کد خبر: ۲۲۱۲۷۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۰ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 02 November 2024
بانکداری ایرانی گزارش می دهد؛
درآمد عملیاتی شرکت کاهش 53 درصدی داشته و نسبت به شهریور 1402 مسال از 43 ریال به 20 ریال کاهش یافته است و با وجود افزایش 58 درصدی درآمد بیمه گری سود خالص شرکت تنها شش درصد افزایش یافته است. علت این کاهش سودآوری به خسارت پرداختی شرکت بر می گردد. چرا که شرکت با ریسکی که در پورتفوی خود ایجاد کرده سودآوری را کم کرده است.

بیمه تعاون در ماه‌های اخیر تلاش کرده برای جمع‌آوری نقدینگی به سمت پورتفوی پرریسک برود و تمام تلاش خود را روی بیمه شخص ثالث گذاشته و از رشته های پرسودی مانند بیمه زندگی فاصله گرفته است.

به گزارش بانکداری ایرانی؛ بیمه تعاون که در سالهای اخیر سوداوری خوبی داشته و توانسته بود اعتماد سهامداران خود را جلب کند، در ماه‌های اخیر به دلیل توجه خاص به اعداد و ارقام از برنامه های راهبردی خود عقب مانده و تلاش می کند تا تنها به نقدینگی توجه کند.

بررسی ها نشان می دهد در مهر پارسال بیمه شخص ثالث پنج هزار و 265 میلیارد ریال ثبت شده است و سهم بیمه شخص ثالث در سال گذشته 36 درصد است. در پایان هفت ماهه منتهی به 30 مهر 1402 بیمه زندگی سه هزار و 545 میلیارد ریال ثبت شده که 24 درصد از سهم کل پورتفوی شرکت را به خود اختصاص داده است.

بیمه درمان شرکت در مدت مشابه در سال گذشته یک هزار و 843 میلیارد ریال بوده است که 12 درصد سهم پورتفوی شرکت است .

 

پورتفوی پرریسک بیمه تعاون و کاهش سوآوری


در سال 1403 وضعیت تغییر کرده و شرایط رو به پرریسک تر شدن پورتفوی می رود.

براساس این گزارش ، در مهر امسال بیمه شخص ثالث با جهش نزدیک به دوبرابری به رقم 9 هزار و 878 میلیارد ریال رسیده که سهم پورتفوی40 درصدی از کل حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده است. در حقیقت این که نزدیک به نصف پورتفوی یک شرکت بیمه از شخص ثالث باشد به معنی توجه بیش از اندازه به حجم نقدینگی و رقم بالا توجه بیشتری دارد.

بیمه زندگی هم با وجود رسیدن به رقم چهار هزار و 909 میلیارد ریال بوده اما سهم از پورتفوی کل شرکت به رقم 20 درصد کاهش یافت. البته بیمه درمان هم با کاهش سهم پورتفوی مواجه شده است.

هرچند رشد عملکردی در تولید حق بیمه در شرکت بیمه تعاون در ماه های اخیر رخ داده اما ریسک شرکت نسبت به قبل بیشتر شده است.

شاید به همین دلیل باشد که درآمد عملیاتی شرکت کاهش 53 درصدی داشته و نسبت به شهریور 1402 مسال از 43 ریال به 20 ریال کاهش یافته است و با وجود افزایش 58 درصدی درآمد بیمه گری سود خالص شرکت تنها شش درصد افزایش یافته است. علت این کاهش سودآوری به خسارت پرداختی شرکت بر می گردد. چرا که شرکت با ریسکی که در پورتفوی خود ایجاد کرده سودآوری را کم کرده است.



پورتفوی پرریسک بیمه تعاون و کاهش سوآوری

 

در اتفاقی عجیب درآمد سرمایه گذاری شرکت در شش ماهه ابتدای امسال به کاهش 61 درصدی ختم شده و از درآمد سرمایه گذاری 247 میلیارد ریالی به 95 میلیارد ریال رسیده است. این رخداد هم نشان از مدیریت پرریسک شرکت دارد.

علی سوری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: