کد خبر: ۲۲۱۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 11 November 2024
یک عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد

بانکداری ایرانی- عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس ضمن اشاره به اینکه مدیریت تجارت کشور در حوزه امنیت غذایی دشوار است، اظهار کرد: در گذشته حوزه امنیت غذایی را ذیل امنیت ملی تعریف می‌کردند اما امروزه موازی با امنیت ملی تعریف می‌شود و اگر امنیت غذایی دچار مشکل شود، امنیت ملی و مدیریت جامعه را نیز دچار مشکل می‌کند.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی - عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس - در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بر محوریت امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر اظهار کرد: قرار است در این همایش طرح‌های عملیاتی که منجر به پایداری امنیت غذایی می‌شود را بررسی کنیم به همین دلیل محورهای مهم، موضوعات متفاوتی همچون آب، نهاده‌ها، تولید و... بررسی می‌شود تا راهکارهای مناسبی یافته شود که پایداری بیشتری در حوزه تنظیم بازار، عدالت اقتصادی و...داشته باشیم.

وی افزود: مدیریت اوضاع تجارت ما در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی در کشور دشوار شده است. در نهایت هم نهادها و ذینفعان و کسانی که در این مسئله متضرر می‌شوند بررسی خواهد شد.

به گفته نجفی در گذشته حوزه امنیت غذایی را ذیل امنیت ملی تعریف می‌کردند اما امروزه موازی با امنیت ملی تعریف می‌شود و اگر امنیت غذایی دچار مشکل شود، امنیت ملی و مدیریت جامعه را نیز دچار مشکل می‌کند.

وی ادامه داد: کشورها در یک چیز مشترک هستند این است که کشاورزی خود را در برابر بی رحمی‌های بازار رها نکرده‌اند. در حوزه کشور ما این اتفاقات با اما و اگرهای زیادی اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال در حوزه گندم، زنجیره گندم و آرد و نان حدود ۴.۵ میلیارد دلار هزینه برای تولید ۱۶.۵ میلیون تن به عنوان یارانه بر دوش دولت گذاشت. چرا کشور دچار این وضعیت شده است که در یک محصول استراتژیک ۴.۵ میلیارد دلار هزینه شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: این نشان می‌دهد که ما باید در حوزه بهره‌وری خیلی تلاش کنیم. بهبود بهره‌وری اکسیری است که بسیاری از مشکلات را می‌تواند حل کند. ما می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که با هزینه‌های کمتری نیز می‌توانیم به خودکفایی برسیم.

باران ایرمان
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: