بانک ملت در سالهای اخیر به دلیل مدیریت اعتبار، ریسک و بدهی خود توانست شرایط بنیادی قوی و محکمی رو از خود به نمایش گذاشته است.
به گزارش بانکداری ایرانی، عملکرد بانک ملت در سال جاری نشان از رشد قابل توجه عملکرد بانک دارد. درآمد تسهیلات بانک رقم 509 هزار میلیارد ریال ، درآمد سپرده گذاری به رقم 40 هزار 399 میلیارد ریال ، درآمد اوراق بدهی پنج هزار و 523 میلیارد ریال، درآمد کارمزد رقم 81 هزار و 337 میلیارد ریال ثبت شده است.
این در حالی است که سال گذشته تنها رقم 399 هزار میلیارد ریال درآمد تسهیلات کسب کرد و درآمد کارمزد بانک 56 هزار میلیارد ریال بود .
اما وضعیت مهمتری که نشان از شرایط عالی بنیادی شرکت است. در ابتدای سال جاری، وضعیت سود خالص به فروش، سود ناخالص به فروش، حاشیه سود عملیاتی، بازده دارایی و بازده سرمایه رشد قابل توجهی داشت.
سود خالص به فروش بانک ملت در سه سال گذشته جهش هشت برابری داشته و از رقم 32.43 درصد به 140 درصد رسید. سود خالص مبلغی است که پس از کسر تمام مخارج، مالیاتها و هزینههای عملیاتی از درآمد کل باقی میماند. این معیار مالی نشاندهنده سلامت مالی و عملکرد واقعی یک کسبوکار در یک دوره مشخص است و عموما بهمنظور نشان دادن توانایی شرکت در عملیات فروش حائز اهمیت بسیاری است و به درآمد بانک تقسیم می شود و سود خالص به فروش یعنی بانک ملت نسبت به عملیات خود سود قابل توجهی کسب کرد.
سود ناخالص فروش از قم 38.61 درصد به رقم 141.24 درصد رسیده است و سود ناخالص بانک که قبل از کسر مالیات است نسبت به عملیات بانک وضعیت خوبی دارد.
حاشیه سود عملیاتی هم از رقم 38.61 درصد به 141 درصد رسید. در واقع حاشیه سود عملیاتی، این نسبت از تقسیم سود عملیاتی به فروش بدست میآید. اقلام غیر عملیاتی همچون درآمد و هزینه بهره، سود و زیان واگذاری داراییها در محاسبه سود عملیاتی منظور نمیشود. این نسبت معیار قویتری برای ارزیابی سودآوری و فروش است.
بازده دارایی بانک ملت در سال 1403 به عدد 5.81 درصد رسیده است در حالی رقم بازده دارایی در سال 1401 تنها 1.57 درصد بود. برای شرح این بازدهی باید گفت که درآمد خالص شامل مبالغی است که یک شرکت پس از کسر تمام هزینههای خود در طول یک دوره مالی معین به دست میآورد. سود پرداختنی، مالیات پرداختنی، و کلیه هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی هزینههایی هستند که باید از درآمد کسر شده تا درآمد خالص یا همان سود خالص به دست آید. از جمله هزینههای عملیاتی میتوان به بهای تمام شده کالای فروش رفته، هزینههای سربار تولید، استهلاک تجهیزات و هزینههای بازاریابی اشاره کرد. همچنین درآمدهای اضافی ناشی از سرمایهگذاریها و درآمد حاصل از فروش تجهیزات و داراییهای ثابت به درآمد خالص اضافه میشوند.
درصد بازده سرمایه بانک ملت رشدی سه برابری داشته و از رقم 76 درصد به 137 درصد رسید. نرخ بازده سرمایه گذاری یک معیار مهم برای ارزیابی عملکردی یک پروژه یا یک موقعیت سرمایهگذاری است که میزان سود بدست آمده از سرمایهگذاری را در مقایسه با کل مبلغ سرمایهگذاری میسنجد.