ثبت شده در طول تاریخ بانکداری است. و هیچ بانک خصوصی تاکنون نتوانسته به این میزان از سودآوری دست یابد. پیش بینیها می گوید که این بانک در پایان سال بالاتر از 1600هزار میلیارد ریال درامد میسازد و رقمی خاص را ثبت خواهد کرد.
بانک ملت در حال حاضر با سرمایه ۷۱۰ هزارمیلیارد ریال بزرگ ترین بانک کشور است. مهمترین راهبردهای بانک ملت توسعهی فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت روابط مشتریان، بهبود کیفیت خدمات، توسعه منابع انسانی و بهبود شاخصهای عملکرد است. برای دستیابی به این راهبردها، اهدافی همچون رشد و بهرهوری بانک، سوددهی و ارائه خدمات مناسب به مشتریان، شناخت نیازها و دستهبندی مشتریان و فرآیندهای مربوط به سود، آموزشهای استراتژی محور، فنآوری نوین بانکی و همسوسازی اهداف فردی، بخشی و سازمانی ترسیم شدهاست.